FreeCinema

Follow us

«CEDAR COVE»: Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ, ΑΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΙΝΕΣΤΕ!


Στις ώρες της σχόλης και της ζέστης του καλοκαιριού, πριν δύο χρόνια και μες στην αναζήτησή μου να παρακολουθήσω κάτι να με ξεκουράσει, πέτυχα χρυσή φλέβα. Αφού απέκλεισα δεκάδες επαναλήψεις σειρών που αγαπώ από βαριεστημάρα, έπεσα πάνω στο Hallmark Channel και το σένιο του αποκύημα: όνομα αυτού «Cedar Cove» και ηρωίδα η Άντι ΜακΝτάουελ. «Τέλεια, είπα!», κι έτριψα τα χέρια μου.

Είναι, λοιπόν, αυτή μια σειρά, που αισίως έφτασε στην τρίτη της σεζόν με το πρώτο επεισόδιο να ανοίγει πριν μερικές μέρες. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια μικρή παράκτια κωμόπολη κοντά στο Σιάτλ, το Cedar Cove. Εκεί, σε αυτόν τον μικρό μικρόκοσμο ζει η αδέκαστη δικαστίνα Ολίβια Λόκχαρτ, πάγκαλη, ωραία, χωρισμένη, με μια κόρη εξίσου καλή και γλυκούλα, που χώρισε τον κούκλο γκόμενο γιατί ήταν πολύ φραγκοφονιάς ο άτιμος, βρήκε ένα καλό παιδί που η απόσταση τους έφαγε λάχανο, για να πέσει άθελά της στη γοητεία στρατιώτη ο οποίος υπηρέτησε στο Ιράκ και κουβαλάει της μάνας του και του πατέρα του τα παθήματα. Η Ολίβια, όμως, είναι και πονεμένη, γιατί έχασε τέκνο, αλλά η καλοσύνη τής έφερε τον έρωτα στο πρόσωπο του επίσης αδέκαστου δημοσιογράφου τοπικής εφημερίδας, Τζακ Γκρίφιθ. Και αγαπήθηκαν. Δεν ηράσθησαν (μη χαίρεστε, δε βλέπουμε τίποτα απολύτως), αλλά χεράκι-χεράκι πιάνονται. Ναι. Σε αυτή τη σειρά, λοιπόν, συμβαίνουν διάφορα με κακούς ανθρώπους, που η δικαστίνα πρέπει να βάλει στη θέση τους και να μην αφήσει το κακό να συμβεί.

Cedar Cove1

Όλα εδώ είναι οφθαλμοφανή και κρυστάλλινα και το καημένο μου το μυαλουδάκι ξεκουράστηκε. Άντε τώρα να κάθεσαι και να αναλύεις και να μπαίνεις μέσα στα άβαθα μυστήρια των χαρακτήρων. Εδώ όλα είναι ροζ. Κι ένα χαμόγελο αγαλλίασης σχηματίζεται. Γιατί οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι στους καλούς και τους κακούς και, βέβαια, το ψέμα (φτου κακά!) είναι μεγάλο αμάρτημα, αλλά και η μοιχεία και η απληστία, και γενικά… τι γράφει η Βίβλος; Αυτό! Όταν, ας πούμε, καταφθάνει ο γιος τού Τζακ, που είναι ολίγον κακούλης (φυσικά, γιατί μεγάλωσε χωρίς το αγαθό της αγάπης), η Ολίβια, ενώ ξέρει ότι έκλεψε λεφτάκια από τον μπαμπά ή ότι είναι ασυνεπής και σκατούλης, δεν κακολογεί, ούτε κριτικάρει αλλά συμβουλεύει ηθικά: «Πέρασε χρόνο μαζί με τον γιο σου. Να μάθετε ο ένας τον άλλο. Ξεκινήστε από το… ψάρεμα»! Καλά, για σεξ δεν το συζητάμε. Η κάμερα αρχίζει να ίπταται εν τω αιθέρι, όταν αρχίζει υποψία μπαλαμουτιού.

Cedar Cove2

Ο… άσωτος γιος πιάνει δουλειά στον πρώην φραγκάτο γκόμενο της κόρης τής Ολίβια για να ζήσει παιδί και γυναίκα εξ αποστάσεως και γίνεται πονοκέφαλος στον Τζακ, στον οποίον γίνεται πρόταση να αναλάβει σπουδαία δημοσιογραφική θέση, αλλά… μακριά από την καλή του. Και το ρίχνει στα ξύδια. Κακό, γιατί είναι και πρώην ΑΑ και προφανώς η δικαστίνα το υποψιάζεται (σε τα μας, τώρα;) αλλά δε θέλει να προδώσει και την εμπιστοσύνη της στον αγαπημένο. Υπάρχει και η κολλητή τής Ολίβια, η Γκρέις, σκληρό ατομάκι (πλην όμως ευαίσθητη του θανατά) και προστατευτικό προς αυτούς που αγαπά, η οποία επαναλαμβάνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι η καλύτερη φίλη της Ολίβια, για να το εμπεδώσουμε.

Cedar Cove 2012

Στο μεταξύ όλοι είναι καλοβαλμένοι, καλοντυμένοι, οι κυρίες βαμμένες στην τρίχα (ατημέλητο δεν υπάρχει, όλες είναι «Stepford Wives») και όλα ταιριάζουνε με τους γλυμμένους δρόμους και τα σοκάκια. Επιπλέον, φαίνεται ότι όλοι έχουν οικονομική άνεση, αλλά κάνουν βόλτες στη μαρίνα του χωριού παρλάροντας περί διαφόρων και ποτέ δε δουλεύουν. Αυτό που παρατήρησα δε, είναι ότι όλα τα πλάνα της Άντι ΜακΝτάουελ σαν να μου φαίνονται θαμπά, σα να μη νετάρει ο σκηνοθέτης, να το πω; Να ‘ναι φίλτρο; Το τσέκαρα, και με τους άλλους δε συμβαίνει. Εντάξει, σίτεψε κι η Άντι αλλά για τα 57 της μια χαρά, μου φαίνεται, κρατιέται. Μην έχει αγωνία.

Cedar Cove

Καλά όλα αυτά. Γελάσαμε και σήμερα. Το θέμα είναι ότι έπιασα τον εαυτό μου να περιμένει το κάθε επόμενο επεισόδιο! Τι guilty pleasure και αηδίες; Έγινα fan. Φυσικά, παράλληλα έκανα και το σίδερό μου. Όλα να τα λέμε. Κυρίες μου, αν θέλετε μια καλή ταπετσαρία ασχολιών μες στη ζέστη, πιάστε «Cedar Cove». Ανεπιφύλακτα. Είναι τέλειο. Προλαβαίνετε, πριν αρχίσουν τα βαριά πυροβολικά του φθινοπώρου.

Ο 3ος κύκλος της σειράς θα παιχτεί στα κανάλια Nova Cinema την καινούργια σεζόν. Ο 2ος παίζει σε επανάληψη αυτή τη στιγμή στο Novalife.