FreeCinema

Follow us
28.1015:45

Διαδικτυακό το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Είναι επίσημο, πλέον. Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά, από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα, από σήμερα ματαιώνονται και οι προβολές στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας.

Καθώς οι ημέρες περνούσαν και η δημοσιογραφική πρόσκληση για την επερχόμενη διοργάνωση δεν εμφανιζόταν στο inbox του mail μου, ήταν προφανές ότι από μέρα σε μέρα (αντ’ αυτής) θα ερχόταν τούτη η είδηση: το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά, από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου. Η επίσημη ανακοίνωση λέει τα εξής:

«Ύστερα από την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τις κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διοίκηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αίσθημα ευθύνης και με κύριο μέλημα την ασφάλεια των εργαζομένων και των θεατών, αποφάσισε την διαδικτυακή διεξαγωγή του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου. Παράλληλα ματαιώνονται και οι τρέχουσες προβολές στον κινηματογράφο Ολύμπιον.

Ενεργοποιούμε έτσι το εναλλακτικό σενάριο που είχαμε εκπονήσει γι’ αυτή την περίπτωση. Το σύνθημά μας «Σινεμά με κάθε τρόπο» ήταν και παραμένει σε ισχύ: Περισσότερες από 170 ταινίες από όλο τον κόσμο θα μας φέρουν κοντά στο σινεμά, με κάθε τρόπο.

Στο online 61ο Φεστιβάλ, οι θεάσεις ανά ταινία θα αυξηθούν κατά 40%, ώστε περισσότεροι θεατές σε όλη την Ελλάδα να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγαπημένες ταινίες που μας εμπιστεύτηκαν δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχεδιάζουμε διαρκώς νέους τρόπους για να προβάλουμε ταινίες που αγαπάμε. Γι’ αυτό το λόγο, θα επεκτείνουμε τις καλοκαιρινές μας προβολές summertiff και θα οργανώσουμε μια εβδομάδα προβολών το καλοκαίρι του 2021, παρουσιάζοντας ταινίες της 61ης διοργάνωσης, με έμφαση φυσικά στον ελληνικό κινηματογράφο. Ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι καλύτερη και οι δυνατότητές μας πληρέστερες, ώστε να φιλοξενήσουμε τους συντελεστές των ταινιών και, χωρίς αποστάσεις, να γιορτάσουμε τον ελληνικό κινηματογράφο όπως του αξίζει.

Παράλληλα επεξεργαζόμαστε ήδη εναλλακτικά σενάρια για την διεξαγωγή του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επανεξετάζουμε τόσο τον τρόπο διεξαγωγής του, όσο και τις ημερομηνίες του.»

Διαβάστε αναλυτικότερα τι σημαίνει διεξαγωγή του Φεστιβάλ διαδικτυακά, μέσω των τριών σεναρίων που είχαν ανακοινωθεί από τις αρχές του Οκτωβρίου. Προφανώς, εστιάζετε στο σενάριο #2.