FreeCinema

Follow us

ΑΝΑΚΟΝΤΑ (2025)

(ANACONDA)

  • ΕΙΔΟΣ: Κωμική Περιπέτεια
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τομ Γκόρμικαν
  • ΚΑΣΤ: Τζακ Μπλακ, Πολ Ραντ, Στιβ Ζαν, Τάντι Νιούτον, Ντανιέλα Μελσιόρ, Σέλτον Μέλο, Άις Κιούμπ, Αϊόνι Σκάι
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 99'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: FEELGOOD

Ψώνιο «method actor» από τα αζήτητα πείθει παιδικό του φίλο, πλέον σκηνοθέτη αναμνηστικών videos γάμων, πως έχει αποκτήσει τα δικαιώματα της ταινίας «Ανακόντα» του 1997 και τον καλεί να γυρίσουν ένα remake της!

Μία σκέτη παράνοια! Ούτε remake, ούτε και reboot εκείνης της μετριότητας από τα ‘90s, αλλά μία «revisited» εκδοχή απόπειρας remake της ταινίας… μέσα στην ταινία, από χιουμοριστική (φευ!) σκοπιά που (δήθεν) σπάει πλάκα με το πόσο στείρο από έμπνευση είναι το Χόλιγουντ σήμερα! Όχι απλά δεν γέλασα καθόλου με τούτο το «Ανακόντα», αλλά κόντεψε να στραβώσει (δια παντός) και η κάτω γνάθος μου, παρακολουθώντας σαστισμένος το άνευ ορίων ξεφτιλίκι του studio (της SONY) και των συντελεστών του φιλμ.

Κάποτε παιδάκια που γύριζαν home movies ζηλεύοντας το Χόλιγουντ, συναντιούνται ξανά ως ενήλικες και… λίαν αποτυχημένοι στη ζωή, με σκοπό να αναλάβουν την παραγωγή ενός remake του «Ανακόντα» (1997). Προφανέστατα, budget δεν υφίσταται, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, πηγαίνοντας στον Αμαζόνιο με τα λιγοστά τους μέσα και την υποστήριξη ενός ντόπιου ιδιοκτήτη σαφώς μικρότερου σε μέγεθος ερπετού, το οποίο καλείται να πρωταγωνιστήσει… με το ζόρι. Φυσικά, στα επικίνδυνα νερά της περιοχής καιροφυλακτεί κι ένα αληθινό τέρας φιδιού που θ’ αρχίσει να κατασπαράζει ότι βρει μπροστά του, έως και τα μέλη του συνεργείου ενός… επίσημου remake του «Ανακόντα»!

Κυριολεκτικά δυσάρεστο στη θέασή του, αυτό το αλαλούμ (στο πλαίσιο του genre στο οποίο ανήκει) συνδυασμού περιπέτειας με μπαλαφάρα και μια λανθάνουσα «πινελιά» τρόμου, γίνεται όλο και χειρότερο όσο περνά η ώρα, σαν να σε προσβάλει κατάμουτρα για τις αντοχές που επιδεικνύεις, καθώς αντιστέκεσαι στην ιδέα του… να το βάλεις στα πόδια και να εγκαταλείψεις την αίθουσα (γιατί όχι;). Όποιος τα καταφέρει και μετά από τη σκηνή με το γουρουνάκι ή το πως ο Στιβ Ζαν ξεπερνά τις ντροπές του και… ουρεί δημοσίως, είναι ο πραγματικός ήρωας αυτής της φιλμικής δοκιμασίας!

Last but not least, ο Τζακ Μπλακ πλέον εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη ικανός να υποδυθεί (και) τη… σκατόμαζα από το «Dogma» (1999) του Κέβιν Σμιθ, δίχως να χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν CGI εφέ ή ειδικό μακιγιάζ… σιχαμάρας. Το ‘χει. Από μόνος του.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Δεν χρειάζεται ρώτημα ή ιδιαίτερη σκέψη. Πρόκειται για μία από τις χειρότερες κινηματογραφικές εμπειρίες της φετινής σεζόν. Χωρίς πλάκα. Δεν υπάρχει διάθεση ούτε για χιούμορ μετά από τόσο τιτανοτεράστια φόλα!


MORE REVIEWS

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

Στη Βραζιλία του 1977, ο Αρμάντο φτάνει με πλαστή ταυτότητα στην πόλη όπου ζει κρυμμένος ο μικρός του γιος και αναζητά τρόπο διαφυγής από τη χώρα, όντας καταζητούμενος και με συμβόλαιο θανάτου από τη στρατιωτική δικτατορία.

ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ, ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ

Νεαρή σεναριογράφος γράφει στόρι μοναξιάς και αποξένωσης για επικειμένη ταινία, μέχρι που η μελαγχολία την επισκέπτεται στην πραγματικότητα.

ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ

Ο κύριος Έρνσο φέρνει στα Ανεμοδαρμένα Ύψη ένα ορφανό αγόρι το οποίο μεγαλώνει σαν παιδί του. Έτσι, η κόρη του, Κάθριν, αποκτά στο πρόσωπο αυτού του νεαρού αγριμιού έναν αδελφικό φίλο που αποφασίζει να «βαφτίσει» Χίθκλιφ. Στον ενήλικο βίο τους, οι δυο τους θα νιώσουν την ερωτική έλξη μ’ έναν σχεδόν «πρωτόγονο» (και καταστροφικό) τρόπο.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Παππούς, γιος και εγγονός παρατηρούν την άγρια φύση στα Βόσγια Όρη της βορειοανατολικής Γαλλίας, με απώτερο στόχο την αντάμωση με το απειλούμενο είδος του αγριόκουρκου.

RABBIT TRAP

Στη δεκαετία του 70, ζευγάρι μουσικών μετακομίζει από το Λονδίνο σε μια απομονωμένη καλύβα στην Ουαλία, με σκοπό να συγκεντρώσει ήχους της Φύσης για την ολοκλήρωση ενός experimental album. Η ξαφνική εμφάνιση ενός αγοριού που σχετίζεται μαζί τους εμμονικά διαταράσσει την ισορροπία τους, παράλληλα με ένα πρωτάκουστο ηχητικό «ατύχημα» που θα τους φέρει κοντά σε μία μυθική διάσταση του δάσους.

MR KLEIN

MR KLEIN

Καλύτερα να τρομπάρεις το δικό σου «φίδι» για 99 λεπτά, μιλάμε για επική μαλακία!