FreeCinema

Follow us

ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (2019)

(CLIFFS OF FREEDOM)

  • ΕΙΔΟΣ: Δράμα
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βαν Λινγκ
  • ΚΑΣΤ: Τάνια Ρέιμοντ, Γιαν Ουντίν, Ράζα Τζάφρι, Πάτι ΛουΠόουν, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κέβιν Κόριγκαν, Μπίλι Ζέιν, Ντίνο Κέλι, Τζέιμι Κρίστιαν Γουόρντ, Κώστας Μάντιλορ, Σάιμον Κασσιανίδης, Ρακέλ Κάσιντι, Ρουθ Γκέμελ, Κάρλο Ρότα, Άιβαν Κέι
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 137'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON

«Η ιστορία ενός άτυχου έρωτα μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός Τούρκου αξιωματικού, κατά την αυγή του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ελλάδας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821», όπως μας ενημερώνει το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής.

Και το δελτίο Τύπου συνεχίζει: «Η εικοσάχρονη Άννα-Χριστίνα ερωτεύεται τον Συνταγματάρχη Ταρίκ, ένα ανερχόμενο αστέρι του τουρκικού στρατού, που έχει μεγάλες αμφιβολίες για τις βάρβαρες μεθόδους διακυβέρνησης των συμπατριωτών του και που της είχε χαρίσει τη ζωή όταν ήταν παιδί και βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού… αλλά το εκκολαπτόμενο ειδύλλιό τους φέρνει τραγωδία στην οικογένεια και το χωριό της. Ορκισμένη να εκδικηθεί τους Τούρκους, η Χριστίνα λαμβάνει μέρος στην Ελληνική Επανάσταση και αναπόφευκτα γίνεται τοπικό σύμβολο του ελληνικού κινήματος αντίστασης, εμπνέοντας τους συμπατριώτες της και προκαλώντας την οργή των Τούρκων, που προσφέρουν αμοιβή για το κεφάλι της. Έχοντας πιστέψει ότι θα μπορούσε να αφήσει πίσω τα συναισθήματά της, η Χριστίνα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τον άνδρα, που την αγαπά ακόμη και θέλει να την κρατήσει ασφαλή αλλά που τώρα του έχουν αναθέσει την αιχμαλωσία της. Οι συναντήσεις και οι αψιμαχίες τους οδηγούν αναπόφευκτα σε μια τραγική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης μάχης μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων που θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας».

Υποψιαζόμαστε ότι το φιλμ δεν θα αλλάξει και την πορεία της ιστορίας του σινεμά, καθώς η προγραμματισμένη για Δευτέρα πρωί δημοσιογραφική του προβολή… ακυρώθηκε μυστηριωδώς Κυριακή βράδυ και ουδέποτε υπήρξε άλλη διαθέσιμη ημερομηνία για να το παρακολουθήσουν οι Έλληνες κριτικοί κινηματογράφου. Από έτερο δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής μάθαμε ότι πραγματοποιήθηκε «λαμπερή ειδική προβολή για την ταινία», χωρίς φυσικά να έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι. Κοινώς, εάν επιθυμείτε να έχετε μία κάποια γνώμη για τους «Βράχους της Ελευθερίας», θα πρέπει να ρωτήσετε τον… Πρίγκιπα Νικόλαο, ο οποίος παρέστη στην πρεμιέρα, ή απλά να δείτε (πάνω δεξιά) το trailer της ταινίας το οποίο είχε προκαλέσει αρκετά… γέλια όταν πρωτοκυκλοφόρησε στα social.

Με άλλα λόγια, ξέρετε (πια) πολύ καλά τι σημαίνει όταν μια ταινία δεν έχει προβληθεί για τους δημοσιογράφους: δεν (θα) βλέπεται!

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Προφανώς, μόνο για τους (πιο) λάθος λόγους.


MORE REVIEWS

ΓΚΟΤΖΙΛΑ x ΚΟΝΓΚ: Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Ένα μυστηριώδες σήμα (κινδύνου;) έρχεται από τα βάθη της Κοίλης Γης και καλεί την ερευνητική ομάδα που προστατεύει τον Κονγκ στη Νήσο του Κρανίου να βρεθεί στα έγκατα αχαρτογράφητων περιοχών, ελπίζοντας να μην αναμειχθεί και ο Γκοτζίλα, προκαλώντας νέες επικές μάχες.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ

Ποια είναι τα όρια των δικαιωμάτων μας επάνω στο ίδιο μας το σώμα, σε συνάρτηση με τις ανά την Ευρώπη υπάρχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις που ορίζουν το πόσο αυτό μας ανήκει; Ένα έργο τεκμηρίωσης που επιχειρεί να θίξει και να απαντήσει σε πολλά νομικά και ηθικά διλλήματα… ζωής και θανάτου.

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Μπολόνια, 1858. Εξάχρονο αγόρι οικογένειας Εβραίων τίθεται αναγκαστικά υπό την επιμέλεια του Πάπα, προκειμένου να μεγαλώσει σύμφωνα με τις αρχές της Καθολικής Εκκλησίας. Οι γονείς του θα κάνουν τα πάντα για να το πάρουν πίσω, όμως, η κόντρα με την παπική Ρώμη δεν είναι απλή υπόθεση.

Η ΧΙΜΑΙΡΑ

Φυλακόβιος αρχαιοκάπηλος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, όπου ξαναβρίσκοντας την παλιοπαρέα των συναδέλφων του, ξηγιέται… παλιά του τέχνη κόσκινο. Ή μήπως κυνηγάει χίμαιρες;

ΚΟΥΚΛΕΣ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ

Νεαρή δημοσιογράφος ερωτεύεται αιρετικής στάσης ζωγράφο και performance artist. Όταν η δεύτερη πεθαίνει, η πρώτη αγωνίζεται να νικήσει την ελληνική γραφειοκρατία, ζητώντας να παραλάβει τη σορό της αγαπημένης της συντρόφου.

MR KLEIN

MR KLEIN

Δεν με κάλεσαν στην πρεμιέρα. Η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης είχαν πρόσκληση, όμως. Εμείς να μην γελάσουμε. Κατάλαβες; Ρατσισμός! Πάρτε τα τρία μου.