FreeCinema

Follow us

ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ (2017)

(THE FOREIGNER)

  • ΕΙΔΟΣ: Θρίλερ Δράσης
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάρτιν Κάμπελ
  • ΚΑΣΤ: Τζάκι Τσαν, Πιρς Μπρόσναν, Κέιτι Λιούνγκ, Ρούφους Τζόουνς, Μαρκ Τάντι, Τσάρλι Μέρφι
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 114'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON

Το για πολλά χρόνια κρυφό παρελθόν ενός ταπεινού επιχειρηματία που ζει στο Λονδίνο, βγαίνει στην επιφάνεια μέσω μιας εκδικητικής βεντέτας, όταν το μόνο πρόσωπο που του έχει μείνει να αγαπά, η έφηβη κόρη του, δολοφονείται σε «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα με πολιτικά κίνητρα. Αναζητώντας την ταυτότητα των τρομοκρατών, θα συγκρουστεί με Βρετανό κυβερνητικό αξιωματούχο, το παρελθόν του οποίου ίσως κρύβει στοιχεία για τους πραγματικούς δολοφόνους.

Ατυχώς (ίσως και ευτυχώς, όμως), εμείς δεν μάθαμε πως υποδύεται έναν τέτοιο, δραματικό ρόλο σε φιλμ δράσης ο Τζάκι Τσαν, καθώς το φιλμ δεν προβλήθηκε για τους δημοσιογράφους, κίνηση που συνήθως εγγυάται και για την… «ποιότητά» του. Τα κρούσματα αυτά πληθαίνουν τώρα τελευταία, κοινώς… η γνώμη μας είναι περιττή. Ευχαριστούμε. Μπαίνετε με καθαρά δικό σας ρίσκο, φυσικά.

MORE REVIEWS

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ

Η διαμάχη για την επιμέλεια ενός αγοριού από τους γονείς του θα φέρει στο φως τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν μια οικογένεια σε ρήξη, την ίδια στιγμή που η απόφαση του νομικού συστήματος θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την ήδη επικίνδυνα τεταμένη κατάσταση.

ΜΟΥΣΑ

Καθηγητής Πανεπιστημίου διατηρεί «παράνομο» δεσμό με μαθήτριά του, η οποία αυτοκτονεί δίχως εξηγήσεις, αφού προηγουμένως του έχει ζητήσει να ορκιστεί πως θα την αγαπά για πάντα. Έναν χρόνο αργότερα, φρικτοί εφιάλτες τον βασανίζουν καθημερινά, ώσπου ανακαλύπτει ότι ένας πραγματικός φόνος που συνέβη στην πόλη του είναι ίδιος με αυτό που ονειρεύτηκε.

ΤΥΦΛΗ ΑΓΑΠΗ

Έχοντας μόνο φαινομενικά ξεπεράσει την εξαφάνιση του πατέρα της στο χωριό τους, μια 20φεύγα «περιγραφέας» ταινιών για άτομα με προβλήματα όρασης στην Οζάκα χάνει σιγά σιγά και τη μητέρα της από άνοια. Ένας 40φεύγα αναγνωρισμένος φωτογράφος χάνει ραγδαία το φως και το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Σε screening θα βρουν ταραχωδώς ο ένας τον άλλον. Μαζί μπορούν;

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Ο 13χρονος Τζουζέπε, γιος ανθρώπου με σχέσεις με τη Μαφία, πέφτει θύμα απαγωγής, με τους υπεύθυνους γι’ αυτήν να θέλουν να κρατήσουν το στόμα τού πατέρα του κλειστό. Η μόνη που συνεχίζει να αναζητεί τον Τζουζέπε, αφού περάσει αρκετός χρόνος, είναι η συμμαθήτριά του Λούνα, η οποία είναι ερωτευμένη μαζί του.

ΠΡΟΣΩΠΑ & ΙΣΤΟΡΙΕΣ

H 88χρονη ιέρεια του γαλλικού σινεμά και ο 33χρονος διάσημος artist του δρόμου ταξιδεύουν σε άγνωστα και ξεχασμένα μέρη της Γαλλίας, αναζητώντας αναμνήσεις, ανθρώπους, χαρακτήρες και παραδόσεις.