FreeCinema

Follow us

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2019 (2019)

(25TH ATHENS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL)

  • ΕΙΔΟΣ: Φεστιβάλ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 18 - 29 Σεπτεμβρίου 2019

Για 25η χρονιά, το καθιερωμένο ραντεβού των Αθηναίων που θέλουν να γιορτάζουν την αγάπη τους για το σινεμά δίνεται και πάλι στο κέντρο της πόλης, από τις 18 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας συνολικά 178 ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, 3 διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα και πάνω από 47 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Έτοιμοι για Νύχτες Πρεμιέρας;

Για 25η χρονιά, από τις 18 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, αυτό το όνειρο του Γιώργου Τζιώτζιου, οι Νύχτες Πρεμιέρας, προσφέρουν στο φανατικό κινηματογραφόφιλο κοινό της Αθήνας την αίσθηση μιας μεγάλης γιορτής που έγινε ουσιαστικός θεσμός και αφορμή για να πηγαίνεις στο σινεμά ξανά και ξανά, όχι μόνο για τις ίδιες τις ταινίες αλλά και για να θυμάσαι (και να χαίρεσαι) την πραγματική αίσθηση της αίθουσας, της μεγάλης οθόνης, της συμμετοχικής επαφής με το κοινό. Πράγματα που σχεδόν σβήνουν σήμερα, κάτω από την παντοδυναμία της τηλεοπτικής παραγωγής, της κάθε πλατφόρμας streaming, της «ασφάλειας» του καναπέ…

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 178 ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, 3 διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα (ξεχωρίζει το «Ξύπνημα της Άνοιξης: Άγρια Άνθη του Τσέχικου Νέου Κύματος» και η ρετροσπεκτίβα «Αστικοί Μύθοι: Το ανυπέρβλητο σινεμά του Έντουαρντ Γιανγκ»), ντοκιμαντέρ και πάνω από 47 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, και φιλοξενείται στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός (1 & 2), Odeon Όπερα (1 & 2), Άστορ, αλλά και σε αίθουσες του Παλλάς και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (για τις πρεμιέρες ανοίγματος και λήξης). Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Γενική τιμή εισιτηρίου στα 6€.

Ακολουθεί το αναλυτικό, ωρολόγιο πρόγραμμα (κλικ επάνω στις εικόνες, μεγαλώνουν!):

MORE REVIEWS

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ

Strippers, που δεν μπορούν πια να ξεζουμίζουν τη ρευστότητα των πορτοφολιών των χρηματιστών πελατών τους εξαιτίας του τραπεζικού κραχ του 2008, αποφασίζουν να βάλουν χέρι στις πιστωτικές κάρτες των πιο ματσωμένων (και παντρεμένων) στόχων τους, αγγίζοντας τα όρια της εγκληματικής πράξης.

MALEFICENT: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ

Η μεγαλωμένη από τη μάγισσα Μαλέφισεντ πριγκίπισσα Ορόρα αποδέχεται την πρόταση γάμου του πρίγκιπα Φίλιπ, με απώτερο σκοπό ξωτικά και άνθρωποι να ζήσουν επιτέλους μονιασμένοι. Σε αμφότερα τα βασίλεια, όμως, υπάρχουν εκείνοι που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την ένωση αυτή. Ο πόλεμος μοιάζει αναπόφευκτος...

ΣΥΝΩΝΥΜΑ

Ένας νεαρός Ισραηλινός θα επιχειρήσει να αποκηρύξει την εθνικότητά του προκειμένου να γίνει Γάλλος, στην πορεία όμως θα διαπιστώσει πως η καινούργια του «πατρίδα» δεν διαφέρει και τόσο από την προηγούμενη.

ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Η πτωχή (και όχι ακριβώς τίμια) οικογένεια των Κιμ σκαρφίζεται τρόπους για να εισχωρήσει στη ζωή (και το σπιτικό) των εύπορων Παρκ. Θα ακολουθήσουν μέρες ευτυχούς συνύπαρξης, όμως ουδείς υπολογίζει την ανατροπή που θα προκαλέσει η εμφάνιση ενός… «φαντάσματος».

GEMINI MAN

Πληρωμένος εκτελεστής γίνεται στόχος του… κλώνου του (σε νεαρότερη version) όταν η υπηρεσία του αποφασίζει να τον βγάλει από τη μέση.