FreeCinema

Follow us
11.129:30

Hackers(;) εναντίον Village!


Το ζήσαμε κι αυτό! Η σελίδα της εταιρείας Village στο Facebook δέχτηκε χτύπημα από hackers που από το απόγευμα της Τετάρτης άλλαξαν τον τίτλο της σε… Dj Xevider, ενώ χθες εμφανίστηκε και μια νέα σελίδα ονόματι… Village.gr, η οποία περιλάμβανε μονάχα φωτογραφίες από το… «Star Wars»! Τυχαία όλα αυτά; Μάλλον όχι…

Πεισματικά εχθρικοί εξακολουθούν να δείχνουν οι fans του «Star Wars» απέναντι και στα δύο γραφεία των εταιρειών Village και Feelgood, αδιαφορώντας προς κάθε – ρεαλιστική, ειλικρινή ή λογική – εξήγηση που πρώτο το FREE CINEMA προσπάθησε να δώσει σε σχέση με την παρεξήγηση η οποία δημιουργήθηκε γύρω από την ημερομηνία διανομής του «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens» και του «Ένας Άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στα ντόπια εδάφη. Θεωρώντας ότι το δεύτερο φιλμ ευθύνεται για την καθυστέρηση (έξι ημερών σε σχέση με τις ΗΠΑ!) της προβολής του πρώτου στην Ελλάδα, οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί της διαστημικής saga δεν έχουν σταματήσει να επιτίθενται κυρίως στα social της Feelgood, με απειλές κατά του γραφείου διανομής και boycottage κάθε νέας ταινίας που κυκλοφορεί, παραδόξως ακόμη και του επερχόμενου επεισοδίου του «Star Wars», το οποίο σκοπεύουν να παρακολουθήσουν πριν τις 24 Δεκεμβρίου σε… άλλες χώρες των Βαλκανίων (ή όπου τους οδηγήσει η «ευχή της Παναγίας»…)!

Και ενώ το πράγμα έδειχνε να κοπάζει κάπως (ή να περιορίζεται στα ποσταρίσματα υβριστικών σχολίων ξανά μανά), καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες εξόδου και των δύο ταινιών, την Τετάρτη το απόγευμα κάποιοι αποφάσισαν να ξαφνιάσουν την εταιρεία Village, η οποία διανέμει το φιλμ του Παπακαλιάτη και ελέγχει την ομώνυμη αλυσίδα πολυκινηματογράφων με το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς εισιτηρίων στην Ελλάδα. Η σελίδα της στο Facebook (με τα καθόλου αμελητέα 155.436 Like!), εντελώς αιφνιδιαστικά, μετονομάστηκε σε… Dj Xevider και τα posts της άλλαξαν ακόμη και περιεχόμενο (δίχως ίχνη από… «Star Wars», όμως)!

Village gr Star Wars dj xevider

Θέματα όπως… «Γιατί οι άνδρες αποφασίζουν να απατήσουν τη σύντροφό τους», «10 σημάδια που αποδεικνύουν ότι το date σου είναι γυναίκα και όχι κοριτσάκι» και… οι ρώγες και τα οπίσθια του μοντέλου Κένταλ Τζένερ αντικατέστησαν τα πιο κινηματογραφικά posts της σελίδας, η οποία μέχρι χθες το βράδυ παρέμενε υπό «κατοχή» αγνώστων, πιθανότατα hackers. Γιατί ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι κωδικοί «προστασίας» της σελίδας να διέρρευσαν και με «εναλλακτικούς» τρόπους (αυτό είναι μια δουλειά της εταιρείας να το… εξιχνιάσει).

Χθες, πάντως, το «πανηγύρι» με στόχο τις σελίδες της Village συνεχίστηκε, με το ποδαρικό μιας κάποιας… πλαστής Village.gr, στην οποία εμφανίζονται μονάχα φωτογραφίες από το… «Star Wars»!

Village gr Star Wars

Το ίδιο το γραφείο δεν απάντησε με επιστολές ή δηλώσεις για τα συμβάντα αυτά, απλά άνοιξε εκ νέου τη σελίδα Village Cinema και… ανεβαίνει τον Γολγοθά των Like από την αρχή (388 μέχρι τη στιγμή που τα μετρήσαμε τελευταία φορά). Κρίμα, γιατί αυτό είναι πραγματικός κόπος και δουλειά από την πλευρά ανθρώπων που «τιμωρούνται» για ένα καπρίτσιο από φανατισμό και μόνο.

Village gr Star Wars new page

Μένει μονάχα να δούμε τι αποτέλεσμα θα επιφέρει όλη αυτή η… εμπόλεμη υστερία στα ταμεία. Θα «τιμωρηθούν» με κάποιον τρόπο και οι δύο ταινίες; Στην επίσημη πρεμιέρα του «Ένας Άλλος Κόσμος» προ ημερών, ουδείς εμφανίστηκε έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες του The Mall με… αμφίεση ήρωα από το «Star Wars» και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ξεκινά μια περιοδεία ανά την Ελλάδα με τοπικές πρεμιέρες, αφού πέρασε και από την Κύπρο χθες το βράδυ (επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη, στις 14 Δεκεμβρίου). Τα Village ξεκίνησαν κανονικά την προπώληση για το «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens», μέχρι χθες το πρωί είχαν πουληθεί 2.500 εισιτήρια και μάλλον μεγαλύτερη κινητικότητα παρουσιάζουν εκείνα για τις προβολές των Dolby Atmos. Και… world peace! Ελπίζω.

Village Star Wars presales

UPDATE [14/12]: Επέστρεψε σήμερα το απόγευμα στα χέρια της εταιρείας Village η διαχείρηση της σελίδας της στο Facebook. Το θέμα δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και θα παραμείνει… ένα μυστήριο.