FreeCinema

Follow us

Ο ΚΥΝΗΓΟΣ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ (2016)

(THE HUNTSMAN: WINTER'S WAR)

  • ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια Φαντασίας
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σέντρικ Νίκολας-Τρόγιαν
  • ΚΑΣΤ: Κρις Χέμσγουορθ, Σαρλίζ Θέρον, Τζέσικα Τσάστεϊν, Έμιλι Μπλαντ, Νικ Φροστ, Ρομπ Μπράιντον, Σέρινταν Σμιθ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 114'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP

Η σατανική και άκαρδη βασίλισσα Ραβένα βρίσκει έναν απροσδόκητο εχθρό στο πρόσωπο της αδελφής της, Φρέια. Αφού χάνει το μωρό της από «ατύχημα», η δεύτερη νιώθει τις μαγικές της δυνάμεις να ξυπνούν θανάσιμα… ψυχρά. Μετακομίζοντας στο δικό της βασίλειο, η Φρέια δημιουργεί έναν δικό της στρατό που πρέπει να παραμείνει για πάντα πιστός ενάντια στην… αγάπη! Φυσικά, θα υπάρξουν παραβάτες…

«Μια μισοειπωμένη ιστορία», λέει η φωνή τού αφηγητή τού έργου για το τι ακριβώς βλέπουμε στον «καθρέφτη» / οθόνη του prequel της «Χιονάτης και του Κυνηγού» (2012). Ίσως έχει ένα κάποιο δίκιο, αφού η γνωστή ηρωίδα τού παραμυθιού απέχει ολοκληρωτικά από αυτό το φιλμ, το οποίο μας μεταφέρει πολλά χρόνια πίσω, πριν από το «Και ζήσανε αυτοί καλά» φινάλε της «Χιονάτης», σε ένα κλίμα κάπως πιο… ψυχρό κι ανάποδο (αν δεν αντιλαμβάνεσαι το κλείσιμο του ματιού, πατάς το link που μόλις προσπέρασες…)!

Αν οι αναφορές της προηγούμενης ταινίας ήταν ένα όργιο των δημογραφικών και των εμπορικών στόχων μιας στουντιακής παραγωγής με μεγάλο budget, εδώ τα πράγματα γίνονται κάπως πιο προφανή και απλοποιημένα, ρίχνοντας (τόσο εκτυφλωτικά) τον «προβολέα» τού ενδιαφέροντος στην έριδα των δύο αδελφών που μοιάζουν με live action ενσαρκώσεις των Έλσα και Άννα από το ντισνεϊκό «Frozen» (2013). Έτσι, το αδελφικό… μίσος (που ξύπνησε και την πιο σκοτεινή πλευρά της Φρέια), το οποίο θα χωρίσει τη Σαρλίζ Θέρον από την Έμιλι Μπλαντ, γίνεται μια κινητήρια δύναμη που θα ευχόσουν να ηγείτο διαρκώς και αποκλειστικά σε τούτον τον «Κυνηγό», όπως και με το πρώτο φιλμ δεν χόρταινες να βλέπεις τις μεταμορφώσεις και οτιδήποτε υποχθόνιο σκαρφιζόταν η Ραβένα. Είναι τόσο παράξενο που τα ίδια σεναριακά λάθη επαναλαμβάνονται κι εδώ, για να διαψεύσουν τις προσδοκίες σου…

Η πλοκή μπερδεύεται με τον «απαγορευμένο» έρωτα του Έρικ / Κυνηγού για τη συμπολεμίστριά του, Σάρα, που θα υποχρεώσει το ζευγάρι να τραπεί σε φυγή, προκαλώντας την οργή τής Φρέια. Αυτό το κάπως άχρωμο κομμάτι της ιστορίας περιστοιχίζεται και πάλι από… συρρικνωμένους βοηθητικούς χαρακτήρες που παραπέμπουν στο σύμπαν του Τόλκιν, κάποιες σκηνές δράσης και κυνηγητού (στο κατόπι τού μαγικού καθρέφτη της Ραβένα), αλλά και ένα τερατόμορφο πλάσμα που αγαπά… τα στολίδια και τα χρυσά!

Το φινάλε τής σύγκρουσης που ευχόσουν να δεις θα έρθει και θα είναι αρκετά φαντασμαγορικό, η Θέρον παγιδεύεται λίγο από την άνεση και τη σιγουριά ότι «το ‘χει» και δεν προσπαθεί να προσφέρει κάτι παραπάνω ή πιο απαιτητικό στο παίξιμό της, ενώ η Μπλαντ προσθέτει ένα εσωτερικά αντιμαχόμενο συναίσθημα που βγάζει ωραία ισορροπία. Φυσικά, η αγάπη θα νικήσει στο τέλος. Απλά, για να ήταν ακόμη πιο παραμυθένιος αυτός ο «Κυνηγός», χρειαζόταν ένας καλύτερος αφηγητής. Αλλά μας το είχε πει από την αρχή, ας μην τον αδικούμε!

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Ζητάει ο οργανισμός σου ψυχαγωγικό παραμύθι για ανέμελη διασκέδαση στο σινεμά αυτές τις μέρες γιορτής; Την κάνει τη δουλειά του. Ζητάς κάτι πραγματικά συναρπαστικό που θα θυμάσαι για καιρό; Θα το έχεις ξεχάσει σε λιγότερο χρόνο απ’ όσο διαρκεί το ίδιο το φιλμ. Τα γκλαμουράτα ονόματα στο καστ το «πουλάνε» καλά, όμως.


MORE REVIEWS

ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ

Ασύνδετη ομάδα παρανόμων απάγει ανήλικη μπαλαρίνα, με τη φήμη ότι πρόκειται για την κόρη ζάμπλουτου ο οποίος θα δώσει ασυζητητί το τεράστιο ποσό των λύτρων που θα του ζητηθεί. Η μικρή Άμπιγκεϊλ, όμως, δεν είναι ένα κοινό, απροστάτευτο κοριτσάκι…

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε ένα κοντινό, δυστοπικό μέλλον, η Αμερική σπαράσσεται από τον διχασμό ενός Εμφυλίου που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αληθινή ζώνη πολέμου. Καθώς μία ισχυρή φατρία ανταρτών κατευθύνεται προς τον Λευκό Οίκο για να σκοτώσει τον Πρόεδρο, μία φωτορεπόρτερ και η ομάδα συνεργατών της αγωνίζεται να προλάβει να φτάσει στη Γουόσινγκτον πριν να είναι αργά.

DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA - HASHIRA TRAINING

Ο Τάνζιρο, ο Γκένια και η Νέζουκο καταδιώκουν έναν δαίμονα Ανώτερης Τάξης στα δάση του Χωριού Ξιφασκίας, με τον πρώτο ν’ αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο δίλημμα. Βγαίνει κερδισμένος, αλλά δεν πρόκειται να χαρεί τη νίκη του, μιας και ο Άρχοντας Μούζαν θέλει να εκμεταλλευτεί εκείνη της «μολυσμένης» Νέζουκο έναντι του ήλιου!

MIA AND ME: Η ΤΑΙΝΙΑ

Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά - ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης, μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ίκο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία.

ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ

Διάσημος συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά του έπειτα από τριανταπέντε χρόνια απουσίας, προκειμένου να παραστεί σε επετειακές εκδηλώσεις. Η τυχαία συνάντηση με τον γιο παλιού συμμαθητή του, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος του εφηβικός έρωτας, ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων, αλλά και των συγκρούσεων.

MR KLEIN

MR KLEIN

Είναι η Σαρλίζ το κακιασμένο γκομενάκι με το μαγικό καθρέφτη και τρώγεται με την αδελφή της που είναι και πολύ κρυοκώλου, αλλά στη μέση σκάει μπρατσαράς με αμαζόνα τύπου και… σούπα η παραμύθα.