FreeCinema

Follow us

ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟ ΣΑΣ 3 (2019)

(HOW TO TRAIN YOUR DRAGON: THE HIDDEN WORLD)

  • ΕΙΔΟΣ: Animation
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντιν ΝτεΜπλουά
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: TULIP

Στην κοινότητα των Βίκινγκ ο Ψάρης έχει πλέον αρχηγικό ρόλο και έχει δημιουργήσει μια ονειρική πολιτεία όπου άνθρωποι και δράκοι συνυπάρχουν. Υπάρχει όμως και κάποιος που θέλει να καταστρέψει αυτή τη συνύπαρξη, με αποτέλεσμα φυλή και δράκοι να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού.

Αν έχει καταφέρει κάτι αυτή η τριλογία, είναι να μην υποβαθμιστεί και να μην υποτιμήσει το κοινό της από τη στιγμή που μετατράπηκε σε franchise. Και στις τρεις ταινίες της σειράς που εξελίχθηκε σε κάτι σαν «Game of Thrones» για το παιδικό κοινό, η περιπέτεια και το υψηλού επιπέδου animation συνδυάζονται με ένα ευαίσθητο στόρι που αναφέρεται στη σωματική αδυναμία και τη διαφορετικότητα. Το κλείσιμο της τριλογίας εστιάζει φυσικά στην περιπέτεια, αλλά και στον έρωτα. Όχι όμως του Ψάρη, αλλά του δράκου συντρόφου του, του Φαφούτη. Μέσα σε μια μεγάλη αναστάτωση και τη φυγή της φυλής από την ασφάλειά της, ο Φαφούτης θα ερωτευτεί μια λευκή δράκαινα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει την προσοχή της.

Την ίδια στιγμή, μεγάλες εξελίξεις συμβαίνουν στη φυλή των Βίκινγκ. Με πολλές προσπάθειες και πολλές ακόμη μάχες, ο Ψάρης έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πολιτεία όπου ζούνε μαζί οι άνθρωποι και βρίσκουν καταφύγιο οι δράκοι. Ένας κυνηγός δράκων, όμως, πιστεύει ότι τα θύματά του δεν μπορούν και δεν πρέπει να ζουν μαζί με τους ανθρώπους και σκοπεύει να διαλύσει αυτή την ασυνήθιστη κοινότητα.

Για δόλωμα χρησιμοποιεί τη λευκή δράκαινα, αναθέτοντάς της την αποστολή να κάνει τον Φαφούτη να την ερωτευτεί. Την ίδια στιγμή, οι Βίκινγκ αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το Μπερκ, καθώς ο κίνδυνος πλησιάζει. Ο Ψάρης, ωστόσο, έχει ένα σχέδιο στο μυαλό του. Να μεταφέρει Βίκινγκ και δράκους σε έναν μυστικό τόπο που του είχε πει ο πατέρας του. Η συνέχεια περιλαμβάνει όλα όσα μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα έχει αυτή η ιστορία. Μια μεγάλη φυγή, μάχες, έναν δρακο-έρωτα που εξελίσσεται διαφορετικά από το αρχικό σχέδιο, μερικές ακόμη μάχες. Όλα αυτά ενώ στην ιστορία μπλέκονται οι έννοιες της αφοσίωσης, της φιλίας και της αγάπης.

Σε αυτό το τελευταίο μέρος, πάντως, προστίθενται κι άλλες έννοιες. Αυτές της ωριμότητας και του αποχωρισμού. Που όταν τα πράγματα μεταξύ φίλων είναι ξεκαθαρισμένα, δεν σημαίνουν απαραίτητα κάτι αρνητικό. Σε ό,τι αφορά το αισθητικό μέρος, η ταινία δεν πρόκειται να απογοητεύσει όσους αγάπησαν τις δύο προηγούμενες του franchise. Το animation είναι ωραία φτιαγμένο, με πολλή λεπτομέρεια, με θεαματικές σκηνές μάχης, πλήθη ιπτάμενων δράκων και ένα ρομάντζο στον αέρα ιδιαίτερα θεαματικό. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η DreamWorks εγκαταλείπει μία τόσο κερδοφόρα κινηματογραφική σειρά, με την ολοκλήρωση τούτης της τριλογίας. Στην πραγματικότητα, θα τη χαρακτηρίζαμε σωστή απόφαση που δείχνει σεβασμό στους θεατές οι οποίοι αγάπησαν το «Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας».

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Έχεις συγκινηθεί και ενθουσιαστεί με το πρώτο μέρος, έχεις διασκεδάσει με το δεύτερο, δεν υπάρχει λόγος να μη δεις και το τρίτο. Εκτός αν δεν έχεις δει κάποιο από τα προηγούμενα. Σε αυτή την περίπτωση, έτσι κι έτσι θα είναι η χαρά.


MORE REVIEWS

ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ

Ασύνδετη ομάδα παρανόμων απάγει ανήλικη μπαλαρίνα, με τη φήμη ότι πρόκειται για την κόρη ζάμπλουτου ο οποίος θα δώσει ασυζητητί το τεράστιο ποσό των λύτρων που θα του ζητηθεί. Η μικρή Άμπιγκεϊλ, όμως, δεν είναι ένα κοινό, απροστάτευτο κοριτσάκι…

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε ένα κοντινό, δυστοπικό μέλλον, η Αμερική σπαράσσεται από τον διχασμό ενός Εμφυλίου που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αληθινή ζώνη πολέμου. Καθώς μία ισχυρή φατρία ανταρτών κατευθύνεται προς τον Λευκό Οίκο για να σκοτώσει τον Πρόεδρο, μία φωτορεπόρτερ και η ομάδα συνεργατών της αγωνίζεται να προλάβει να φτάσει στη Γουόσινγκτον πριν να είναι αργά.

DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA - HASHIRA TRAINING

Ο Τάνζιρο, ο Γκένια και η Νέζουκο καταδιώκουν έναν δαίμονα Ανώτερης Τάξης στα δάση του Χωριού Ξιφασκίας, με τον πρώτο ν’ αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο δίλημμα. Βγαίνει κερδισμένος, αλλά δεν πρόκειται να χαρεί τη νίκη του, μιας και ο Άρχοντας Μούζαν θέλει να εκμεταλλευτεί εκείνη της «μολυσμένης» Νέζουκο έναντι του ήλιου!

MIA AND ME: Η ΤΑΙΝΙΑ

Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά - ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης, μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ίκο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία.

ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Στα Τίρανα του σήμερα, ο Αγκίμ κι ο Γκεζίμ, κωφά και πανομοιότυπα δίδυμα αδέλφια που μοιράζονται την ίδια στέγη, ανακαλύπτουν πως οδηγούνται σταδιακά στην τύφλωση εξαιτίας μιας γενετικής ασθένειας.