FreeCinema

Follow us

16 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (2015)

(16è FESTIVAL DU FILM FRANCOPHONE DE GRÈCE)

  • ΕΙΔΟΣ: Φεστιβάλ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 19 - 25 Μαρτίου

Ήγγικεν η ώρα. Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου τα σπάει για 16η χρονιά στους κινηματογράφους Δαναός, Embassy και στη φιλόξενη αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, από 19 με 25 Μαρτίου στην Αθήνα και στη συνέχεια από 26 του μηνός με 1η Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, παραμένοντας η μεγαλύτερη, πιο καθιερωμένη και καλύτερη αλλοδαπή διοργάνωση για την Έβδομη Τέχνη στα μέρη μας.

Φέτος διαλέγετε και παίρνετε από 10 φιλμ με ελληνική διανομή στο διαγωνιστικό, 19 στο Πανόραμα με (πάντα γαλλόφωνες) συμμετοχές και από Τυνησία, Καναδά, Ελβετία, Βέλγιο, Τσεχία, Λουξεμβούργο και Μαρόκο, ένα focus 6 ταινιών στο γυναικείο βλέμμα, άλλη μια εξάδα σε συνεργασία με το Εθνογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας, και το βωβό classique «Αστέρω» με ζωντανό soundtrack από τις Berlin Brides, αυξημένες κατά δύο μέλη κι αναβαπτισμένες σε S.W.I.M. Άνοιγμα με το «Οικογένεια Μπελιέ» του Ερίκ Λαρτιγκό, κλείσιμο με το «Η Καινούργια Φιλενάδα» του Φρανσουά Οζόν. Να ψηφίζετε και για το βραβείο κοινού, θα βοηθήσει τη νικήτρια ταινία.

Αναζητήστε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών και πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν από την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.

16e Festival du Film Francophone de Grèce


MORE REVIEWS

ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ

Δέκα νεαρά παιδιά το σκάνε από τα σπίτια τους και δίχως καμία επικοινωνία με γονείς ή τον έξω κόσμο, περνούν μερικές ανέμελες μέρες σε μια απομονωμένη εξοχική κατοικία. Πόσο θ’ αντέξουν μεταξύ τους αυτή την «ουτοπική» φυγή και πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να εντοπιστούν τα ίχνη τους από τους ενήλικες;

ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Στη Μαδρίτη του σήμερα, μια σειρά από παράλληλες ιστορίες καθημερινών ανθρώπων συναντιούνται υπό τη φρικτή συνθήκη των εξώσεων από κατοικίες οι οποίες βγαίνουν σε πλειστηριασμούς.

Ο ΑΘΩΟΣ

Ιταλός αριστοκράτης του 19ου αιώνα με ζωή χλιδής, γυναίκα και ερωμένη, κλονίζεται όταν συνειδητοποιεί πως η σύζυγός του διαθέτει εραστή. Μία εγκυμοσύνη θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για όλους.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ

Μεσίτης παρουσιάζει σε παντρεμένο ζευγάρι - πιθανούς αγοραστές το υπόγειο «μυστικό» μιας ονειρεμένης κατοικίας στα προάστεια: έναν αγωγό που τους δίνει πρόσβαση σε κάτι το οποίο μπορεί ν’ αλλάξει ριζικά τη ζωή τους και καταλήγει… ξανά στο ίδιο σπίτι! Αλλά έχοντας κάνει κι ένα άλμα δώδεκα ωρών μπροστά στο χρόνο!

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΟΜΠΡΟΜΑΤ

Ο Ματιέ, ένας σαρανταπεντάρης επικεφαλής της Alliance Française, βρίσκεται με μετάθεση στο παγωμένο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, υπεύθυνος για τη διάδοση του γαλλικού πολιτισμού και τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των χωρών Γαλλίας και Ρωσίας. Μετά από μία παράσταση μπαλέτου με ομοερωτικά στοιχεία, την οποία διοργανώνει, αλλά και τη γνωριμία του με μια Ρωσίδα, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας τον έχουν στο στόχαστρο και σύντομα βρίσκεται κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία.