FreeCinema

Follow us

19 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (2018)

(19E FESTIVAL DU FILM FRANCOPHONE DE GRÈCE)

  • ΕΙΔΟΣ: Φεστιβάλ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20 - 28 Μαρτίου

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ανανεώνει το ανοιξιάτικο ραντεβού του για 19η χρονιά στους κινηματογράφους Δαναός, Άστορ και στην πάντοτε φιλόξενη αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, από 20 έως 28 Μαρτίου στην Αθήνα και στη συνέχεια από 29 Μαρτίου έως και 4 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, παραμένοντας η μεγαλύτερη, πλέον καθιερωμένη και καλύτερη αλλοδαπή διοργάνωση για την Έβδομη Τέχνη στα μέρη μας.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, το οποίο ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το μεγαλύτερο ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας, γιορτάζει πλέον τα 19α γενέθλιά του!

19 διοργανώσεις που μέχρι σήμερα έχουν δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους να ανακαλύψουν το καλύτερο πρόσωπο του γαλλικού και γαλλόφωνου σινεμά, καθώς και τους κύριους δημιουργούς του. Το φεστιβάλ διαφοροποιείται, ανανεώνεται, και ωθεί όλους τους κλάδους και τους φορείς τους σε μια συνεχή αλληλεπίδραση. Τον ρυθμό δίνουν φέτος το glamour, η κομψότητα και η αισθητική, έννοιες συνδεδεμένες τόσο με τον κινηματογράφο όσο και με μια θεματική ενότητα αφιερωμένη στη μόδα.

Η ποικιλομορφία στο πρόγραμμα βρίσκεται στο προσκήνιο, τόσο στις κατηγορίες και τα είδη των ταινιών όσο και στην πλοκή, στη μορφή και φυσικά στην εκπροσώπηση της γαλλοφωνίας. Το Βέλγιο, ο Καναδάς, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο, η Τσέχικη Δημοκρατία και η Ελβετία μας προτείνουν γαλλόφωνες παραγωγές που αντικατοπτρίζουν απόλυτα αυτήν την πολυμορφία, δίπλα σε μια μεγάλη γκάμα τίτλων από τη Γαλλία.

Όπως κάθε χρονιά, παραδοσιακά, μην ξεχνάς να ψηφίζεις και για το Βραβείο Κοινού Fischer, θα βοηθήσει τη νικήτρια ταινία από το Διαγωνιστικό Τμήμα. Έως και τις 28 Μαρτίου, accent français και στη μπίρα!

Αναζήτησε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών και πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν από την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.


MORE REVIEWS

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ

Ο Δημοσθένης και ο Νικήτας λιάζονται και κολυμπούν στα Λιμανάκια, αναπολούν γεγονότα από το περσινό καλοκαίρι χωρισμού του πρώτου και φαντασιώνουν το σενάριο μιας ταινίας που ο δεύτερος ελπίζει να σκηνοθετήσει και να στείλει στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

ΠΑΡΙΖΙΑΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Να ζεις και να (μην) πεθαίνεις στο Παρίσι. Αυτό το βάσανο!

HAIKYUU!! THE DUMPSTER BATTLE

Ο Χινάτα και ο Καγκεγιάμα μπορεί να ήταν αντίπαλοι στο γυμνάσιο, όμως, στο λύκειο θα πρέπει να συνεργαστούν για ν’ αντιμετωπίσουν την ομάδα Nekoma. Πρότυπα, αγάπη και αδιαφορία για το άθλημα, προσωπογραφίες σε slow motion και κλειστό γήπεδο volleyball συνθέτουν ένα επεισόδιο που… θα μπορούσες να δεις ευχάριστα ένα Σάββατο πρωί στην τηλεόραση.

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2

Η Ράιλι έγινε 13ων ετών, εξελίσσει την αγάπη της για το άθλημα του ice hockey και ο ερχομός της εφηβείας φανερώνει… στο μυαλό της καινούργια συναισθήματα και νευρώσεις που η Χαρά, η Λύπη, ο Φόβος, ο Θυμός και η Αηδία δύσκολα θα παλέψουν στην προσπάθειά τους να συνυπάρξουν.

Ο ΚΑΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ταινίας με θέμα τον παράνομο έρωτα ενός άνδρα και της νέας γυναίκας του πατέρα του, η πρωταγωνίστρια κατηγορεί τον συμπρωταγωνιστή της πως τη βίασε ενόσω «έτρεχε» η ερωτική σκηνή μεταξύ τους. Με τον τελευταίο να εξανίσταται πως εκείνη λέει ψέματα, το συνεργείο όσο και οι δικηγόροι τους προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση.