FreeCinema

Follow us
05.0712:00

Βάλε να πιούμε… Φέτος το Καλοκαίρι!


Το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ολοκληρώνει την έκτη διοργάνωσή του απόψε στο σινέ ΛΑΪΣ (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134 – 136), με διπλή πρόσκληση για… μπαρότσαρκα! Αρκεί να μη σε «πίνει» το ποτό, τελικά. Το FREE CINEMA έκανε το πρόγραμμα στο Γκάζι με… «Double Feature» έως και τις 5 Ιουλίου. Αυτές είναι οι ταινίες της έβδομης μέρας και, μαζί, ένας απλός τρόπος για να κερδίσεις διπλές προσκλήσεις.

Η έκτη διοργάνωση του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ δανείστηκε το θέμα της από την παλιά τακτική του «Double Feature» και ήρθε να «παντρέψει» σε ζεύγη ταινίες κλασικές, ψυχαγωγικές, παραγνωρισμένες, cult ή και σπάνια παιγμένες, σε δύο (κλείσιμο ματιού) θερινά σινεμά της Αθήνας με καλλιτεχνική παράδοση: τον υπέροχο κήπο της εξαρχειώτισσας ΡΙΒΙΕΡΑΣ και την ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, το ΛΑΪΣ στο Γκάζι. Εικοσιέξι φιλμ από τα παλιά και δύο πανελλήνιες & αποκλειστικές πρεμιέρες σας συντροφεύσανε με ψηφιακές κόπιες ή και αρχειακό celluloid, από τις 29 Ιουνίου έως και τις 5 Ιουλίου, για να σας θυμίσουν κάτι που μας έχει λείψει τόσο πολύ, ειδικά στην καλοκαιρινή σεζόν: το αληθινό σινεμά της μεγάλης οθόνης!

Η έβδομη και τελευταία μέρα του αφιερώματος ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: DOUBLE FEATURE το γιορτάζει με αλκοόλ σε δύο κινηματογραφικές… μπαρότσαρκες, μια πιο σύγχρονη και αλήτικη, με μαύρο χιούμορ, και μια υπερβολικά κλασική, οσκαρική, με κατάμαυρη ψυχή! Επιλέγετε ποια θέλετε να σας κεράσει…

Τι παίζει απόψε το ΛΑΪΣ, λοιπόν;

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

07_Wednesday_lais

ΤΟ ΜΠΑΡ / EL BAR (2017) 102′ (21:00) (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ)
του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια

Σε ένα bar της Μαδρίτης, ένα συνηθισμένο μεσημέρι, η ζωή κυλά χωρίς πρωτοτυπίες. Μέχρι τη στιγμή που η έξοδος ενός πελάτη από το μαγαζί θα συνοδευτεί από έναν ξαφνικό πυροβολισμό. Ο επόμενος που θα τολμήσει να βγει έξω, θα πέσει επίσης νεκρός! Η περιοχή έξω ερημώνει, τα τηλέφωνα δεν έχουν πια σήμα και… είδε κανείς πού πήγαν τα δύο πτώματα; Θρίλερ ή μαύρη κωμωδία; Μια από τις πιο ανατρεπτικές ταινίες του ισπανικού σινεμά φέτος, από έναν σκηνοθέτη… περιπτωσάρα! (Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.)

ΧΑΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ / THE LOST WEEKEND (1945) 101′ (23:00)
του Μπίλι Γουάιλντερ

Μέρες απόγνωσης και ολοκληρωτικού ξεπεσμού για έναν συγγραφέα με χρόνιο πρόβλημα αλκοολισμού στη Νέα Υόρκη. Ένα από τα πιο σκληρά φιλμ που τόλμησαν να μιλήσουν ειλικρινά για τον εθισμό στο αλκοόλ, συνδυάζοντας την αισθητική του ντοκουμέντου με το στιλ ενός βαθύτατα εξπρεσιονιστικού νουάρ. Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρώτου ανδρικού ρόλου (Ρέι Μιλάντ) και σεναρίου, αλλά και Μέγα Βραβείο στις Κάννες για τούτο το αγέραστο αριστούργημα του Γουάιλντερ.

SUDDENLY THIS SUMMER 2017_posters_70x100_lais

Κάθε μέρα μπορείς να διεκδικείς διπλές προσκλήσεις για τις προβολές της ίδιας βραδιάς, με τον εξής απλό τρόπο: αφήνοντας κάτω από αυτό το post ένα σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σου (χωρίς αυτό… που νομίζεις ότι πας;) και τον τίτλο της ταινίας που επιθυμείς να παρακολουθήσεις στο σινέ ΛΑΪΣ. Εναλλακτικά, κάνεις Share το αντίστοιχο post στα social, προσθέτοντας και το hashtag #sts6, με τον τίτλο του φιλμ που προτιμάς ως comment. Οι νικητές ανακοινώνονται πάντοτε από εδώ (ξανά στην περιοχή των σχολίων) μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας. Προσοχή στις ώρες έναρξης! Ολόκληρο το πρόγραμμα του έκτου ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ βρίσκεται εδώ.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 & στις 23:00, με ελάχιστες εξαιρέσεις (λόγω διάρκειας του πρώτου φιλμ).

Γενική τιμή εισόδου: 6 ευρώ ή 10 ευρώ και για τις δύο προβολές ημερησίως.

Με την ευγενική υποστήριξη της ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χορηγοί επικοινωνίας: LiFOEn Lefko 87.7HiT 88.9

Σχεδιασμός αφίσας: The Comeback Studio

Facebook event page

Διοργάνωση: FREE CINEMA