FreeCinema

Follow us

ΣΤΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ (2012)

(MAN ON A LEDGE)

  • ΕΙΔΟΣ: Αστυνομική Περιπέτεια
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άσγκερ Λετ
  • ΚΑΣΤ: Σαμ Γουέρθινγκτον, Εντ Χάρις, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζέιμι Μπελ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON

Φευγάτος από τη στενή αστυνομικός όπου βρισκόταν για υπεξαίρεση διαμαντιού – θρύλου businessman παλιόμουτρου, πάει σε ξενοδοχείο κι αφού βγαίνει στο μπαλκόνι, απειλεί ότι θα σαλτάρει. Μπατσίνα ψυχολόγα τον… κορτάρει και κάποιοι άλλοι από το Σώμα έχουν ανάμειξη, ενόσω ο μικρός του αδελφός του και μία τσαούσα επιχειρούν πλησίον ριφιφί για κατιτί. Αν ο επίδοξος αυτόχειρας δε σκάσει (χάμω), ποια κορυφαία σκευωρία θα αποδειχτεί;

Δανός ντοκιμαντερίστας, λέει, και ο πρώτος fiction πήδος του είναι από τον «Τηλεφονικό Θάλαμο» με «Οριακές Διαπραγματεύσεις» στο «Πώς να Κλέψετε Έναν Ουρανοξύστη»; Μόνο με check-in σ’ ένα β’ κατηγορίας νεοϋορκέζικο ουχί boutique hotel για ένα «Survivor» δράσης policier θρίλερ «θα πέσει ή όχι» διακυβεύματος, ως άλλοθι – ξεκάρφωμα λάου λάου απροόπτων μπούκας χιούμορ και αρπαχτής, «παρ’ τα, μη σ’ τα χρωστάω» αυτο-αθωωτικής προοπτικής.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ επικροτούν το εν γένει άπτωτο ρυθμού, γίνε «Δεσμώτης του Ιλίγγου» στις σασπένς κυριολεξίας λήψεις σε έδαφος/αέρα/περβάζι αλμάτων, αλλά είναι στο κενό: το βενιαμίν και mamacita αστεϊστικό φλερταριστό ντούο ληστών, ζιργκόν πλευρές περσόνων των δύο Εντ (Χάρις και Μπερνς), η διανομή του ανάξιου Γουέρθινγκτον, της Μπανκς κόντρα, της Σέτζγουικ παρωδία (που βγάζουν όλοι μάτια αντί καράτια), ενώ όψιμα η ίντριγκα στην τσίτα διαφθοράς golden boy και αντρών της U.S. ΕΛ.ΑΣ σπάει τα μούτρα της. Στα multiplex το πράμα ίσως έχει ισορροπήσει. Μη βγει, όμως, παραέξω…

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Ναι, χώσου στη «δουλειά» αν είσαι της σασπένς ψυχαγωγίας χωρίς ρίσκα. Τα κάνεις πάνω σου απλώς στην υποψία κάδρων υψόμετρου ή κατακρημνίζεις ως εστέτ τα αμερικάνικα; Ε, δεν το συζητάμε, φούνταρέ το…


MORE REVIEWS

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

Μάνα και κόρη, αναμνήσεις μιας αγαπημένης γειτονιάς, γεμάτης φαντάσματα της μνήμης, σαν ξεφύλλισμα ενός album φωτογραφιών από περασμένες δεκαετίες, τυπωμένων σε χαρτί Kodak, με τον χρόνο να «θαμπώνει» τη νοσταλγική τετραχρωμία τους.

ΚΛΕΙΔΩΣΕΣ; - ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ

«Αφού χαλάσει το αυτοκίνητό τους σε μια μικρή πόλη, ένα νεαρό ζευγάρι αναγκάζεται να περάσει τη νύχτα σε μια απομακρυσμένη καμπίνα. Αρχίζουν, όμως, να τρομοκρατούνται από τρεις μασκοφόρους αγνώστους χωρίς κίνητρο», μας πληροφορεί το δελτίο Τύπου.

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

Δίδυμο πληρώματος ασθενοφόρου, αποτελούμενο από έμπειρο διασώστη που «τα έχει δει όλα» και από νεοσύλλεκτο που δεν έχει δει τίποτα ακόμα, βιώνει στο πετσί του τη σκληρή Νέα Υόρκη της νύχτας, με τα δεκάδες μακάβρια περιστατικά της.

Η ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ

«Ένας ντετέκτιβ της Αστυνομίας του Σικάγου λαμβάνει μια κλήση ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος εμφανίστηκε στη Σκωτία κι έτσι ξεκινά μια προσωπική αποστολή για να λύσει την υπόθεση που τον διέλυσε, πιάνοντας τον υπεύθυνο, ενώ τίποτα δεν είναι ποτέ όπως φαίνεται», μας πληροφορεί το δελτίο Τύπου.

ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Παρέα πέντε εφήβων από τους δρόμους του Μεντεγίν ξεκινά ταξίδι προς την κολομβιανή ενδοχώρα, όταν ένας εξ αυτών κατοχυρώνει ιδιοκτησιακό δικαίωμα σε χωράφι που παρανόμως είχε αφαιρεθεί από τη γιαγιά του.

MR KLEIN

MR KLEIN

Δεν ήτανε τσόντα (φτου!). Βγαίνει ένας σ’ ένα περβάζι, στους 30 ορόφους ξενοδοχείου, και θέλει να πηδήξει. 102 λεπτά, ντε και καλά να τον εμποδίσουν. Και να μη μπορείς να βάλεις ένα χεράκι, να βοηθήσεις…