FreeCinema

Follow us
27.0712:00

Ένα ξεκαρδιστικό «Αγκάθι» έρχεται στο «Park Your Cinema»!


Το επιτυχημένο πρόγραμμα του «Park Your Cinema», που επιμελείται ο Ηλίας Φραγκούλης, διανύει την πέμπτη καλοκαιρινή του σεζόν στο ΚΠΙΣΝ, προτείνοντας κλασικές ταινίες ρεπερτορίου που θα ήθελες να ξαναδείς ή και να ανακαλύψεις εκεί έξω. Ο φετινός Ιούλιος συνεχίζει με κωμωδίες που άφησαν εποχή. Σειρά έχει μία θαυμάσια ρομαντική κομεντί παρεξηγήσεων με εξαιρετικό καστ, μουσική του Κουίνσι Τζόουνς κι ένα Όσκαρ για την πρωτοεμφανιζόμενη… Γκόλντι Χον!

Το PARK YOUR CINEMA ξεκίνησε τον κύκλο των προβολών του το καλοκαίρι του 2016 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προσφέροντας την ευκαιρία στους πρώτους επισκέπτες του να γνωρίσουν τον νέο αυτό χώρο πολιτισμού της Αθήνας. Το υπαίθριο σινεμά του «πάρκαρε» από το Κέντρο Επισκεπτών μέχρι το Ξέφωτο, πέρασε από την Αγορά μέχρι τον Φάρο, μπήκε στη νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή, και όπως κάθε τέτοια περίοδο επιστρέφει εκεί έξω, για να συνεχίσει τις δράσεις του με κλασικές ταινίες ρεπερτορίου που αξίζει να δείτε (ακόμη για πρώτη φορά, ίσως) σε μεγάλη οθόνη, στην παράδοση των παλαιών θερινών κινηματογράφων.

Ο προβολές του Ιουλίου κάνουν «ποδαρικό» με ξεκαρδιστικές κωμωδίες στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Σε καιρούς δύσκολους για την ανθρωπότητα, ο κινηματογράφος έχει σταθεί το ιδανικό μέσο φυγής, εμψύχωσης και συντροφιάς. Οι πρώτοι μήνες του 2020 ξεπέρασαν ό,τι έχουμε ζήσει ως πολιτισμός εδώ και πολλές δεκαετίες. Και, παραδόξως, μας κράτησαν μακριά από τα σινεμά. Αλλά οι ταινίες εξακολουθούν να υπάρχουν, εκεί έξω… Και το γέλιο είναι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο σήμερα. Ας το μοιραστούμε ξανά, δυνατά!

Το PARK YOUR CINEMA σας υποδέχεται ξανά την Παρασκευή 31 και το Σάββατο 1 Αυγούστου (με ώρα έναρξης στις 21:00) στο Ξέφωτο, γι’ αυτό και προτείνεται να έχετε μαζί σας εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος. Για την ασφάλειά σας και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ, έχει σχεδιαστεί ειδική υποδομή με σημάνσεις, οι οποίες υποδεικνύουν τις θέσεις στις οποίες μπορούν να κάτσουν παρέες ή οικογένειες μέχρι και 4 άτομα. Η είσοδος, όπως πάντα, είναι ελεύθερη. Δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής. Σε περίπτωση που καλυφθεί η μέγιστη χωρητικότητα της υποδομής, δεν θα μπορούν να εισέρχονται νέοι επισκέπτες στο Ξέφωτο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ / CACTUS FLOWER (1969)
Σκηνοθεσία: Τζιν Σακς

Ένας οδοντίατρος που φοβάται τις δεσμεύσεις λέει ψέματα στην ερωμένη του ότι είναι παντρεμένος, για να αποφύγει τυχόν απαιτήσεις παντρειάς. Όταν θα καταλάβει πως την αγαπά όσο τίποτε άλλο και της ζητήσει το χέρι, θα χρειαστεί μία… πλαστή σύζυγο για να χωρίσει μαζί της! Μεγάλη θεατρική επιτυχία του Broadway το 1965, «μετακομίζει» στη μεγάλη οθόνη με εξαίρετους πρωταγωνιστές τους Γουόλτερ Ματάου και Ίνγκριντ Μπέργκμαν, καταλήγοντας να γίνει τεράστιο hit στο box-office του 1969. Η Γκόλντι Χον κερδίζει Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου με την πρώτη της εμφάνιση στο σινεμά!

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ / HOTEL TRANSYLVANIA (2012)
Σκηνοθεσία: Γκέντι Ταρτακόφσκι

Ο Κόμης Δράκουλας διευθύνει ένα resort για την ανάπαυση κάθε είδους τεράτων, μακριά από τον πολιτισμό και τους ενοχλητικούς ανθρώπους. Η «γαλήνια» ατμόσφαιρα διαταράσσεται όταν στο ξενοδοχείο εισχωρεί κατά λάθος ένας πιτσιρικάς τουρίστας, ο οποίος ερωτεύεται την… 118χρονη (αλλά teenager στο παρουσιαστικό!) κόρη του οικοδεσπότη. Οι πιο κλασικοί τερατόμορφοι ήρωες της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου γίνονται παιδιάστικα χαριτωμένοι στην animated εκδοχή τους, σε ένα φιλμ που έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως και απέκτησε ακόμη δύο sequels, το 2015 και το 2018. Το studio της SONY ετοιμάζει κι ένα τέταρτο μέρος για το 2021. (Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.)

Η υπηρεσία shuttle bus είναι και πάλι διαθέσιμη για τους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ προσφέρει καθημερινά δωρεάν μεταφορά επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus), στη διαδρομή Συγγρού-Φιξ – ΚΠΙΣΝ και αντίστροφα (αφετηρία: Μετρό Συγγρού-Φιξ). Δείτε εδώ τα δρομολόγια και επιπλέον πληροφορίες.