FreeCinema

Follow us

GHOST RIDER: ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ (2012)

(GHOST RIDER: SPIRIT OF VENGEANCE)

  • ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια Φαντασίας
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρκ Νεβελντάιν, Μπράιν Τέιλορ
  • ΚΑΣΤ: Νίκολας Κέιτζ, Βιολάντε Πλάτσιντο, Κίαραν Χάιντς, Ίντρις Έλμπα, Τζόνι Γουίτγουερθ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: AUDIO VISUAL

Ο λάβρα οργίλος μηχανόβιος Τζόνι Μπλέιζ αποφεύγει τους ανθρώπους στην Ευρώπη, ώσπου ένας καλόγερος του υπόσχεται λύτρωση από τη φαουστική κατάρα του. Το αντάλλαγμα; Να προστατεύσει μία γυναίκα και το αγόρι της από τον πατέρα του, το… Σατανά, που το αναζητεί με πιόνι έναν εγκληματία.

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; Όχι αναγκαστικά, μπορεί να αναδίδεται από τα αποκαΐδια. Αυτή είναι η… περίπτωση του δεύτερου στη σελιλόζη «τεύχους» με ήρωα τον ταπηροκρανιαζόμενο σε σημείο αυτανάφλεξης και αμόκ στην κυριολεξία αλυσιδωτών δολοφονιών, «παιγμένο» από τον Εωσφόρο αντι-«Easy Rider» της Marvel, που βολοδέρνει μπιμουβάδικα βγαίνοντας ριγμένος και από την (τύπου 666;) συμφωνία της Columbia με το σε σημείο παράνοιας στιλιζέ auter δίδυμο των δύο «Crank» και του «Gamer».

Όχι ότι μόνο το αφιονισμένο σήμα κατατεθέν τους, τα διαγώνια κοντρ πλονζέ, διαολίζουν σε σημείο σπασίματος νεύρων εδώ. Ο εξαποδώ κατάρας μεταμορφωτικού άλλου εγώ action μύθος στέκεται σούζα εμπρός στην αποκαλυπτικά (κοσμο)σωτήρια ίντριγκα διακυβεύματος προσεταιρισμού παιδιού – Αντίχριστου, το couleur locale Ρουμανίας και Τουρκίας φτηναίνει την υπεραξία του προϋπολογισμού 75 τόσων εκατομμυρίων δολαρίων (τουλάχιστον 20 πρέπει να ζέσταναν προσωρινά την τσέπη του – ανισόρροπα υπερεκφραστικού κι εδώ – Κέιτζ, πριν του τα σακουλιάσει για τα χρέη του η Εφορία), ενώ ο Χάιντς ως Μεφιστοφελής γίνεται γκροτέσκα αντιπαθής και ο Κριστόφ Λαμπέρ αποτελεί guest αξιοπρόσεκτο, αποκλειστικά από τους καρβουνιασμένους trash-οθήρες.

Το ανίερο deal προβλέπει ως αποζημίωση το μανουλομάνουλο Βιολάντε Πλάτσιντο (είναι η νέα Όλγα Καρλάτου;), αεροπλανικές CGI κασκάντες οριζοντίωσης και περιστροφής του τσατισμένου εν λόγω, καυτά morphing εφέ στις φάσεις μετάλλαξης και τη θεαματική σεκάνς μόνου εναντίον όλων στο λατομείο. Σπιθίτσες αρκετές για να κρατήσουν μετά βίας θερμή την ελπίδα μιας (της δέουσας, επιτέλους) πυράκτωσης ακόμη στις καρδιές των βουρλισμένων των καρέ. Η φλόγα, όμως, έχει σβήσει ήδη από την πρώτη γκαζιά αυτού του star/comic οχήματος πριν από μία πενταετία για τους έχοντες σώας τας φρένας και το γούστο τους θεατές – και μάλλον δε θα ξανανάψει, εκτός και αν την κατουρήσει ο λεβέντης (τσέκαρε τη σκηνή που ως viral έγινε το «Backdraft» της ταινίας) ή ο ίδιος ο εξαποδώ. Αυτό πάρ’ τo ως «Προφητεία»…

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αν διαθέτεις όλη την illustrated έντυπη σειρά του skeleton κεφάλα, εδώ θα βρεις κάποιου είδους καύσιμο. Πας με το μηχανάκι στο μουλτιπλεξάκι; Ίσως μαρσάρεις για το χαβαλέ. Οι ρέστοι περιμένετε το τρίτο «Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού», δε θα’ ναι τόσο «σάπιο»…


MORE REVIEWS

ΤΟ ΘΑΥΜΑ

Νεαρή μοναχή φεύγει σχεδόν κρυφά από μοναστήρι και επισκέπτεται το πλησιέστερο νοσοκομείο με ασαφή αφορμή «προβλήματος υγείας». Κατά την επιστροφή της, θα πέσει θύμα επίθεσης σε απομονωμένη περιοχή. Ο αστυνομικός επιθεωρητής που θ’ αναλάβει την υπόθεση θα παθιαστεί με την περίπτωση της κοπέλας και θα επιδείξει υπέρμετρο ζήλο για την επίλυσή της.

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Βασισμένο στους χαρακτήρες του Ίκαρου και του Δαίδαλου από την ελληνική μυθολογία, το φιλμ του Κάρλο Βόγκελε αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση animation που αξίζει ν’ αναζητήσετε και να παρακολουθήσετε στη μεγάλη οθόνη.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ

Προκειμένου ν’ αποκτήσει γνώσεις από πρώτο χέρι περί οικονομικής κρίσης και σύγχρονων συνθηκών εργασίας, για τις ανάγκες του νέου της βιβλίου, Παριζιάνα συγγραφέας μεταβαίνει στη Νορμανδία και πιάνει δουλειά ως… καθαρίστρια.

TOP GUN: MAVERICK

Για να μην αποχαιρετίσει τη θέση του ανάμεσα στους εν ενεργεία καλύτερους ιπτάμενους του Ναυτικού, ο Πιτ Μίτσελ υποχρεώνεται να εκπαιδεύσει ομάδα αποσπασμένων πτυχιούχων, οι οποίοι πρόκειται ν’ αναλάβουν την πλέον ριψοκίνδυνη αποστολή καταστροφής μυστικών εγκαταστάσεων παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου σε χώρα εχθρική προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Στο Σικάγο του 1956, το οργανωμένο έγκλημα χρησιμοποιεί το κατάστημα ρούχων ενός Βρετανού κόπτη για «βιτρίνα» των χρηματαποστολών του. Όλα πάνε ρολόι, μέχρι τη στιγμή που ο πληγωμένος από σφαίρα γιος ενός μεγαλογκάνγκστερ αναζητά καταφύγιο στο ραφείο του μαγαζιού.