FreeCinema

Follow us
23.0511:30

Το σινέ Ριβιέρα επιστρέφει με… upgrade!


Αύριο, Σάββατο 24 Μαΐου, ξεκινά η φετινή θερινή σεζόν του σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ των Εξαρχείων, με πολυποίκιλο πρόγραμμα, αφιερώματα και αποκλειστικές προβολές, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι η έκπληξη; Μία ολοκαίνουργια, πιο wide σε διαστάσεις οθόνη και μία σοβαρή αναβάθμιση στην ποιότητα του ήχου.

Σε μία πυρκαγιά παλαιού αρχοντικού που έγινε στάχτη οφείλουμε την ύπαρξη του θερινού σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ στα Εξάρχεια! Στα 1969, ο Θεόδωρος Ρίγγας μετατρέπει αυτό το οικόπεδο σε κινηματογράφο που άντεξε στον χρόνο και, μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα σημαντικό τοπόσημο της πόλης των Αθηνών, σε συνδυασμό με την πολιτιστική προσφορά του εδώ και τόσες δεκαετίες.

Το σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46) ανοίγει ξανά από αύριο, με την υπόσχεση να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό (αν όχι και μοναδικό) πρόγραμμα προβολών, το οποίο τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει αποκλειστικές επανεκδόσεις (με πρώτη για εφέτος εκείνη του «Δολοφόνου με το Αγγελικό Πρόσωπο» του Ζαν-Πιερ Μελβίλ, από τις 29 του Μάη), αφιερώματα (όπως εκείνο με τις μεγάλες – και σε διάρκεια – ταινίες) και, φυσικά, την εβδομάδα του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙδέκατη τέταρτη διοργάνωση του οποίου θα ξεκινήσει από τις 3 Ιουλίου και έχει στο πρόγραμμά της και special screening με κόπια φιλμ της πρώτης ταινίας που έπαιξε ποτέ εκεί!).

Πέραν των γνωστών συστατικών επιτυχίας τούτου του θερινού σινεμά με τον πλέον δροσερό κήπο του (που διατηρεί αυτή την αίσθηση ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού!), το κοινό φέτος πρόκειται να αντιληφθεί δύο ιδιαίτερες διαφορές που (θα) κάνουν ποιοτικό upgrade στην όλη κινηματογραφική εμπειρία.

Αρχικά, κάτι για το βλέμμα. Ολόκληρη η οθόνη του σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ έχει ανασκευαστεί από την αρχή. Οι πλέον παρατηρητικοί θεατές, εκτός από το καινούργιο πανί, θα παρατηρήσουν και ένα κάποιο… άπλωμα στις διαστάσεις της οθόνης, που θα κάνει πιο απολαυστικές τις προβολές των φιλμ με widescreen format. Κατόπιν, υπάρχει και μια δεύτερη έκπληξη που αφορά στον ήχο, με την εγκατάσταση συστήματος Dolby 5.1 και μία επιπρόσθετη ενίσχυση στα ηχεία. Έτυχε να ήμουν παρών σε τεστάρισμα του ήχου (με καραμπινάτο χολιγουντιανό έργο υψηλών απαιτήσεων σε ηχητικά εφέ) και… δεν το πίστευα! Last but not least, ανανέωση και στις καρέκλες, ενώ οι τιμές εισόδου παραμένουν ίδιες κι εφέτος!

Καλή σεζόν και για τα Εξάρχεια, λοιπόν!