FreeCinema

Follow us
25.0711:54

Stories (μεγαλο)αστισμού… ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!


Το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ επιστρέφει και η δέκατη και επετειακή διοργάνωσή του συνεχίζεται με μια ρομαντική βραδιά ταξικής κριτικής… για γέλια! Στον υπέροχο κήπο του σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46). Το FREE CINEMA θα κάνει πρόγραμμα εκεί έως και τις 28 Ιουλίου. Ιδού οι ταινίες της τέταρτης μέρας και, μαζί, ένας απλός τρόπος για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις.

Η διοργάνωση του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ φτάνει πια σε μια επέτειο δέκα χρόνων και τον αδιαμφισβήτητο χαρακτηρισμό του κινηματογραφικού θεσμού για τούτη την πόλη. Το πρόγραμμα αυτή τη φορά καταφέρνει να περιλαμβάνει δεκαέξι κινηματογραφικούς τίτλους μέσα σε μία εβδομάδα! Κλασικά φιλμ του παρελθόντος που σπανιότατα είχατε την ευκαιρία να δείτε στη μεγάλη οθόνη, προβολές και με κόπιες celluloid, και δύο αποκλειστικές πρεμιέρες που θα συζητηθούν έντονα. Χορηγός και σπουδαίος συμπαραστάτης μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι το Βίκος Cola. Μέχρι και τις 28 Ιουλίου, λοιπόν, ραντεβού στον υπέροχο κήπο του εξαρχειώτικου σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46).

Η τέταρτη μέρα του αφιερώματος ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ #10 by Βίκος Cola προτείνει δύο πραγματικά εξαιρετικές κωμωδίες της δεκαετίας του ’40, οι οποίες κρίνουν τόσο εύστοχα τις ταξικές συγκρούσεις, από τα ψηλά έως τον… κίνδυνο να βρεθεί κανείς στα πιο χαμηλά! Για τις 21:00, ένα πασίγνωστο φιλμ του Τζορτζ Κιούκορ που προτάθηκε για έξι Όσκαρ και (τελικά) τιμήθηκε με τα βραβεία καλύτερου πρώτου ανδρικού ρόλου (Τζέιμς Στιούαρτ) και σεναρίου. Για τις 23:10, ακολουθεί η σπανιότατη ευκαιρία ν’ απολαύσετε ένα παραγνωρισμένο αριστούργημα του μεγάλου Πρέστον Στέρτζες, γεμάτο από ριπές ξεκαρδιστικών διαλόγων και υπερβατικό χιούμορ αφάνταστα μπροστά από την εποχή του, και ως γραφή και σκηνοθετικά! Για τέτοιες ταινίες υπάρχει το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Για να τις ανακαλύπτετε και να τις χαίρεστε όπως τους πρέπει: στην οθόνη ενός σινεμά.

Τι παίζει απόψε η ΡΙΒΙΕΡΑ, λοιπόν;

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ / THE PHILADELPHIA STORY (1940) 112′ (21:00)
του Τζορτζ Κιούκορ

Κυρία της υψηλής κοινωνίας που ετοιμάζεται να νυμφευθεί, δέχεται την ξαφνική επίσκεψη του πρώην συζύγου της κι ενός δημοσιογράφου tabloid περιοδικού, οι οποίοι… ίσως της ανατρέψουν τα σχέδια – αν δεν τη βοηθήσουν ν’ ανακαλύψει και ποια είναι πραγματικά. Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου (Τζέιμς Στιούαρτ) και διασκευασμένου σεναρίου, για μια θρυλική ρομαντική κωμωδία του κλασικού Χόλιγουντ.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΕΦΤΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ; / THE PALM BEACH STORY (1942) 88′ (23:10)
του Πρέστον Στέρτζες

Τολμηρός εφευρέτης στα πρόθυρα χρεοκοπίας δέχεται μια απρόσμενη βοήθεια από τη σύζυγό του, η οποία σκέφτεται να… τον χωρίσει, να παντρευτεί έναν εκατομμυριούχο, κι έτσι να χρηματοδοτήσει τα σχέδιά του! Αριστουργηματική και ελαφρώς παραγνωρισμένη screwball κωμωδία του σπουδαίου Πρέστον Στέρτζες, με αστείρευτους διαλόγους, σουρεαλιστικές πινελιές και απίστευτο κυνισμό στην ταξική κριτική της. Η Κλοντέτ Κολμπέρ μεγαλουργεί με μπρίο.

Κάθε μέρα μπορείς να διεκδικείς διπλές προσκλήσεις για τις προβολές της ίδιας βραδιάς, με τον εξής απλούστατο τρόπο: στέλνοντας ένα e-mail συμμετοχής στο freecinemagr@gmail.com με θέμα ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Σε αυτό πρέπει να έχεις γράψει το (πραγματικό) ονοματεπώνυμό σου και τον τίτλο της ταινίας που επιθυμείς να παρακολουθήσεις στο σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ απόψε. Οι νικητές θα λαμβάνουν ένα απαντητικό mail μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας και το όνομά τους θα βρίσκεται σε σχετική λίστα στο ταμείο του κινηματογράφου. Προσοχή στις ώρες έναρξης των προβολών! Για updates και απορίες που αφορούν την όλη διοργάνωση, μπορείς να χρησιμοποιείς την περιοχή κάτω από αυτό το post ή τη σελίδα του φετινού event στο facebook.

Προσοχή στις ώρες έναρξης (διαφοροποιούνται ανάλογα με τις διάρκειες των φιλμ)

Γενική τιμή εισόδου: 6 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Χορηγός: Βίκος Cola

Με την ευγενική υποστήριξη της ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χορηγοί επικοινωνίας: LiFOEn Lefko 87.7HiT 88.9Red 96.3Μελωδία 99.2

Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Facebook event page

Διοργάνωση: FREE CINEMA