FreeCinema

Follow us
06.1012:30

«Μέρες Θρανίων» στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ.


Το επιτυχημένο πρόγραμμα του «Park Your Cinema», που επιμελείται ο Ηλίας Φραγκούλης, συνεχίζεται στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ, προτείνοντας κλασικές ταινίες ρεπερτορίου που θα ήθελες να ξαναδείς ή και να ανακαλύψεις εκεί έξω. Ο φετινός Οκτώβριος αποχαιρετά τις open air προβολές και σας επαναφέρει… στην τάξη!

Το PARK YOUR CINEMA ξεκίνησε τον κύκλο των προβολών του το περασμένο καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προσφέροντας την ευκαιρία στους πρώτους επισκέπτες του να γνωρίσουν τον νέο αυτό χώρο πολιτισμού της Αθήνας. Το υπαίθριο σινεμά του «πάρκαρε» από το Κέντρο Επισκεπτών μέχρι το Πάρκο, αργότερα μπήκε στη νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή, και σήμερα βρίσκεται ξανά εκεί έξω, για να συνεχίσει τις δράσεις του με κλασικές ταινίες ρεπερτορίου που αξίζει να δείτε (ακόμη και για πρώτη φορά, ίσως) σε μεγάλη οθόνη, στην παράδοση των παλαιών θερινών κινηματογράφων.

Κάθε κατεργάρης… στο θρανίο του, πια! Το PARK YOUR CINEMA αποχαιρετά το καλοκαίρι του 2017 και το πρόγραμμα των προβολών του στο Ξέφωτο με δύο φιλμ που ταυτίζονται με το μαθητικό ή σπουδαστικό κλίμα της εποχής, πηγαίνοντάς μας στις τάξεις ενός λονδρέζικου συνοικιακού σχολείου αλλά και στην περίφημη Ακαδημία του Rushmore, για να θυμηθούμε πόσο ιδανικό έχει υπάρξει το ταίριασμα της pop κουλτούρας με το εφηβικό… δασκάλεμα!

Με μαθητική στολή ή όχι, ο Οκτώβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε καλεί… στην τάξη, σε προκαλεί να ανέβεις και στον πίνακα ακόμη και αναμένει από εσένα τη μαζική προσέλευση. Διότι οι απουσίες θα μετρήσουν και η διαγωγή σου πρέπει να είναι κοσμία κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης σχολικής χρονιάς.

Πάμε να δούμε το ακριβές πρόγραμμα προβολών (οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με ώρα έναρξης στις 20:00 – προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος) για τον Οκτώβριο του 2017:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ / TO SIR, WITH LOVE (1967)
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κλαβέλ

Στις φτωχογειτονιές του East End, τη θρυλική περίοδο του «swingin’ London», ένας ιδεαλιστής καθηγητής αναλαμβάνει να διδάξει σε δημόσιο γυμνάσιο, έχοντας να αντιμετωπίσει το λιγοστό ενδιαφέρον των μαθητών του για μόρφωση, αλλά και το φυλετικό τους μένος απέναντι στο μαύρο χρώμα του δέρματός του. Ένα διάσημο κοινωνικό φιλμ από τη Μεγάλη Βρετανία, που χάρη στην παρουσία του Σίντνεϊ Πουατιέ μετατράπηκε σε ακόμη μεγαλύτερο hit στις ΗΠΑ, με το ομώνυμο τραγούδι της Λούλου (στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο εδώ) να μένει στο #1 του Billboard για πέντε εβδομάδες. Το 1996, ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς σκηνοθέτησε ένα τηλεοπτικό sequel, με τον Πουατιέ ως πρωταγωνιστή!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

RUSHMORE (1998)
Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον

Ο εκκεντρικός Μαξ Φίσερ είναι ένα νεαρό αγόρι που δείχνει πως έχει βρει ποιο είναι το «νόημα της ζωής»: να φοιτά στην Ακαδημία του Rushmore, ενδεχομένως και… ισοβίως! Κάκιστος μαθητής, μέλος και συχνά και αρχηγός σε κάθε λέσχη ενδιαφερόντων και sports που μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι υπάρχει σε ένα σχολείο, ο Μαξ ανακαλύπτει τα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα με την εμφάνιση μιας καινούργιας δασκάλας, την οποία όμως διεκδικεί και ο μεσήλικας Χέρμαν Μπλουμ, πατέρας των πιο αντιπαθητικών συμμαθητών του νεαρού ήρωα. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γουές Άντερσον συστήνει καθοριστικά στο παγκόσμιο κινηματογραφικό κοινό το μοναδικό αφηγηματικό και αισθητικό του ύφος.

Η επίσκεψη στο ΚΠΙΣΝ ξεκινά τώρα από το Σύνταγμα!

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο ξεκινά από το κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος (στη συμβολή με την οδό Ερμού), κάνει μία στάση στον σταθμό Συγγρού-Φιξ και καταλήγει στο ΚΠΙΣΝ.

shuttle_bus_el

Κάθε Κυριακή, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00, τα δρομολόγια πραγματοποιούν μόνο τη διαδρομή ΚΠΙΣΝ – Συγγρού Φιξ και αντίστροφα, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο της τελετής ‘Αλλαγής Φρουράς’ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά, εφόσον το επιτρέπουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε περίπτωση έκτακτων ρυθμίσεων τα δρομολόγια ενδέχεται να τροποποιηθούν.