FreeCinema

Follow us
21.0612:23

Είδαμε το «The Amazing Spider-Man». Μας άρεσε;


ΝΑΙ! Η επιστροφή της Sony στο franchise του… αραχνάκια, δίνει νέα ώθηση και πνοή για ακόμη περισσότερα – και καλύτερα – sequels. Ας σταθούμε σε 10 σημεία που θα σε κάνουν να… πηδάς στα ταβάνια ως τον Ιούλιο!

10. Ο Πίτερ Πάρκερ δεν είναι πια geek ή loser! Είναι ένας ντροπαλός outsider που μπορεί να μην ανήκει στη λίστα των πλέον δημοφιλών μαθητών στο σχολείο του, όμως, η φωνή του ακούγεται όποτε εκείνος αισθάνεται πως είναι απαραίτητο και… τα κορίτσια τον προσέχουν. Με μια λέξη, είναι cool!

9. Τα μπούτια της Έμα Στόουν. Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν από… reboot.

8. Ο Ρις Ίφανς στο ρόλο του The Lizard. Δεν είναι ο κακός που κλέβει την παράσταση, αλλά παραμένει σε ένα σωστό επίπεδο υποκριτικής σε όλη την ταινία και δεν καταλήγει να παρουσιάζεται σαν υστερική καρικατούρα.

7. Ο Άντριου Γκάρφιλντ ήταν εξαιρετική επιλογή για το ρόλο του Πάρκερ. Δηλώνει εξυπνάδα, ευαισθησία και έχει αυτό το «κάτι» που θα κάνει τα κοριτσάκια να «τσιμπήσουν». Και, για να γίνει ένα ισχυρό blockbuster, ποτέ δεν ξεχνάμε και τα κοριτσάκια…

6. Δε είναι απαραίτητο και ο σκηνοθέτης της ταινίας να είναι fanboy, κομιξάκιας ή nerd που του στάζουν τα σάλια επειδή του ζήτησαν να γυρίσει ταινία με έναν παιδικό του ήρωα. Ο Μαρκ Γουέμπ («(500) Days of Summer») δεν ήταν η προφανής επιλογή, όμως, αποδείχτηκε ικανότατος στο να κάνει το αρχικό tease, για ένα franchise που έχει πολύ μέλλον, ξανά…

5. Ο πρώτος στόχος του Γουέμπ ήταν, μάλλον, η… αληθοφάνεια! Εγκληματικό για τέτοιου είδους ταινία, ίσως, αλλά για να σταθεί σαν σύνολο ένα φιλμ που εμπνέεται από τον κόσμο των comics, χρειάζεται να ανήκει και στον δικό μας κόσμο. Οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές, κι αυτό μετράει στα μεγάλα + της ταινίας.

4. Το έργο είναι φτιαγμένο για να έχει teen appeal, σα να θέλει να πιάσει την πιτσιρικαρία του σήμερα και να την πάρει από το χέρι για να μεγαλώσει μαζί του, όχι να ανατρέξει στον «Spider-Man» του Σαμ Ρέιμι. Χωρίς, όμως, ν’ απογοητεύει ή να φαίνεται παιδαριώδες και στον κύκλο των ορκισμένων κομιξάδων.

3. Οι σκηνές ανθολογίας είναι, φυσικά, το πρώτο φιλί με την Γκουέν (με τέτοιον… ιστό, πως ν’ αντισταθεί η κοπέλα!), η πρώτη (χιουμοριστικότατη) γνωριμία με τις υπερ-δυνάμεις του ήρωα που θα βιώσουν από πρώτο χέρι οι ατυχείς επιβάτες ενός τρένου, η συμμαχία των… γερανών και η αναμενόμενη επίδειξη… χοροπηδητών του φινάλε.

2. Το 3D! Είναι κάπως ειρωνικό, αλλά δεν συνηθίζουμε να το λέμε, ύστερα από πληθώρα απογοητεύσεων, με ταινίες που προσφέρουν τη super καθαρότητα της ψηφιακής προβολής, όχι, όμως, και το επιθυμητό στερεοσκοπικό θέαμα. Το «The Amazing Spider-Man» είναι 3D. Και σε αφήνει να περιμένεις κάτι ακόμη πιο… «in your face» για την επόμενη φορά.

1. Σε τέτοιους καιρούς χρειαζόμαστε ήρωες στη μεγάλη οθόνη. Δεν θα φέρουν τη σωτηρία. Αλλά θα σε κάνουν να ξεχάσεις. Κι όταν είναι και τόσο down to Earth, όπως ο Πίτερ Πάρκερ, αισθάνεσαι πως βρίσκεται και περισσότερο κοντά σου…

Το «The Amazing Spider-Man» κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 12 Ιουλίου, σε διανομή της Feelgood.