FreeCinema

Follow us

21 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (2021)

(21E FESTIVAL DU FILM FRANCOPHONE DE GRÈCE)

  • ΕΙΔΟΣ: Φεστιβάλ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10 - 16 Ιουνίου

Μετά την αναγκαστική απουσία ενός έτους (εξαιτίας την πανδημίας) και μία online εκδοχή της τον περασμένο Απρίλη, η μεγαλύτερη και πλέον καθιερωμένη αλλοδαπή διοργάνωση για την 7η Τέχνη στα μέρη μας, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, δεν το βάζει κάτω και γιορτάζει τα 21α του γενέθλια όπως πρέπει: εκεί έξω! Από τις 10 έως και τις 16 Ιουνίου 2021, στα θερινά σινεμά Κάρμεν, Στέλλα, Λαΐς και Σινέ Δάφνη.

Το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσκαλεί το κοινό ν’ απολαύσει 28 ταινίες από το πρόγραμμά του στη μεγάλη οθόνη των θερινών σινεμά Κάρμεν, Στέλλα, Λαΐς και Σινέ Δάφνη, από τις 10 έως και τις 16 Ιουνίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα δύο φιλμ του Διαγωνιστικού Τμήματος που κέρδισαν τα βραβεία κοινού Fischer κι εκείνο της Κριτικής Επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ στην online εκδοχή του Φεστιβάλ τον περασμένο Απρίλιο: «Το Καλοκαίρι του ‘85» του Φρανσουά Οζόν και «Ένας Γιος» του Μεντί Μπαρσαουί.

Θα προβληθούν επίσης επιλεγμένες ταινίες από το Πανόραμα γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των Πρεσβειών του Βελγίου και της Ελβετίας. Οι μικροί (και οι μεγαλύτεροι, φυσικά) φίλοι της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν δύο ταινίες από το πρόγραμμα Νεανικών Προβολών, ενώ οι πιο απαιτητικοί κινηματογραφόφιλοι θα μπορέσουν ν’ ανακαλύψουν δύο από τις ταινίες της Λευκής Κάρτας στο προσκεκλημένο Champslysées Film Festival, που εκπροσωπούν επάξια το ανεξάρτητο γαλλικό σινεμά.

Τέλος, σε τούτη την επετειακή για την Ελλάδα χρονιά και σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου παρουσιάζει μια πρώτη γεύση από το εκτενές αφιέρωμα «Ελλάδα – Γαλλία: Κινηματογραφικές Συναντήσεις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη, με την προβολή 7 ταινιών που αποτέλεσαν σταθμούς στην Ιστορία της 7ης Τέχνης, όπως τις έχουν επιλέξει αντίστοιχοι Έλληνες σκηνοθέτες. Οι Στέλλα Θεοδωράκη, Εύα Στεφανή, Σύλλας Τζουμέρκας και Γιάννης Οικονομίδης θα δώσουν το παρόν σε αυτές τις προβολές.

Μετά την Αθήνα, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου τηρεί την υπόσχεση που έδωσε τον Απρίλιο στο σινεφίλ κοινό του για αντάμωση μπροστά από τη μεγάλη οθόνη και ταξιδεύει σε Πάτρα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Βόλο! Με μια εγκάρδια κι αισιόδοξη ευχή: η λέξη «πανδημία» να υπάρχει μόνο στις ταινίες στο μέλλον!

Αναζήτησε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών και πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν από την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.


MORE REVIEWS

ΓΑΖΑ, ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Ηλικιωμένος ψαράς στη Γάζα είναι κρυφά ερωτευμένος με γυναίκα που βλέπει καθημερινά στην αγορά. Η τυχαία ανεύρεση αρχαίου αγάλματος περιπλέκει τα αισθηματικά του προβλήματα.

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ

Σ’ ένα απομακρυσμένο, παραδοσιακό εργοστάσιο παραγωγής τούβλων, ένας άνδρας θα «παίξει» το τελευταίο χαρτί της προσωπικής του επανάστασης, όταν το αφεντικό ανακοινώσει το κλείσιμό του και, συνακόλουθα, την απόλυση των λιγοστών εργαζόμενων σ’ αυτό.

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ

Δέκα χρόνια σχέσης, γάμου και χωρισμού, μέσα από στιγμές της ζωής της Μαριάν και του Γιόχαν.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ

Φιλόδοξος τυχοδιώκτης, με ταλέντο να χειραγωγεί τους ανθρώπους, ανέρχεται κοινωνικά παριστάνοντας το μέντιουμ και σε συνδυασμό με μία ψυχίατρο δίχως ηθικές αναστολές, ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο, παραγνωρίζοντας τη σημασία του… «απ' τα ψηλά στα χαμηλά».

ΡΑΪΝΕΡ ΒΕΡΝΕΡ ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ

Η ζωή του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, όπως την όρισε η σκηνοθετική του καριέρα μέσα στο διάστημα μιας δεκαπενταετίας.