FreeCinema

Follow us

Μεγάλη (τηλεοπτική) Πέμπτη


Χθες βράδυ στις ΗΠΑ (σήμερα τα ξημερώματα για εμάς), τελείωσαν οι φετινοί κύκλοι επεισοδίων δύο αγαπημένων σειρών, ενώ άλλες μάθαιναν την τύχη τους…

Με έναν ιδιόρρυθμο γάμο και ένα ταξίδι στο Διάστημα μας αποχαιρέτησε το «The Big Bang Theory», ενώ με «φόνο, μακελειό και… επικά δάκρυα» (κατά τη συν-δημιουργό του, Τζούλι Πλεγκ) το «The Vampire Diaries». Αμφότερες οι σειρές έχουν ανανεωθεί για δύο και ένα χρόνια, αντίστοιχα. Μαζί τους αυλαία έριξαν επίσης τα sitcom «The Office» και «Parks And Recreation», καθώς και το συγγενικό του «The Vampire Diaries», μεταφυσικό δράμα «The Secret Circle», κανένα εκ των οποίων δεν γνωρίζει ακόμη το μέλλον του.

Μια ημέρα αργότερα (ξημερώματα Σαββάτου για εμάς), ολοκληρώνει την 4η σεζόν του και το λατρεμένο «Fringe», που κόντρα σε όλες τις προβλέψεις εξασφάλισε μια ακόμη, τελευταία σεζόν. Αντίθετα, την ίδια ώρα, το «CSI: NY» συμπληρώνει τον 8ο κύκλο του, χωρίς να γνωρίζει αν θα επιστρέψει για 9ο, ενώ μια ώρα νωρίτερα, το spin-off του «Bones», το «The Finder», τελειώνει οριστικά. Με έναν μόνο κύκλο, 13 επεισοδίων στο ενεργητικό του, το τελευταίο πληροφορήθηκε τα κακά μαντάτα από την Πέμπτη, όταν το κανάλι της Fox ανακοίνωσε ότι επίσης κόβει (όπως αναμενόταν) την ακριβοθώρητη αποτυχία «Alcatraz» (του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς), αλλά ανανεώνει για έναν ακόμη χρόνο το «Touch» με τον Κίφερ Σάδερλαντ.

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό πως το καλωδιακό TBS έσωσε για τουλάχιστον μια επιπλέον – 4η σεζόν – το «Cougar Town» με την Κόρτνεϊ Κοξ, αγοράζοντας τα δικαιώματα προβολής του από το ABC, καθώς και πως τα μεγάλα αστέρια του «Grey’ s Anatomy», Πάτρικ Ντέμπσι, Σάντρα Ο και Έλεν Πομπέο είναι έτοιμα να υπογράψουν το συμβόλαιο συμμετοχής τους στον 9ο κύκλο της σειράς. Καλά, τέλος, ήταν τα νέα και για τα «Law & Order: SVU», «Supernatural», «30 Rock» και «Community», που εξασφάλισαν επισήμως έναν ακόμη χρόνο εξέλιξης επί της μικρής οθόνης.

UPDATE: Χθες βράδυ στις ΗΠΑ, τελείωσε και επισήμως η κούρσα… ζάπινγκ και θανάτου των σειρών που προβάλλονται στη δημόσια αμερικανική τηλεόραση. Έτσι, οριστικοποιήθηκε πλέον η τύχη όλων τους. Όπως αναμενόταν, λοιπόν, το Fox ανανέωσε τα «New Girl» και «Glee». Το ABC τα «Castle», «Modern Family» και «Once Upon a Time», ενώ έδωσε ακόμη μια ευκαιρία στα «Body of Proof», «Private Practice» και «Revenge», το μέλλον των οποίων ήταν αμφίβολο. Εκτός από τα προαναφερθέντα «Law & Order: SVU», «Community» και «30 Rock» (για μια αλά «Fringe» τελευταία σεζόν, 13ων επεισοδίων), το NBC έσωσε και τα – μόνο καλλιτεχνικά επιτυχημένα – «Parks & Recreation» και «The Office». Το CW έκοψε μεν το «Ringer» και ανανέωσε το «Gossip Girl», όπως περιμέναμε, μας επιφύλασσε και εκπλήξεις δε, παρατείνοντας τη ζωή του – στη κόψη του ξυραφιού – «Nikita» και ακυρώνοντας το (σεναριακά) πολλά υποσχόμενο «The Secret Circle». Το CBS, τέλος, είπε ναι, όπως προβλεπόταν, στη συνέχιση των «The Good Wife», «Hawaii 5 – 0», «How I Met Your Mother» και «The Mentalist», αλλά επιμένει να μην ανακοινώνει τίποτα επίσημα για τα «Two and a Half Men», «CSI: NY» και «CSI: Miami». Η επιστροφή του πρώτου θεωρείται σίγουρη, αφού οι πρωταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένου του Άστον Κούτσερ, ήδη υπέγραψαν τα νέα τους συμβόλαια, ενώ ένα από τα δύο τελευταία θα ολοκληρωθεί φέτος και το άλλο του χρόνου. Εξακολουθεί να παίζει, όμως, το ποιο και πότε…