FreeCinema

Follow us

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΟΥ ΑΧΛΑΔΙΟΥ (2017)

(DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE)

  • ΕΙΔΟΣ: Animation
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φίλιπ Αϊνστάιν Λίπσκι, Γιόργκεν Λέρνταμ, Αμαλί Νέζμπι Φικ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 79'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: WEIRD WAVE

Στην ηλιόλουστη πόλη όπου ζουν ο Σεμπάστιαν και η Μίτσο τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο καλός Δήμαρχος εξαφανίζεται και ο ανταγωνιστής του χτίζει ένα τεράστιο κτήριο που κρύβει τον ήλιο. Οι δύο φίλοι θ’ αρχίσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι για να βρουν τον χαμένο Δήμαρχο και φίλο τους.

Στη σύγχρονη εποχή του animation η «Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού» ίσως φαίνεται κάπως απλοϊκή με τα βασικά της χρώματα και τον στρογγυλεμένο σχεδιασμό της, είναι όμως μια ταινία που οι μικρότερες (κυρίως προσχολικές) ηλικίες παιδιών θα ευχαριστηθούν, βλέποντας παράλληλα μια ιστορία για τη σημασία της φιλίας. Η ηλιόλουστη πόλη όπου ζουν ο Σεμπάστιαν το ελεφαντάκι και η Μίτσο η γατούλα είναι η ιδανική πόλη σε τούτον τον κόσμο. Πάντα υπάρχει φως, όλοι αγαπούν τους άλλους και είναι ευγενικοί, ενώ ο καλός Δήμαρχος Τζέι Μπι φροντίζει για τα πάντα με καλοσύνη. Το μόνο του πρόβλημα είναι η εμμονή του Αντιδημάρχου να χτιστεί ένα καινούργιο δημαρχείο – ουρανοξύστης.

Κάποια στιγμή ο Τζέι Μπι εξαφανίζεται μυστηριωδώς και οι πάντες πέφτουν σε κατάθλιψη, περισσότερο απ’ όλους όμως ο Σεμπάστιαν και η Μίτσο που χάνουν τον καλό τους φίλο. Ο Αντιδήμαρχος θα βρει την ευκαιρία να αναλάβει καθήκοντα και η πρώτη του δουλειά είναι να αρχίσει να κατασκευάζει τον ουρανοξύστη του, που θα κρύψει τον ήλιο και θα βυθίσει την πόλη στο σκοτάδι. Οι δύο φίλοι δεν ξέρουν τι να κάνουν, μέχρι που βρίσκουν ένα μήνυμα σε μπουκάλι από τον Τζέι Μπι, που τους λέει ότι έχει ναυαγήσει στο Μυστηριώδες Νησί. Μαζί υπάρχει και ένας σπόρος, τον οποίο φυτεύουν και την επόμενη μέρα βλέπουν ότι έχει φυτρώσει ένα τεράστιο αχλάδι. Με τη βοήθεια του καθηγητή Γκλουκόζ θα το μετατρέψουν σε σπίτι κι έπειτα από ένα κυνηγητό στην πόλη, το αχλάδι θα καταλήξει στη θάλασσα ως σκάφος με το οποίο θα επιχειρήσουν να βρουν το Μυστηριώδες Νησί.

Στη διαδρομή θα συναντήσουν επικίνδυνους πειρατές, έναν δράκο και άλλα πολλά, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους και να βρουν τον φίλο τους. Θα πρέπει, όμως, να επιστρέψουν εγκαίρως στην πόλη, πριν ο Αντιδήμαρχος πάρει τη θέση τού Τζέι Μπι και εγκαινιάσει τον ουρανοξύστη. Το σενάριο βασίζεται σε ένα δανέζικο παραμύθι και έχει την απλότητα και την αμεσότητα που περιμένει κανείς από μια ιστορία η οποία απευθύνεται (αποκλειστικά) σε ιδιαίτερα μικρές ηλικίες. Την ίδια κατεύθυνση ακολουθεί και το animation: απλό, καθαρό και λαμπερό, με ζωντανά χρώματα, που μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική για τα παιδιά έπειτα από… άπειρες ώρες με την Πέπα το γουρουνάκι στο YouTube.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Έχεις παιδιά που δεν έχουν πάει ακόμη στο σχολείο; Μπορείς να τα πας άνετα να παρακολουθήσουν μια χαρούμενη «περιπέτεια» κατάλληλη για την ηλικία τους. Αν είναι μεγαλύτερα από 6 – 7 ετών, μπορεί να γκρινιάξουν γιατί θα το βρουν πολύ… «παιδικό».


MORE REVIEWS

ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ

Ασύνδετη ομάδα παρανόμων απάγει ανήλικη μπαλαρίνα, με τη φήμη ότι πρόκειται για την κόρη ζάμπλουτου ο οποίος θα δώσει ασυζητητί το τεράστιο ποσό των λύτρων που θα του ζητηθεί. Η μικρή Άμπιγκεϊλ, όμως, δεν είναι ένα κοινό, απροστάτευτο κοριτσάκι…

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε ένα κοντινό, δυστοπικό μέλλον, η Αμερική σπαράσσεται από τον διχασμό ενός Εμφυλίου που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αληθινή ζώνη πολέμου. Καθώς μία ισχυρή φατρία ανταρτών κατευθύνεται προς τον Λευκό Οίκο για να σκοτώσει τον Πρόεδρο, μία φωτορεπόρτερ και η ομάδα συνεργατών της αγωνίζεται να προλάβει να φτάσει στη Γουόσινγκτον πριν να είναι αργά.

DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA - HASHIRA TRAINING

Ο Τάνζιρο, ο Γκένια και η Νέζουκο καταδιώκουν έναν δαίμονα Ανώτερης Τάξης στα δάση του Χωριού Ξιφασκίας, με τον πρώτο ν’ αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο δίλημμα. Βγαίνει κερδισμένος, αλλά δεν πρόκειται να χαρεί τη νίκη του, μιας και ο Άρχοντας Μούζαν θέλει να εκμεταλλευτεί εκείνη της «μολυσμένης» Νέζουκο έναντι του ήλιου!

MIA AND ME: Η ΤΑΙΝΙΑ

Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά - ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης, μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ίκο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία.

ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ

Διάσημος συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά του έπειτα από τριανταπέντε χρόνια απουσίας, προκειμένου να παραστεί σε επετειακές εκδηλώσεις. Η τυχαία συνάντηση με τον γιο παλιού συμμαθητή του, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος του εφηβικός έρωτας, ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων, αλλά και των συγκρούσεων.

MR KLEIN

MR KLEIN

Κι άλλο αχλάδι στην ίδια εβδομάδα; Μην τα μπερδέψεις μόνο, γιατί στο άλλο… κομπόστα!