FreeCinema

Follow us

Τζάρεντ Λέτο: The looney Joker.


Ο Ηλίας Φραγκούλης συνάντησε τον Τζάρεντ Λέτο στο Λονδίνο και μίλησαν για την «Ομάδα Αυτοκτονίας», τον δικό του Joker και τον πιο αγαπημένο του κακό στην ιστορία του σινεμά. Αποκλειστικά για το FREE CINEMA.

Μπήκα στο δωμάτιο σχεδόν βιαστικά – μας είχαν ανακοινώσει από πριν ότι ο χρόνος της συνέντευξης θα ήταν περιορισμένος. Ο Τζάρεντ Λέτο είχε χαμηλωμένο το κεφάλι και το βλέμμα του ήταν καρφωμένο στην οθόνη του κινητού του. Κάθισα μπροστά του, στην τόσο μικρή απόσταση που έχει συνήθως ο δημοσιογράφος από το talent. Ούτε που γύρισε να με κοιτάξει! Για μερικά δευτερόλεπτα, τον χάζευα καθώς έγραφε ακόμη, ίσως ένα sms ή κάποιο tweet. Η publicist μου έκανε νόημα ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε, αλλά εγώ δεν ήθελα να τον διακόψω. Ήταν κάπως άβολο, αλλά και αστείο μαζί.

Όταν τελείωσε, σήκωσε το κεφάλι του και με κοίταξε. Συστηθήκαμε, ανταλλάξαμε χειραψία και πήρε θέση. Πριν καν πει την πρώτη του λέξη, μου είχε δώσει αυτό που μάλλον θέλει να περνά στον κόσμο: ο Τζάρεντ Λέτο είναι ένας star. Άκαμπτος, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, με ελαφρά μειδιάματα που έπρεπε να παρατηρείς εξονυχιστικά σε κάθε εκατοστό του προσώπου του, δεν κουνήθηκε ποτέ από τη στάση (ή πόζα) που είχε πάρει στο κάθισμά του και απαντούσε ελαφρώς generic στην αρχή. Χωρίς να λέει κάτι ουσιαστικό. Ενδεχομένως να αισθανόταν ότι κάνει μια αγγαρεία για χάρη του studio. Και μια αγγαρεία ποτέ δεν ταιριάζει σε έναν star.

Υπήρξαν στιγμές που μου άρεσαν οι απαντήσεις του, που καταλάβαινα ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ενδιαφέρον και ωραίο τρόπο σκέψης. Όλα αυτά, όμως, βρίσκονταν πίσω από το «προσωπείο» τού star και ο ίδιος δεν επιτρέπει πολλά-πολλά στον εαυτό του. Ο ρόλος του είναι αυτός. Είναι ένας pop star (βλέπε 30 Seconds to Mars) που κατέχει κι ένα Όσκαρ υποκριτικής (βλέπε «Dallas Buyers Club»). Δικαίωμά του! Για τα υπόλοιπα, πατάς play στη video gallery (πάνω δεξιά)…

Η ταινία «Ομάδα Αυτοκτονίας» παίζεται στους ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή της εταιρείας Tanweer.


MORE INTERVIEWS

Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος για το «Monday».

Δεν είχε τύχει να το κάνουμε ξανά έτσι, να μιλάμε μόνοι μας, μπροστά από κάμερες. Μας αρέσει να μιλάμε εκεί έξω, γενικά. Το «Monday», η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, στάθηκε η καλύτερη αφορμή για να βρεθούμε… κι έτσι. Όπως συμβαίνει συνήθως, με ανθρώπους του (ελληνικού) σινεμά που εκτιμώ καλλιτεχνικά, δεν προέκυψε μία «συνέντευξη», αλλά μια μεγάλη σε διάρκεια κουβέντα. Που θα μπορούσε να συνεχίζεται για ώρες…

«Trainspotting»: The Cannes interview.

Το Μάιο του 1996, το Φεστιβάλ των Καννών υποδέχθηκε ένα βρετανικό φιλμ που είχε προκαλέσει σάλο στην πατρίδα του από τα τέλη Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς. Ο υπόλοιπος πλανήτης περίμενε να δει με τα ίδια του τα μάτια εάν όλο αυτό το hype για το «Trainspotting» ήταν αληθινό. Η πρεμιέρα της ταινίας έσκασε σαν βόμβα molotov στην Κρουαζέτ. Ακολούθησε το μεγαλύτερο και πιο rock party όλων των εποχών! Κι εγώ, μαζί μ’ αυτά, έχω να θυμάμαι μια συνέντευξη με τους τρεις ανθρώπους που δημιούργησαν… το μύθο.

ΟΥΜΑ ΘΕΡΜΑΝ: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟ ΠΛΗΘΟΣ.

Το 1994 βρέθηκα στο Φεστιβάλ των Καννών και είχα την ευκαιρία να συναντήσω την Ούμα Θέρμαν, με αφορμή την πρεμιέρα του «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο. The rest is history. Κυριολεκτικά, από τα πράγματα που (αξίζει να) θυμάσαι για πάντα.

Γκιγέρμο ντελ Τόρο: Η φαντασία είναι το παν.

Το 2006 είχα τη χαρά να συναντήσω τον Γκιγέρμο ντελ Τόρο στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου παρουσίασε για πρώτη φορά στον κόσμο το φιλμ το οποίο απογείωσε την καριέρα του, όσο και τη σημασία του ονόματός του καλλιτεχνικά. Φυσικά, ήταν ο «Λαβύρινθος του Πάνα». Εννοείται πως η εμπειρία ήταν αξέχαστη. Γιατί ο άνθρωπος αυτός αγαπάει απίστευτα πολύ αυτό που κάνει. Μαζί και την κινηματογραφική Τέχνη. Και τι υπέροχο μυαλό, διάβολε!

Σοφία Κόπολα. Eat cake!

Το 2006, ακόμη αιχμάλωτη του ονόματός της, η Σοφία Κόπολα πήγε στις Κάννες σαν μικρή πριγκίπισσα προσφέροντας... παντεσπάνι και βγάζοντας γλώσσα απέναντι στην Ιστορία. Πρόλαβα να της μιλήσω, προτού της πάρουν το κεφάλι! Για τη «Marie Antoinette», φυσικά.