FreeCinema

Follow us

ΑΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ (2014)

(THAT AWKWARD MOMENT)

  • ΕΙΔΟΣ: Ρομαντική Κομεντί
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τομ Γκόρμικαν
  • ΚΑΣΤ: Ζακ Έφρον, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Μάιλς Τέλερ, Ίμοτζεν Πουτς, Μακένζι Ντέιβις, Τζέσικα Λούκας, Άντισον Τίμλιν
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 94’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: VILLAGE FILMS

Τρεις φίλοι που ζουν στο Μανχάταν, ορκίζονται να μείνουν εργένηδες και να ρίξουν στο κρεβάτι όσες περισσότερες γκόμενες μπορούν. Θα βρεθούν, όμως, οι αντίστοιχες γυναίκες που θα τους κάνουν να αλλάξουν γνώμη ή τουλάχιστον να κλονίσουν τη στάση τους.

Αν οι πρωταγωνίστριες ήταν γυναίκες, θα έπαιζαν η Κάθριν Χάιγκλ, η Κέιτ Χάντσον και η Ανν Χάθαγουεϊ (πριν από το Όσκαρ…). Τόσο chick flick είναι τα «Αγόρια της Διπλανής Πόρτας» (που στην ελληνική τους απόδοση ακούγονται σαν gay porn). Ο πρωτότυπος τίτλος είναι πιο ευρηματικός. Το «That Awkward Moment», αυτή η αμήχανη στιγμή, είναι η στιγμή που μια γυναίκα αρχίζει μια ερώτηση με το «λοιπόν….». Λοιπόν…. πού πάει η σχέση μας; Λοιπόν… τι βλέπεις να γίνεται με εμάς; Λοιπόν… η ταινία βλέπεται; Στις δύο πρώτες ερωτήσεις, οι κεντρικοί χαρακτήρες δαγκώνονται και την κάνουν. Στην τρίτη, το ίδιο κάνεις κι εσύ.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Τομ Γκόρμικαν προσπαθεί να κάνει ελκυστικό ένα ανακάτεμα με λίγο «Sex and the City», λίγο «Hangover» και λίγο από τις ταινίες του Τζαντ Άπαταου και των προστατευομένων του. Δεν τα καταφέρνει. Οι ήρωές του ακολουθούν τους κανόνες της αναληθοφάνειας που χαρακτηρίζει τις ρομαντικές κομεντί, δηλαδή είναι νέοι, κάνουν δουλειές όπως σχεδιαστές για εξώφυλλα βιβλίων, μένουν σε σπίτια αρκετά πιο πάνω από τις πραγματικές οικονομικές τους δυνατότητες και κάθε βράδυ… βγαίνουν και πίνουν στα bars.

Το σενάριο παρακολουθεί τους τρεις κολλητούς μετά από το χωρισμό του ενός με τη γυναίκα του. Είναι η στιγμή που θα πάρουν τον περίφημο όρκο. Θα τον πατήσουν, όμως, και οι τρεις. Ο Τζέισον (Ζακ Έφρον) όταν γνωρίσει την Έλι, που είναι σέξι και αστεία και εξακολουθεί να τον θέλει ακόμη κι όταν φέρεται σα μαλάκας, ο Ντάνιελ (Μάιλς Τέλερ), που είναι κάτι σαν τον Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια» και την πατάει με την Τσέλσι, μια κοπέλα τόσο cool που μοιάζει να είναι… one of the guys και, τέλος, ο Μάικι (Μάικλ Μπ. Τζόρνταν), ο σοβαρός γιατρός, που υποκύπτει στο σεξ με τη γυναίκα του, η οποία μόλις τον χώρισε επειδή βρήκε άλλον.

Ο Γκόρμικαν προσπαθεί να κάνει την ιστορία ταυτόχρονα ρομαντική και τολμηρή, με σεξουαλικά αστεία και πολλές σκηνές που αφορούν γεννητικά όργανα. Στην πραγματικότητα, λίγα είναι τα τολμηρά στοιχεία και οι σκηνές σεξ είναι διαρκώς «ντυμένες», με την εξαίρεση της επίδειξης των κοιλιακών τού Έφρον που, αν και ταλαντούχος, όπως έχει δείξει αλλού, εδώ δεν έχει και πολλά να κάνει. Το ίδιο ισχύει για τον Τζόρνταν και τον Τέλερ, ο οποίος κάπου καταφέρνει να ξεχωρίσει. Αν χαμογελάσεις μια-δυο φορές, αξίζει να περάσεις μιάμιση ώρα παρακολουθώντας ψεύτικους χαρακτήρες και dudes που διαφοροποιούνται από τις αντίστοιχες κινηματογραφικές γκόμενες, επειδή όταν έχουν τις μαύρες τους κατεβάζουν το κουβαδάκι του παγωτού μαζί με λίγο ουίσκι; Μάλλον όχι.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αν αναρωτιέσαι πώς μοιάζει ένα chick flick με άνδρες πρωταγωνιστές, τα «Αγόρια της Διπλανής Πόρτας» θα σου δώσουν την απάντηση. Αν θέλεις να δεις ρομαντική κομεντί με χιούμορ που τσακίζει, ξαναδές το πρώτο «Hangover» ή το «Με την Πρώτη».


MORE REVIEWS

ΓΚΟΤΖΙΛΑ x ΚΟΝΓΚ: Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Ένα μυστηριώδες σήμα (κινδύνου;) έρχεται από τα βάθη της Κοίλης Γης και καλεί την ερευνητική ομάδα που προστατεύει τον Κονγκ στη Νήσο του Κρανίου να βρεθεί στα έγκατα αχαρτογράφητων περιοχών, ελπίζοντας να μην αναμειχθεί και ο Γκοτζίλα, προκαλώντας νέες επικές μάχες.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ

Ποια είναι τα όρια των δικαιωμάτων μας επάνω στο ίδιο μας το σώμα, σε συνάρτηση με τις ανά την Ευρώπη υπάρχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις που ορίζουν το πόσο αυτό μας ανήκει; Ένα έργο τεκμηρίωσης που επιχειρεί να θίξει και να απαντήσει σε πολλά νομικά και ηθικά διλλήματα… ζωής και θανάτου.

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Μπολόνια, 1858. Εξάχρονο αγόρι οικογένειας Εβραίων τίθεται αναγκαστικά υπό την επιμέλεια του Πάπα, προκειμένου να μεγαλώσει σύμφωνα με τις αρχές της Καθολικής Εκκλησίας. Οι γονείς του θα κάνουν τα πάντα για να το πάρουν πίσω, όμως, η κόντρα με την παπική Ρώμη δεν είναι απλή υπόθεση.

Η ΧΙΜΑΙΡΑ

Φυλακόβιος αρχαιοκάπηλος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, όπου ξαναβρίσκοντας την παλιοπαρέα των συναδέλφων του, ξηγιέται… παλιά του τέχνη κόσκινο. Ή μήπως κυνηγάει χίμαιρες;

ΚΟΥΚΛΕΣ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ

Νεαρή δημοσιογράφος ερωτεύεται αιρετικής στάσης ζωγράφο και performance artist. Όταν η δεύτερη πεθαίνει, η πρώτη αγωνίζεται να νικήσει την ελληνική γραφειοκρατία, ζητώντας να παραλάβει τη σορό της αγαπημένης της συντρόφου.