FreeCinema

Follow us

Αν είχε μπει στα στοιχηματζίδικα το πότε θ’ ανοίξουν ξανά οι κινηματογράφοι (και η ψυχαγωγία, γενικότερα), σίγουρα δεν θα είχε καλή απόδοση για να κάνεις «παιχνίδι» (#Delfinario). Μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου και έξι το πρωί, επίσης, παραμένουν κλειστά εστίαση, σχολεία, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και χιονοδρομικά κέντρα (mon Dieu, τι θ’ απογίνουμε;).

Σε άλλα εορταστικά νέα, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας το βράδυ (διότι με τόσες επιλογές στο που μπορείτε να πάτε, είναι σαφώς επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία το νυχτοπερπάτημα!). Σε περίπτωση που σας έχουν σπάσει τα νεύρα, βαριέστε τη ζωή σας ή δεν ξέρετε πως θα τη βγάλετε οικονομικά μέχρι… τον επόμενο μήνα, join the club! Και γίνεται τεράστιο αυτό το club, βδομάδα με την επόμενη «κρίσιμη» βδομάδα…

Στην πτωχή μας χώρα, κάμποσα ελληνικά γραφεία διανομής που βλέπουν τον προγραμματισμό τους να «καίγεται», δίνουν ήδη ανεξάρτητες ταινίες τους στην υπηρεσία Movies Club της COSMOTE TV (έχω αναφερθεί στους τίτλους «Επικηρυγμένος Έρωτας» και «Run», μέχρι στιγμής), η εταιρεία VIDEORAMA προωθεί ενοικίαση με courier και παράδοση στο σπίτι, ενώ στην πιο χλίδα φάση της αμερικανικής αγοράς περιμένουν να δουν το «Wonder Woman 1984» κατ’ οίκον και στα όποια σινεμά λειτουργούν… ταυτόχρονα, κάτι που πρόκειται να συμβεί και με ολόκληρο τον κινηματογραφικό κατάλογο της Warner Bros. για το 2021! Κοινώς, καλά δείχνει να μπαίνει και η επόμενη χρονιά, αφού οι πιο «αισιόδοξοι» προβλέπουν και τρίτο κύμα της πανδημίας του COVID-19 στο επερχόμενο δίμηνο! Γαμάει το «franchise»!

Το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα απεγνωσμένων αναγνωστών του site με οδήγησε στην απόφαση ν’ αρχίσω να δημοσιεύω (μέχρι και) «οδηγό επιβίωσης» για συνδρομητές της πλατφόρμας του Netflix, κατατάσσεται στην κορυφή των «τα ύστερα του κόσμου» συμβάντων του 2020. Προσωπικά, τόσα έργα από τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60 δεν θυμάμαι από πότε έχω να δω έτσι, μαζεμένα, και φοβούμαι πως κάποια στιγμή θα στερέψω από φιλμ του παρελθόντος (η μεγάλη μου «σανίδα σωτηρίας» στις δύο – έως τώρα – καραντίνες) και λόγω «διαταραχής» από την κλεισούρα θα κάνω Χριστούγεννα με τα εορταστικά της Ντόλι Πάρτον, του Κερτ Ράσελ και της («πλαστικής») Γκόλντι Χον, αφήνοντας στο τέλος για μποναμά γλεντιού το «Mariah Carey’s Magical Christmas Special» (που παίζει να είναι καλύτερο κι από το «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ…).

Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε ή να ξαναδείτε κάτι προσωπικά αγαπημένο που ταιριάζει στην περίοδο (των Χριστουγέννων, όχι του κακού ψόφου που ζούμε… κανονικά), υπενθυμίζω την ύπαρξη τούτης της σχετικής και κλασικής μου λίστας, από τα χρόνια της εκπομπής CINEMaD. By the way, πολλοί με ρωτούν γιατί δεν ξαναρχίζω την εκπομπή στην τηλεόραση. Ναι. Τώρα. Στο section «Οι Ταινίες της Εβδομάδας», θα κάνω μουσικοχορευτικά νούμερα (εποχής ΥΕΝΕΔ, if you know what I mean), ακροβατικά και ταχυδακτυλουργικά trick για να περάσει η ώρα, φορώντας μάσκα, πάντοτε (δηλαδή, με θολωμένο το γυαλί μυωπίας…). Τι ζούμε

TAGS: