FreeCinema

Follow us

19 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (2018)

(19E FESTIVAL DU FILM FRANCOPHONE DE GRÈCE)

  • ΕΙΔΟΣ: Φεστιβάλ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20 - 28 Μαρτίου

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ανανεώνει το ανοιξιάτικο ραντεβού του για 19η χρονιά στους κινηματογράφους Δαναός, Άστορ και στην πάντοτε φιλόξενη αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, από 20 έως 28 Μαρτίου στην Αθήνα και στη συνέχεια από 29 Μαρτίου έως και 4 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, παραμένοντας η μεγαλύτερη, πλέον καθιερωμένη και καλύτερη αλλοδαπή διοργάνωση για την Έβδομη Τέχνη στα μέρη μας.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, το οποίο ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το μεγαλύτερο ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας, γιορτάζει πλέον τα 19α γενέθλιά του!

19 διοργανώσεις που μέχρι σήμερα έχουν δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους να ανακαλύψουν το καλύτερο πρόσωπο του γαλλικού και γαλλόφωνου σινεμά, καθώς και τους κύριους δημιουργούς του. Το φεστιβάλ διαφοροποιείται, ανανεώνεται, και ωθεί όλους τους κλάδους και τους φορείς τους σε μια συνεχή αλληλεπίδραση. Τον ρυθμό δίνουν φέτος το glamour, η κομψότητα και η αισθητική, έννοιες συνδεδεμένες τόσο με τον κινηματογράφο όσο και με μια θεματική ενότητα αφιερωμένη στη μόδα.

Η ποικιλομορφία στο πρόγραμμα βρίσκεται στο προσκήνιο, τόσο στις κατηγορίες και τα είδη των ταινιών όσο και στην πλοκή, στη μορφή και φυσικά στην εκπροσώπηση της γαλλοφωνίας. Το Βέλγιο, ο Καναδάς, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο, η Τσέχικη Δημοκρατία και η Ελβετία μας προτείνουν γαλλόφωνες παραγωγές που αντικατοπτρίζουν απόλυτα αυτήν την πολυμορφία, δίπλα σε μια μεγάλη γκάμα τίτλων από τη Γαλλία.

Όπως κάθε χρονιά, παραδοσιακά, μην ξεχνάς να ψηφίζεις και για το Βραβείο Κοινού Fischer, θα βοηθήσει τη νικήτρια ταινία από το Διαγωνιστικό Τμήμα. Έως και τις 28 Μαρτίου, accent français και στη μπίρα!

Αναζήτησε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών και πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν από την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.


MORE REVIEWS

ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ

Δέκα νεαρά παιδιά το σκάνε από τα σπίτια τους και δίχως καμία επικοινωνία με γονείς ή τον έξω κόσμο, περνούν μερικές ανέμελες μέρες σε μια απομονωμένη εξοχική κατοικία. Πόσο θ’ αντέξουν μεταξύ τους αυτή την «ουτοπική» φυγή και πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να εντοπιστούν τα ίχνη τους από τους ενήλικες;

ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Στη Μαδρίτη του σήμερα, μια σειρά από παράλληλες ιστορίες καθημερινών ανθρώπων συναντιούνται υπό τη φρικτή συνθήκη των εξώσεων από κατοικίες οι οποίες βγαίνουν σε πλειστηριασμούς.

Ο ΑΘΩΟΣ

Ιταλός αριστοκράτης του 19ου αιώνα με ζωή χλιδής, γυναίκα και ερωμένη, κλονίζεται όταν συνειδητοποιεί πως η σύζυγός του διαθέτει εραστή. Μία εγκυμοσύνη θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για όλους.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ

Μεσίτης παρουσιάζει σε παντρεμένο ζευγάρι - πιθανούς αγοραστές το υπόγειο «μυστικό» μιας ονειρεμένης κατοικίας στα προάστεια: έναν αγωγό που τους δίνει πρόσβαση σε κάτι το οποίο μπορεί ν’ αλλάξει ριζικά τη ζωή τους και καταλήγει… ξανά στο ίδιο σπίτι! Αλλά έχοντας κάνει κι ένα άλμα δώδεκα ωρών μπροστά στο χρόνο!

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΟΜΠΡΟΜΑΤ

Ο Ματιέ, ένας σαρανταπεντάρης επικεφαλής της Alliance Française, βρίσκεται με μετάθεση στο παγωμένο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, υπεύθυνος για τη διάδοση του γαλλικού πολιτισμού και τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των χωρών Γαλλίας και Ρωσίας. Μετά από μία παράσταση μπαλέτου με ομοερωτικά στοιχεία, την οποία διοργανώνει, αλλά και τη γνωριμία του με μια Ρωσίδα, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας τον έχουν στο στόχαστρο και σύντομα βρίσκεται κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία.