FreeCinema

Follow us
16.1220:50

Νέο 9/11 για τους κινηματογράφους που θα παίξουν το «The Interview»;


Έχεις μάθει από κάθε κουτσομπολίστικο site και δελτία ειδήσεων τις «κατινιές» που αποκαλύφθηκαν μέσα από το hacking της αλληλογραφίας των executives της SONY. Μπορεί να έχεις «κατεβάσει» και τις ταινίες που λήκαραν. Είναι, όμως, έτοιμοι να… πεθάνουν για το «The Interview» των Έβαν Γκόλντμπεργκ και Σεθ Ρόγκεν οι Αμερικάνοι;

Οι «θεωρίες συνομωσίας», ότι πίσω από την επίθεση των hackers στο studio της SONY κρύβεται η Βόρεια Κορέα, πλέον αποκτούν επικίνδυνη σημασία ύστερα από ένα νέο μήνυμα – απειλή που αφορά όλα τα αμερικανικά σινεμά τα οποία σκοπεύουν να προβάλουν την ταινία «The Interview» των Έβαν Γκόλντμπεργκ και Σεθ Ρόγκεν, μια σατιρική καφρίλα με θέμα μια εγκληματική αποστολή της CIA κατά του δικτάτορα Κιμ Τζονγκ Ουν. Το φιλμ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 25 του μηνός, παρά τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μήνες για δημιουργία ανεπανόρθωτου διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών.

Και όλα αυτά, ενώ συνεχίζονται οι «διαρροές» υλικού αλληλογραφίας υψηλόμισθων στελεχών του studio, που αφορούν μισθούς ή και «κατινιές» παρατηρήσεων γύρω από συμπεριφορές μεγάλων stars του Χόλιγουντ, οι οποίες τροφοδοτούν εδώ και μέρες όλα τα κουτσομπολίστικα ή λαϊκά sites έως και δελτία ειδήσεων.

Σήμερα, οι hackers στοχοποιούν ξεκάθαρα το φιλμ «The Interview» και καλούν τους Αμερικανούς πολίτες όχι απλά να μην το δουν στις αίθουσες που θα το προβάλουν αλλά και να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, αν αυτά βρίσκονται κοντά σε κινηματογράφους! Αυτό που θα επακολουθήσει της προβολής της ταινίας, λέει η επιστολή, θα θυμίσει στον κόσμο την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και την ευθύνη για τις όποιες επιθέσεις στα σινεμά θα τη φέρει η «απληστία» της Sony Pictures Entertainment!

Πιθανότατα δεν θα περάσουμε ευχάριστα Χριστούγεννα… Ακολουθεί η πλήρης επιστολή, όπως στάλθηκε από τους hackers:

Warning

We will clearly show it to you at the very time and places «The Interview» be shown, including the premiere, how bitter fate those who seek fun in terror should be doomed to.
Soon all the world will see what an awful movie Sony Pictures Entertainment has made.
The world will be full of fear.
Remember the 11th of September 2001.
We recommend you to keep yourself distant from the places at that time.
(If your house is nearby, you’d better leave.)
Whatever comes in the coming days is called by the greed of Sony Pictures Entertainment.
All the world will denounce the SONY.

The Interview - 2014 LA

UPDATE: Οι πρωταγωνιστές τού φιλμ, Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο, ακύρωσαν κάθε προγραμματισμένη εμφάνισή τους για την προώθηση του «The Interview» στα αμερικανικά media για τις επόμενες ημέρες, συμπεριλαμβάνοντας συνεντεύξεις ή συμμετοχές σε τηλεοπτικά talk shows! Προσωρινά, η μόνη εμφάνιση που δεν έχει ακυρωθεί ακόμη είναι για ένα special screening της ταινίας στη Νέα Υόρκη, αυτή την Πέμπτη. Οι δύο ηθοποιοί ήταν παρόντες στην πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λος Άντζελες, όμως αυτή δεν συνοδεύτηκε από κανένα press event. Με λίγα λόγια, και το studio και το καστ δηλώνουν έμπρακτα την ανησυχία τους σε σχέση με την απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα σε κινηματογράφους τη μέρα των Χριστουγέννων…

interview