FreeCinema

Follow us

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΑΓΙΣΣΩΝ (2015)

(THE LAST WITCH HUNTER)

  • ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια Φαντασίας
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπρεκ Άισνερ
  • ΚΑΣΤ: Βιν Ντίζελ, Ελάιτζα Γουντ, Μάικλ Κέιν, Ρόουζ Λέσλι, Όλαφουρ Ντάρι Όλαφσον
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 106'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON

Χάνοντας την οικογένειά του από την πανώλη, ο Κόλντερ ορκίζεται να εκδικηθεί το κακό που γέννησε την αρρώστια και γίνεται ο πιο φημισμένος κυνηγός μαγισσών. Η κατάρα της βασίλισσάς τους, όμως, τον καταδικάζει να μείνει ένας μοναχικός, απέθαντος θνητός που θα δρα ως θρύλος ανά τους αιώνες για το καλό της ανθρωπότητας. Αμήν!

Παρασκηνιακά προβληματική παραγωγή από το 2012, με αλλαγές σκηνοθέτη και σεναριογράφων, τούτο το project εμπνέεται από τον αγαπημένο ήρωα του Βιν Ντίζελ στο παιχνίδι «Dungeons and Dragons», τον Μέλκορ. Η πρόθεση να δημιουργηθεί ένα νέο franchise είναι ξεκάθαρη στο φινάλε του «Τελευταίου Κυνηγού Μαγισσών», αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα της ταινίας μονάχα τον… τρόμο μπορεί να προκαλέσει στην ιδέα ότι τούτο εδώ το πράμα μπορεί να έχει και sequel!

Εν ολίγοις, η ταινία επιχειρεί να ανανεώσει ένα είδος τύπου «Highlander», με πρόσμιξη στοιχείων από… Σέρλοκ Χολμς μέχρι τον «Εξορκιστή»! Τα τελευταία αντιπροσωπεύονται από μια αρχαία αδελφότητα ιερέων, οι οποίοι στέκονται, γενιά με γενιά, ως συνοδοιπόροι του… οκτακοσίων ετών ήρωα στο δύσκολο έργο της εξολόθρευσης των κακών μαγισσών που ζουν ανάμεσά μας, ακόμη και στο σύγχρονο παρόν του Μανχάταν.

Η σκιαγράφηση του μοναχικού χαρακτήρα είναι για κλάματα, ειδικά αν σκεφτείς το αφόρητα macho παίξιμο του Ντίζελ ή σκηνές όπως εκείνη με το υπονοούμενο για την αεροσυνοδό στο ξενοδοχείο όπου διαμένει μόνιμα εκείνος, η πλοκή είναι παιδαριώδης (η καρδιά της βασίλισσας των κακών μαγισσών είχε επιζήσει και ένας υπηρέτης της μάχεται για την επιστροφή της στον κόσμο μας), η δράση ελάχιστη (με το ενδιαφέρον να εστιάζει σε flashback αναμνήσεων του Κόλντερ, μπας και βρει την άκρη για την επίλυση του μυστηρίου) και τουλάχιστον ένα μέλος του καστ από το «Game of Thrones» (η Ρόουζ Λέσλι) παριστάνει το κερασάκι στην τούρτα για τα πλήθη που αρέσκονται στο ευρύτερο genre του fantasy.

Εκτός από την πλήξη που προκαλεί το φιλμ (τρελάθηκα στο χασμουρητό, ειλικρινά), ο «Τελευταίος Κυνηγός Μαγισσών» έρχεται να επισημάνει τη διαπίστωση ότι το σημερινό τηλεοπτικό προϊόν εξ Αμερικής, ακόμη και σε σύγκριση με ένα ωριαίο επεισόδιο της εβδομάδας, δίνει πόνο και φορτώνει με ήττα τις κινηματογραφικές «αρπαχτές» ή τόσο ανέμπνευστες ταινίες που απαιτούν να περάσεις και από ένα ταμείο πρώτα. Το μόνο που θα θυμάμαι για λίγο καιρό είναι το εύρημα με το μπαράκι που σερβίρει… μαγικά ποτά σε ένα υπόγειο της Νέας Υόρκης (ρίγη στην κοινότητα των hipsters).

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Σινεμά φανταστικού δίχως ιδιαίτερη… φαντασία, με δανεικά από ένα σωρό ταινίες του παρελθόντος που δεν λειτουργούν ιδανικά μαζί σαν ξόρκι. Περιορισμένης κατανάλωσης για τα teen κτήνη των multiplex και μόνο. Θα μπορούσε να γίνει μια ανεκτή τηλεοπτική σειρά. Ως φιλμ τώρα, στα 106 λεπτά, δεν αντέχεται (και σε κινηματογράφο… δεν «τρέχεται»!).


MORE REVIEWS

ΓΚΟΤΖΙΛΑ x ΚΟΝΓΚ: Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Ένα μυστηριώδες σήμα (κινδύνου;) έρχεται από τα βάθη της Κοίλης Γης και καλεί την ερευνητική ομάδα που προστατεύει τον Κονγκ στη Νήσο του Κρανίου να βρεθεί στα έγκατα αχαρτογράφητων περιοχών, ελπίζοντας να μην αναμειχθεί και ο Γκοτζίλα, προκαλώντας νέες επικές μάχες.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ

Ποια είναι τα όρια των δικαιωμάτων μας επάνω στο ίδιο μας το σώμα, σε συνάρτηση με τις ανά την Ευρώπη υπάρχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις που ορίζουν το πόσο αυτό μας ανήκει; Ένα έργο τεκμηρίωσης που επιχειρεί να θίξει και να απαντήσει σε πολλά νομικά και ηθικά διλλήματα… ζωής και θανάτου.

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Μπολόνια, 1858. Εξάχρονο αγόρι οικογένειας Εβραίων τίθεται αναγκαστικά υπό την επιμέλεια του Πάπα, προκειμένου να μεγαλώσει σύμφωνα με τις αρχές της Καθολικής Εκκλησίας. Οι γονείς του θα κάνουν τα πάντα για να το πάρουν πίσω, όμως, η κόντρα με την παπική Ρώμη δεν είναι απλή υπόθεση.

Η ΧΙΜΑΙΡΑ

Φυλακόβιος αρχαιοκάπηλος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, όπου ξαναβρίσκοντας την παλιοπαρέα των συναδέλφων του, ξηγιέται… παλιά του τέχνη κόσκινο. Ή μήπως κυνηγάει χίμαιρες;

ΚΟΥΚΛΕΣ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ

Νεαρή δημοσιογράφος ερωτεύεται αιρετικής στάσης ζωγράφο και performance artist. Όταν η δεύτερη πεθαίνει, η πρώτη αγωνίζεται να νικήσει την ελληνική γραφειοκρατία, ζητώντας να παραλάβει τη σορό της αγαπημένης της συντρόφου.

MR KLEIN

MR KLEIN

Είναι ο Βιν Ντίζελ και γαμάει και δέρνει κακές μάγισσες στο σήμερα κι ας είναι στα 800 του. Γιατί μπορεί. Τύπου αθάνατος. Αλλά αθάνατος ήταν μόνο ο Χαϊλάντερ, ρε φίλε, πού πας να πούμε;