FreeCinema

Follow us
16.0410:50

Χάρος σε… υπερωρίες!


Επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι το διαδίκτυο μπορεί να σου δώσει απάντηση σε ερωτήσεις που ακόμα δεν έχεις καν σκεφτεί, ένα πρωτότυπο – αν και λίγο μακάβριο – γράφημα καταγράφει τους… μπροστάρηδες σε θανάτους ηθοποιούς, προσφέροντας παράλληλα ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικές για τη σημασία των αριθμών ή το παράδοξο ορισμένων συγκυριών. Πολλά κόλλυβα προσφέρει απόψε το μαγαζί!

Επιτέλους δικαίωση, λοιπόν, για τον Σον Μπιν, τον ηθοποιό που κατατρέχει η φήμη ότι «πεθαίνει» σε κάθε του ταινία. Σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη, ο Σον Μπιν έχει πεθάνει μόλις πέντε φορές στις ταινίες, σκορ που δεν τον ανεβάζει καν στο top 5. Αντιθέτως, τα πρωτεία κατέχει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο με 14 θανάτους, ενώ ακολουθούν ο Μπρους Γουίλις με 11 και ο Τζόνι Ντεπ με 10. Ο Τζόνι Ντεπ, ειδικότερα, κατέχει και το ρεκόρ για τον πιο αιματηρό θάνατο, λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι στην πρώτη του εμφάνιση ως υποψήφιο θύμα του Φρέντι Κρούγκερ στον «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» σκόρπισε ποτάμια αίματος πριν εξαφανιστεί για πάντα μέσα στα… σεντόνια ενός κρεβατιού. Την… επτάδα συμπληρώνουν οι Ντάστιν Χόφμαν, Αλ Πατσίνο, Τζακ Νίκολσον και Μπραντ Πιτ, ισοψηφώντας όλοι με 9 θανάτους.

Το γράφημα, το οποίο μπορείς να ξεκοκαλίσεις ιδίοις όμμασι παρακάτω, προσφέρει όλη την αναλυτική λίστα κατάταξης, προσθέτοντας παράλληλα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα… παρασκήνια των γεγονότων. Ενδεικτικά:

  • Ενώ ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δολοφονήθηκε από τον Αλ Πατσίνο στην «Ένταση», οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο «Ου Φονεύσεις», όπου ο Πατσίνο στάλθηκε να συναντήσει το Δημιουργό από τα χέρια του Ντε Νίρο.
  • Αν και, όπως είπαμε, ο Τζόνι Ντεπ κατέχει το ρεκόρ του πιο αιματηρού θανάτου, εκείνος που τείνει να πεθαίνει κατʼ εξακολούθηση με ιδιαίτερα βίαιους τρόπους είναι ο Τζακ Νίκολσον. Οι χαρακτήρες του έχουν πυροβοληθεί, πέσει από υψηλό υψόμετρο ή… δαγκωθεί μέχρι θανάτου. Ξεκάθαρα, δε βάζει μυαλό.
  • Ο Μπρους Γουίλις «σκοτώθηκε» από την πρώην γυναίκα του, Ντεμί Μουρ, όχι μία, αλλά δύο φορές, στις ταινίες «Θανάσιμες Σκέψεις» και «Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Δράση Πέρα από τα Όρια».
  • Σε μερικές συμμετοχές της λίστας, υπάρχουν ενστάσεις σχετικά με το αν κάποιες συμμετοχές αξίζουν, όντως, να βρίσκονται εκεί. Για παράδειγμα, ο Μπραντ Πιτ μπορεί να πέθανε στον «Ύποπτο Κόσμο» και το «Fight Club», όμως, στο μεν πρώτο επανήλθε ως… cartoon χαρακτήρας ενώ στο δεύτερο αποκαλύφθηκε ότι… δεν υπήρχε εξαρχής! Αντίστοιχα, ο Ντενζέλ Γουόσινγκτον εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο στα «Φίλοι Καρδιακοί» και «Φτερωτός Έρωτας», επιστρέφοντας στο ένα ως φάντασμα και στο άλλο ως… άγγελος.
    • Ενώ ο Μελ Γκίμπσον καταγράφει μόλις τρεις θανάτους στις ταινίες του, κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων βασανιστηρίων στη φιλμογραφία του, χάρη σε ρόλους στις ταινίες «Φονικό Όπλο», «Θεωρίες Συνωμοσίας», «Braveheart», «Mad Max: Απόδραση από το Βασίλειο του Κεραυνού» και «Ανοιχτοί Λογαριασμοί».

dead-actors-medium

Διάβασε εδώ ακόμη πιο προσεχτικά τις… ταφόπλακες και, αν ξεπεράσεις το μακάβριο του θέματος, θα δεις ότι υπάρχει καταγραμμένος πάνω τους ολόκληρος θησαυρός πληροφοριών (για να μη νομίζει κανείς ότι όλοι αυτοί οι χαρακτήρες πέθαναν επί ματαίω!). Αν και θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να γίνει κάτι αντίστοιχο και για γυναίκες ηθοποιούς, ώστε να τεθούν και συγκριτικά ερωτήματα σχετικά με τις κινηματογραφικές προσεγγίσεις απέναντι στα δύο φύλα.