FreeCinema

Follow us

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟ (2015)

(BOOMERANG)

  • ΕΙΔΟΣ: Οικογενειακό Δράμα
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φρανσουά Φαβρά
  • ΚΑΣΤ: Λοράν Λαφίτ, Μελανί Λοράν, Βλαντιμίρ Γιορντανόφ, Μπουλ Οζιέ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: NEO FILMS

Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του, ο Αντουάν δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι δεν έχει μάθει όλες τις λεπτομέρειες και πιστεύει ότι κάτι του κρύβουν. Η εμμονή του θα προκαλέσει ένα ατύχημα και μια οικογενειακή κρίση, αλλά θα φέρει και αποτέλεσμα.

Στα σαράντα του χρόνια, ο Αντουάν εξακολουθεί να βασανίζεται από τον πνιγμό της μητέρας του που συνέβη πριν από τριάντα χρόνια. Του είναι αδύνατον να τον ξεπεράσει και οι τακτικές επισκέψεις σε ψυχοθεραπευτή δεν αποδίδουν. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τη μικρότερη αδελφή του, την Αγκάτ. Άλλωστε για εκείνη, μαμά ήταν περισσότερο η δεύτερη σύζυγος του πατέρα τους. Ωστόσο, του κάνει τη χάρη να πραγματοποιήσουν ένα μικρό ταξίδι στο Νουαρμουτιέ, το μικρό νησί όπου πνίγηκε η μητέρα τους. Είναι ένα κομμάτι γης που συνδέεται με τη στεριά, αλλά χωρίζεται από αυτή κατά την απογευματινή παλίρροια. Έχουν χρόνια να βρεθούν εκεί, καθώς η οικογένεια πούλησε το σπίτι και τα παιδιά δεν ξαναπήγαν ποτέ. Το ταξίδι δεν αποκαλύπτει τίποτα σημαντικό, αλλά φέρνει μεγάλο εκνευρισμό ανάμεσα στα αδέλφια και ο Αντουάν χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Η επόμενη στάση θα είναι το νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, θα εμπλακούν περισσότερα πρόσωπα. Μια γιατρός του νοσοκομείου, ο πατέρας και η γιαγιά τού Αντουάν και της Αγκάτ, η κόρη του που έχει το δικό της μυστικό, καθώς και μια Αγγλίδα. Στοιχεία που δεν έχουν κάποιο σαφές νόημα θα συνδεθούν με αυτά τα πρόσωπα και άτομα που γνώριζαν περισσότερα πράγματα κάποια στιγμή θα τα αποκαλύψουν. Ο Φρανσουά Φαβρά σκηνοθετεί την ιστορία περισσότερο ως δράμα και λιγότερο ως θρίλερ. Μεγαλύτερη έμφαση δίνει στον χαρακτήρα του Αντουάν, που είναι και ο μοναδικός ο οποίος ασχολείται ακόμη με τον πνιγμό της μητέρας του. Γιατί βρέθηκε σε άλλο σημείο από εκείνο που αυτός πίστευε; Είχε σχέση κάποιο άλλο άτομο; Ποιοι ήταν οι δεσμοί ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τελικά;

Όσο προχωράει η ταινία, η ιστορία ταυτόχρονα μπλέκεται και ανακυκλώνεται. Και η τελική αποκάλυψη, αν και όχι απαραίτητα αναμενόμενη, δεν είναι πια και τόσο συνταρακτική. «Το Μυστικό που Έμεινε Κρυμμένο» α) δεν έμεινε κρυμμένο και β) δεν πρόκειται να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Αυτό που θα σε κάνει όμως να δεις την ταινία χωρίς να αρχίσεις τα… «γαλλικά» είναι ένα καλό, συμπαγές καστ και η σωστή ροή της, που όλο και σου δίνει «κάτι» για να προσπαθείς να συμπληρώσεις το puzzle. Δεν είναι πολλά τα κομμάτια του, αλλά η τελική εικόνα δεν είναι άσχημη.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αν έχεις στο μυαλό σου τον συνδυασμό καλοκαίρι-θερινό-γαλλική ταινία, «Το Μυστικό που Έμεινε Κρυμμένο» δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο, αφού δεν είναι η χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Μην περιμένεις, όμως, να μείνεις άναυδος με τις αποκαλύψεις.


MORE REVIEWS

Ο ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΛΙΓΓΟΥ

Ντετέκτιβ του Σαν Φρανσίσκο, που πάσχει από ακροφοβία ύστερα από ένα μοιραίο ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας στο Αστυνομικό Σώμα, καλείται από παλιό του φίλο να παρακολουθήσει τη σύζυγό του, μια αινιγματική γυναίκα με αυτοκαταστροφικές τάσεις και μια παράξενη ψύχωση με το παρελθόν. Φυσικά, θα γίνει το αντικείμενο του πόθου του, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Όχι ακριβώς ικανοποιημένη με τον γάμο της, η σαραντάρα Σοφία βρίσκει ρωμαλέο αγόρι που της αλλάζει τα φώτα στο κρεβάτι κι αρχίζει να ενδιαφέρεται ξανά για τη ζωή και τον εαυτό της. Τα «βρίσκουν» (και) σε όλα τα υπόλοιπα, όμως;

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ

Νεαρή από την Κολομβία εργάζεται ως υπηρέτρια σε έπαυλη πλούσιας ισπανικής οικογένειας στην Κόστα Μπράβα. Οι μέρες της κυλούν ρουτινιάρικα και βαριεστημένα, μέχρι που συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν και άλλοι, διαφορετικοί τρόποι απόλαυσης της θερινής ραστώνης.

ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΟΪ

Δύο οικογένειες που πρόκειται να συμπεθερέψουν υποβάλλονται (δίχως να το γνωρίζουν) σε test DNA από τη μέλλουσα νύφη, με παράδοξα ανατρεπτικά αποτελέσματα σχετικά με την καταγωγή τους.

Η ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ

Στην Αυτοκρατορική Κίνα, οι δράκοι, κάποτε σύμμαχοι των ανθρώπων, κυνηγιούνται και φυλακίζονται. Μικρό ορφανό κορίτσι βοηθά τον τελευταίο εξ αυτών να δραπετεύσει και μαζί ξεκινούν μεγάλο ταξίδι σωτηρίας μαγικού αυγού, ώστε να διασωθεί το είδος.