FreeCinema

Follow us
03.0911:10

«Greek kefi» με την ταινία του Κώστα Γαβρά στο imdb!


«POIOS EFERE TO TWITTER EDO MESA?», γράφει Έλληνας χρήστης του imdb, παρακολουθώντας το… γλέντι που γίνεται στα σχόλια «κριτικής» για την καινούργια ταινία του Κώστα Γαβρά «Adults in the Room», με δεξιούς και αριστερούς να βαθμολογούν το φιλμ… χωρίς να το έχουν δει και να μας κάνουν (για άλλη μία φορά) ρεζίλι διεθνώς! Το τι έχει γραφτεί είναι ΕΠΟΣ γέλιου, φυσικά.

Μέχρι χθες η κατάσταση ήταν περιορισμένη στα ελληνικά social. Αλλά η εμφάνιση του περίφημου fundraiser για να γυριστεί σε ταινία και το (πιο δεξιόστροφης αντίληψης…) βιβλίο «Η Τελευταία Μπλόφα», με την υπογραφή των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτωρίας Δενδρινού, ως απάντηση στην κινηματογραφική (και «αριστερή») version του Γιάνη Βαρουφάκη και του «Ανίκητοι Ηττημένοι», έδωσε έναν πιο «international» αέρα στην όλη αρνητική καμπάνια κατά του «Adults in the Room» του Κώστα Γαβρά. Μετά από μία μέρα, το ποσό που συγκεντρώθηκε γι’ αυτό το project ανέβηκε από τις 10… στις 20 αγγλικές λίρες (γέλια στο βάθος), ενώ ούτως ή άλλως ο στόχος των 100.000 αγγλικών λιρών για budget παραγωγής φιλμ, επίσης, δεν έχει αφήσει άντερο!

Δεν άργησαν όλοι αυτοί να ανακαλύψουν και την ύπαρξη του δημοφιλούς κινηματογραφικού site / ευρετηρίου ταινιών Internet Movie Database (imdb), στο οποίο χθες εμφανίστηκαν τα πρώτα σχόλια… αψιμαχιών, με τις αντίστοιχες βαθμολογήσεις για την ταινία του Γαβρά: δέκα στα δέκα από τους αριστερούς ή τα troll που μπαίνουν για να κράξουν τους δεξιούς, οι οποίοι φυσικά δίνουν ένα στα δέκα. Πάντα για ένα φιλμ που δεν έχει παρακολουθήσει κανείς ακόμη!

Και πάλι, τα ελληνικά social βοήθησαν να πάρει έκταση το θέμα, για να φτάσουμε σήμερα να μετράμε στο imdb μία πενηντάρα reviews, ήδη! Προφανώς απείρου κάλλους, με αγγλικά που θα κάνουν τους ξένους επισκέπτες του site να κάψουν διπλώματα! Είναι σίγουρο ότι η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο και σε λίγες μέρες τα κινηματογραφικά (τουλάχιστον) sites του εξωτερικού θα ασχοληθούν επίσης με όλο αυτό το ελληνικό… σούργελο. Τιμή και δόξα στην ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό μας, παιδιά! Επιτέλους, ας δικαιωθεί και παγκόσμια η χρήση του hashtag #Delfinario που είχα βγάλει προ ετών για τα social. Αυτό είμαστε. Και «Μένουμε Ευρώπη» πάντοτε, μην ξεχνιόμαστε…

Ας απολαύσουμε μαζί τα (μέχρι στιγμής) καλύτερα σχόλια «κριτικής» από το imdb. «Ο Γκέμπελς θα ήταν περήφανος» και «Η ‘Κλασική Περίπτωση Βλάβης’ του Κώστα Τσάκωνα είναι απείρως καλύτερη»! Ναι, σοβαρά! Διαβάστε! (By the way, με ένα κλικ στις εικόνες, δεν θα σας βγει και το μάτι στην ανάγνωση.)

UPDATE [05/09]: … μέχρι που κάποια ωραία πρωία μπήκανε στη σελίδα οι υπεύθυνοι του imdb, είδανε τα έκτροπα και αντιλήφθηκαν ότι (σχεδόν) κανένας από τους δεκάδες επισκέπτες που πόσταραν με αρνητική μανία δεν είχε παρακολουθήσει το φιλμ ώστε να έχει άποψη «κριτικής» και να βαθμολογεί, με αποτέλεσμα… να πατήσουν ένα ξεγυρισμένο delete, μπας και καταλάβουν μερικοί ότι το συγκεκριμένο site δεν είναι… το ελληνικό twitter! Έτσι, όλα τα άνωθεν σχόλια τα οποία είχα τη φαεινή ιδέα να σώσω, έστω, θα παραμείνουν εδώ για να θυμόμαστε και να γελάμε παντοτινά με αυτά. Κειμήλιο… ιστορικής ανοησίας!