FreeCinema

Follow us
20.1010:45

Weekly Newsroom #47

Δεν είχες χρόνο να ασχοληθείς με κινηματογραφικές ειδήσεις όλη την εβδομάδα; Οι περισσότερες από αυτές εξαντλούνται σε μια πρόταση ή τρεις αράδες και… «δε βαριέσαι, μωρέ»; Το FREE CINEMA σε σκέφτηκε και σε βγάζει από τη «δύσκολη» θέση με το… Weekly Newsroom! Με τον τρόπο του Ηλία Φραγκούλη. Restricted κι έτσι.

Η πλειοψηφία των κινηματογραφικών ειδήσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν αξίζουν ούτε να τις θυμάσαι ούτε και να αφιερώσει κανείς κάτι περισσότερο από μια μικρή παράγραφο. Αυτή είναι μια δουλειά για το… Weekly Newsroom, δηλαδή. Μάθε έτσι ό,τι νομίζεις πως έχασες (αλλά επέζησες) το επταήμερο που πέρασε, σε ένα και μόνο post (διότι είχες χαζέψει με την επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ και έπρεπε πρώτα να μάθεις τι ψάρι έφαγε στο Μικρολίμανο…).

Fantastic 4 - Rise of the Silver Surfer

• Μην περιμένεις να δεις νέα ταινία με τους «Fantastic Four» σύντομα. Η Marvel παγώνει κάθε σχέδιο ανανέωσης του franchise για μερικά χρονάκια, με φήμες να λένε πως ο στόχος είναι η εταιρεία να εκμεταλλευτεί τους ήρωες του comic για «περάσματα» από επόμενα φιλμ των «Avengers». Όχι ότι μου είχε λείψει η συγκεκριμένη τετράδα…
  • Σε άλλα Marvel-ονέα, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα φορέσει ξανά τη στολή του Iron Man για το χατίρι του… Captain America! Στην τρίτη ταινία τού franchise, ο Τόνι Σταρκ θα είναι εχθρός του Στιβ Ρότζερς, σε μια απόλυτα διχαστική μάχη για τους πλέον οργισμένους comic fans.

javier_bardem

• Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ σκέφτεται σοβαρά να παίξει δίπλα στον Τζόνι Ντεπ στο πέμπτο μέρος των «Πειρατών της Καραϊβικής», με υπότιτλο το «Dead Men Tell No Tales», υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση των Γιόαχιμ Ρόνινγκ και Έσπεν Σάντμπεργκ («Kon-Tiki»).
  • Έκλαιγες κι εσύ από τα γέλια με το χαρακτήρα του Batman στη «The LEGO Movie»; Η Warner Bros. πρέπει να μας πήρε χαμπάρι! Ο LEGO Batman θα σαρώσει ξανά τη μεγάλη οθόνη με τη δική του ταινία, το 2017!

neil-patrick-harris

• Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις θα είναι ο οικοδεσπότης της 87ης απονομής των Όσκαρ. Βαριέμαι από τώρα, όμως. Εντελώς!
  • Δες εδώ ακόμη ένα νέο trailer για το «The Hunger Games: Mockingjay – Part 1», διαρκεί ένα λεπτό, άρα είναι κυρίως για τους πιο σκληροπυρηνικούς που στέκονται καραούλι για τις 20 του Νοέμβρη.

The Hobbit - The Battle of the Five Armies

• Το trailer για το τελευταίο sequel του «The Hobbit», με τίτλο «The Battle of the Five Armies», ξέσκισε το YouTube σε views μέσα στο τρίτο τέταρτο του 2014. Μέσα σε αυτό το διάστημα, το play πατήθηκε σχεδόν 17.300.000 φορές! Συνέχισε να… βαράς, λοιπόν.

In the Heart of the Sea

• Στη νέα ταινία του Ρον Χάουαρντ, «In the Heart of the Sea», μια φάλαινα… καταδιώκει ένα φαλαινοθηρικό στα 1820. Η αληθινή ιστορία που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη ήταν αυτή που ενέπνευσε τη συγγραφή του περίφημου «Moby Dick». Το φιλμ έρχεται το Μάρτιο του 2015 και αυτό είναι το πρώτο του trailer.

Unbroken - teaser poster

• Νέο trailer για το «Unbroken» της Αντζελίνα Τζολί, το οποίο αφηγείται τις περιπέτειες του Λούι Ζαμπερίνι, δρομέα Ολυμπιακών αγώνων που αιχμαλωτίστηκε από τον ιαπωνικό στρατό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έρχεται τα Χριστούγεννα, πρωταγωνιστεί ο τυπάκος από το «’71» και πολλοί πιστεύουν πως θα παίξει δυνατά στα Όσκαρ του 2015.
  • Ο Γουόργουικ Ντέιβις, ένα από τα πιο παλιά μέλη του καστ του «Star Wars», ο οποίος έχει υποδυθεί διάφορους ρόλους στα sequels της περίφημης κινηματογραφικής saga, φαίνεται πως επιστρέφει για τις ανάγκες του «Star Wars: Episode VII». Ιδού και ένα video teasing.

Feast - 2014 short

• Το «Feast», το νέο μικρού μήκους animated φιλμ της Disney, απέκτησε ένα video teaser, για να πάθεις… «άχου το» και «γούτσου γούτσου»! Θα συνοδεύει το «Big Hero 6» στις κινηματογραφικές αίθουσες τον επόμενο μήνα.

FURY press London

• Ο ρωσικός και controversial «Leviathan» κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, το οποίο έκλεισε πανηγυρικά με Μπραντ Πιτ και το επερχόμενο πολεμικό δράμα «Fury».

Αυτά ήταν όλα. Σου πέρασε η κάψα; Πίσω στη δουλειά τώρα. Βδομάδα είναι, θα περάσει…