FreeCinema

Follow us

FALL SEASON 2015: THE BRAND NEW SERIES.


Δίχως υπερβολή και χωρατά, περίπου 100 (!) νέες και παλιές σειρές ξεκίνησαν, ξεκινούν και πρόκειται να ξεκινήσουν αυτή τη φθινοπωρινή περίοδο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αριθμός – ρεκόρ, που δύσκολα πλέον μπορεί κανείς να παρακολουθήσει. Τις κυριότερες επανεκκινήσεις τις παρουσιάσαμε ήδη και είναι ώρα για τα καινούρια χαρτιά τα οποία ρίχνουν στον τηλεαγώνα δημόσια και καλωδιακά δίκτυα των ΗΠΑ.

Τα τηλεοπτικά προϊόντα είναι πια τόσο πολλά και αληθινά ποιοτικά, αφού πραγματικά σχεδόν κάθε σταθμός, ακόμη και πολύ μικρός, έχει να παρουσιάσει ή τουλάχιστον ετοιμάζει ένα δικό του original show ή μπαίνει σε αυτό το παιχνίδι. Τα όρια των σεζόν έχουν αρχίσει πια να είναι δυσδιάκριτα, γιατί οι εκκινήσεις, ας πούμε, του fall season πάνε μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ πια το midseason επεκτείνεται ώς το καλοκαίρι, οπότε έχουν ήδη ξεκινήσει τα καλοκαιρινά. Το Netflix και το amazon έχουν λύσει τα θέματά τους: έχουν μια ημερομηνία πρεμιέρα και κλείσιμο μαζί (ανεξαρτήτως σεζόν, όπως φαίνεται), προσφέροντάς μας σε πιατέλα όλο το menu και λέγοντάς μας «φάτε όσο θέλετε, αφήστε και για αύριο και μεθαύριο ή όποτε πεινάσετε». Είναι θέμα χρόνου πια να υιοθετηθεί αυτό κι από άλλα δίκτυα – ήδη γίνεται, και η τηλεοπτική πολυφωνία και πληθωρικότητα μεταμορφώνονται και επικοινωνιακά μπροστά στα μάτια μας.

Οι πρεμιέρες ξεκίνησαν από τον Aύγουστο με σταυροφόρο το πολυαναμενόμενο «Fear the Walking Dead» από το amc στις 22/8, γιατί δε μας φτάνανε τα ζόμπι που είχαμε και θέλαμε κι άλλα, πιο bloody. Ξεκίνησε στο hulu (που δυναμικά κάνει τα δικά του original shows) το «Difficult People» στις 5/8, ξεκίνησε και το «Public Morals» από το ΤΝΤ του και με τον Έντουαρντ Μπερνς που μας μεταφέρει στα 60’s, αλλά και η ωραία κωμωδία «Blunt Talk» του starz με τον Πάτρικ Στιούαρτ. Σε πολλές από αυτές θα επανέλθουμε. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα νέα «κοσκινάκια», πάντα πολύ επιλεγμένα, γιατί, τα άτιμα, ξεφυτρώνουν από παντού σε ανύποπτους χρόνους!

hand of god-amazon

«Hand of God», amazon, 4/9

Φαίνεται καλή σειρά, αν κρίνουμε από τα δυο πρώτα επεισόδια, τούτο το fantasy δραματικό θρίλερ, που είναι διαθέσιμο ολόκληρο online. O Ρον Πέρλμαν είναι εξαιρετικός στον ρόλο ενός επιφανούς δικαστή, που έχει φάει πετριά, γιατί κάποιος ή κάποιοι βίασαν τη νύφη του και ξυλοκόπησαν ανελέητα τον γιο του, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα. Οράματα και θεϊκά σημάδια τον οδηγούν να ανεύρει τον δράστη, χρησιμοποιώντας τον νόμο καταπώς αυτός γνωρίζει (καλά). Το θέμα της δικαιοσύνης αναδύεται μέσα από μια οικογενειακή δραματικότητα, αλλά και η ευθανασία, η αυτοδικία και το θείο ιδωμένο ως τέλος τής λογικής. Δοκιμάστε το.

The Bastard Executioner

«Τhe Bastard Executioner», FX, 15/9

Ο κος «Sons of Anarchy» Κερτ Σάτερ, το χαϊδεμένο παιδί τού FX, μας πάει στην αυγή του 14ου αιώνα και τον σπαραγμό μεταξύ Ουαλών και Άγγλων, με ήρωα έναν Ουαλό warrior που του σκότωσαν γυναίκα και αγέννητο παιδί και γίνεται στα χέρια των εχθρών μαύρος εκτελεστής τους. Εκδίκηση μυρίζει… Δεν ξέρουμε τι του συμβαίνει του Κερτ, αλλά αυτό το πράγμα είναι σαδιστικά βίαιο. Το πρώτο επεισόδιο διαρκεί μιάμιση ώρα, το παρακολουθείς με ενδιαφέρον αλλά είναι βουτηγμένο στο αίμα! Σπλατεριά, λέμε. Παίζει και η Κέιτι Σαγκάλ μια μάγισσα με fake ουαλική προφορά και μαλλί μακρύ γκρι (σαν τον Καρβέλα ένα πράμα), αλλά δεν της κολλάει ο ρόλος με τί-πο-τα. Ο Κερτ θα βάλει το μαρκετινίστικο χεράκι του, εκτιμούμε, και θα κάνει τη σειρά του και πάλι headlines. Κι ας μην είναι τόσο καλή. Πάντως, ο διπλός πιλότος πήγε πολύ καλά, καλύτερα από ό,τι περίμενε το ίδιο το δίκτυο για τέτοιου είδους δράμα και δεδομένου του γενικού κολλήματος με το «GoT».

Life in Pieces

«Life in Pieces», CBS, 21/9

Sitcom με Νταϊάν Γουίστ (που πολύ μας έχει λείψει), Τζέιμς Μπρόλιν και Κόλιν Χανκς (γιο του Τομ). Δεν κατάλαβα τι γίνεται δω από το trailer, πάντως κάτι θα πρέπει να λέει. H ζωή και οι ματιές των μελών μιας οικογένειας, μας πληροφορεί το κανάλι. Κάπου το ’χω ξανακούσει, αλλά μη σας πάρω και στον λαιμό μου. Έχει, λέει, καλές ατάκες και καστ και πήγε και πολύ καλά στην τηλεθέαση.

Minority Report

«Minority Report», FOX, 21/9

Spin-off της πασίγνωστης ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, για την πραγμάτωση του οποίου μας λιβανίζουν χρόνια τώρα. Δε μου φαίνεται να έχει και πολύ σχέση με το φιλμ, πάντως. Ο πρωταγωνιστής βλέπει κάτι μισά οράματα και εμπάσει περιπτώσει, προσωπικά, δε θα αφιερώσω χρόνο. Και η τηλεθέαση τα ίδια με μένα: με 1,1 εκατ. θεατές τερμάτισε καταϊδρωμένο.

Blindspot

«Blindspot», NBC, 21/9

Στις πρώτες σκηνές αυτής της σειράς, ένας μυστήριος σάκος βρίσκεται στη μέση της Times Square και από μέσα βγαίνει μια γκόμενα, καλυμμένη ολόκληρη με τατουάζ, ανάμεσα στα οποία και το όνομα ενός πράκτορα του FBI. Και αρχίζει η πανήγυρης. Το San Fransisco Chronicle του έδωσε πέντε αστεράκια και ο πιλότος έπιασε περίπου 10% της τηλεπίτας για να τερματίσει πρώτο το βράδυ της Δευτέρας, δίνοντας στο ΝΒC εχέγγυα για σουξέ grande.

scream-queens-poster

«Scream Queens», FOX, 22/9

Έμμα Ρόμπερτς, Λία Μισέλ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Σκάιλερ Σάμιουελς: όλες ουρλιάζουνε στα opening titles της σειράς, σε ένα μάλλον ένοχα απολαυστικό δίλεπτο, όπου προφανώς δεν παίρνουν ιδιαίτερα σοβαρά την πάρτη τους. Τσαχπίνικο, σέξι, κωμικό, αυτοσαρκαστικό, μοδάτα bloody για να τα λέμε όλα, με ατάκες με τις οποίες πιο πολύ γελάς παρά τρομάζεις, είναι μια hipster εκδοχή του «Αmerican Horror Story» (ορμώμενο εκ δημιουργών του, έτσι ή αλλιώς) και «Τrue Blood». Παίζει και η Τζέιμι Λι Κέρτις που μας λείπει πολύ. Έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί vibrating κοινό και κατάδικό του ρεύμα. Ο Φραγκούλης θα καλοπεράσει. Ουρλιάζει.

The Muppets series 2015

«The Muppets», ABC, 22/9

Kαλοδεχούμενη μια αναβίωση των, δεκαετίες τώρα, αγαπημένων Muppets. Τα stories μας πηγαίνουν στην προσωπική ζωή του καθενός, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που δεν ξέραμε. Η προσέγγιση του χιούμορ φαίνεται ίδια και είμαστε βέβαιοι ότι θα το έχουν προσαρμόσει στο σήμερα. Απορούμε, βέβαια, αν μπορεί να ξανάρθει στη μόδα ένα προϊόν τόσο αγαπημένο και χρονικά μακρύ. Ότι και να γίνει, Πίγκι και ξερό ψωμί.

Limitless-TV-Show-2015

«Limitless», CBS, 22/9

Δε φαίνεται και πολύ σόι από το trailer τούτο το πράγμα. Τουλάχιστο δε δείχνει να σκάει σε originality, γιατί στηρίζεται στην ομώνυμη ταινία από το 2011 με τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Ένας τύπος παίρνει ένα χάπι κι αυτό για 16 ώρες τον κάνει… σούπερμαν σε όλα τα επίπεδα, δύναμη, μνήμη, μυαλό. (Κατάρα, δηλαδή!) Και στο FBI, καθότι φωστήρες, τον θέλουν για την πάρτη τους. Το καστ καλό είναι, βλέπουμε τις Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο & Τζένιφερ Κάρπεντερ, και βασικά όλο αυτό το αφηγείται ο Μπράντλεϊ Κούπερ – φάτσα enface από το πρώτο δευτερόλεπτο. Παίζει και σε τέσσερα επεισόδια ο Μπραντ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους παραγωγούς. Mε 1,8 εκατ. θεατές έκανε ένα σταθερό ξεκίνημα ο πιλότος, δίχως να γελάει ούτε και να κλαίει.

Rosewood

«Rosewood», FOX, 23/9

Koύκλος ο Μόρις Τσέστνατ (χρόνια τον αγαπάμε), αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα ευοίωνα τα προγνωστικά για τούτη τη σειρά. Τσαχπίνης, genius γιατρός διαγιγνώσκει θανάτους και συνεργάζεται με μια ζόρικη μπατσίνα και μεταξύ τους κάτι παίζει στο περιθώριο των υποθέσεων που ερευνούν (να υποθέσουμε). Όλα αυτά στο Μαϊάμι. Πιο κοινότοπο δε γίνεται. Δείτε το με το σίδερο, για να κάνετε οφθαλμόλουτρο με Μόρις, οι κυρίες και οι ενδιαφερόμενοι κύριοι. Παραδόξως (και το FOX το ίδιο τρίβει τα μάτια του) κέρδισε 7,4 εκατ. θεατές και πήγε καλύτερα και από το «Scream Queens» και από το «Minority Report» που βρίσκονται στην ίδια ζώνη, των 8 – 9 μμ, αλλά σε άλλες μέρες.

Heroes Reborn

«Heroes: Reborn», NBC, 24/9

«It doesn’t matter how ordinary you think you are. You all have the potential of being heroes». H πρώτη ατάκα τού trailer το λέει, όχι εγώ. Sequel της original σειράς του 2006. Προσωπικά, δεν άντεξα ούτε λεπτό, κι από το promo ακόμη! Οι λάτρεις ας δώσουν μια ευκαιρία, έτσι για το honore. Θα προσπεράσω να εκτονώσω τη νύστα μου.

The Player

«The Player», NBC, 24/9

Tηλεοπτικό ντεμπούτο ενός ακόμη αγαπημένου μας, του Γουέσλι Σνάιπς, ο οποίος εδώ παίζει έναν πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών που τώρα είναι expert ασφάλειας στο Λας Βέγκας. Ακούμε ότι θα παίξει τηλεόραση ο Γουέσλι χρόνια και να ‘τος. Αξιοσημείωτο είναι ότι η σειρά θα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το «How to Get Away with Murder», όταν μάλιστα μπορεί και να άπτονται παραπλήσιου τηλεκοινού. Ωστόσο, θα έπεται του «Blacklist» στο πρόγραμμα που είναι η μεγάλη επιτυχία του ΝBC τα τελευταία χρόνια και παραδοσιακά θα πάρει ώθηση, συμπληρώνοντας κατά κάποιον τρόπο τη βραδιά. Φαίνεται ενδιαφέρον, είναι στην παράδοση του one man show series και ελπίζουμε να του βγει του NBC. Τα προγνωστικά των ratings, δυστυχώς, με τα 1,2 εκατ. θεατές του πιλότου δεν είναι πολύ ευοίωνα.

Blood and Oil

«Blood & Oil», ABC, 27/9

Σαπουνόπερα περιωπής φαίνεται αυτό, στην παράδοση του «Revenge» ελπίζουμε, αν έχει και μια καλή σκύλα. Ο Ντον Τζόνσον παίζει τον μεγιστάνα του πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα, όπου έχει έρθει το φτωχό αλλά φιλόδοξο εξυπνοπούλι Τσέις Κρόφορντ και συναντιούνται οι δρόμοι τους. Δείχνει να γίνεται χαμός από χλίδα, σεξ (καλά, όσο επιτρέπει το δημόσιο κανάλι), ίντριγκα και κοντολογίς ευχόμαστε ολοψύχως να στέκεται στο ύψος του «Ντάλας» και να γίνονται διάφορα άνω ποταμών και φαντασίας, γιατί θα το εκτιμήσουμε. Στήθηκα κιόλας.

quantico

«Quantico», ABC, 27/9

Λοιπόν, εδώ έχουμε μια ομάδα εκπαιδευμένων ντετέκτιβ του FBI που πάνε να γλιτώσουν την πλάση από τρομοκρατική επίθεση (πρωτοφανές!). Κάποιος από την ομάδα, λέει, μπορεί να είναι και τρομοκράτης. Πρωταγωνίστρια είναι η Πριάνκα Τσόπρα, ινδικής καταγωγής, Μις Κόσμος το 2000 που έπαιζε σε διάφορα άγνωστα μέχρι τούδε, αλλά να σου που της ήρθε και ο πρωταγωνιστικός ρόλος. Παραγωγός είναι ο Τζόσουα Σαφράν, Ινδός κι αυτός αλλά και παραγωγός του «Gossip Girl». Δείτε το trailer. Αδιάφορο μου φαίνεται, αλλά δείτε το να μου πείτε κι εμένα.

Grandfathered

«Grandfathered», FOX, 29/9

Μια χαρά κρατιέται ο Τζον Στέιμος στα 52 του κι εδώ παίζει έναν ορκισμένο εργένη, που… τελικά μαθαίνει ότι όχι μόνο είναι πατέρας, αλλά και παππούς! Μπούρδες, δηλαδή, αλλά έχει χαριτωμένες φάσεις όπως βλέπουμε από τα promos και συμπαθητικούλες ατάκες. Δημιουργός είναι και ο Ντάνι Τσουν του «The Office». Δεν είναι τυχαίος.

the-grinder-2015-fox

«The Grinder», FOX, 29/9

Έξυπνη ιδέα: ο Ρομπ Λόου είναι ηθοποιός που έπαιζε χρόνια σε ένα show τον δικηγόρο και όταν αυτό τελειώνει γυρνάει στην πόλη του και θεωρεί ότι μπορεί να χειριστεί τις υποθέσεις της οικογένειάς του που έχει… δικηγορικό γραφείο. O αδελφός φρικάρει με τις παγαποντιές του, αλλά ο άτιμος είναι πειστικός. Παίζει με το τι χάπατα μπορεί να είναι οι άνθρωποι (οι Αμερικάνοι) αν δουν γραβατωμένο, ωραίο και πειστικό. Τον περνάνε και για δικηγόρο. Το ράσο κάνει τον παπά, που λέει κι ο σοφός λαός.

Dr. Ken

«Dr. Ken», ABC, 2/10

Υπάρχουν ένα σωρό promo trailers αυτής της εξωφρενικής σειράς, όπου ο πρωταγωνιστής Κεν Τζανγκ (από το ντελιριακό «Community») κυριολεκτικά κεντάει, σε έναν απόλυτα δικό του ρόλο. Το χιούμορ βρίσκεται στα όρια του μπουρλέσκ, και γονατίζει την ασιατική αλλά και αμερικάνικη κουλτούρα. Πάντως, θέλει γερά νεύρα για να τον αντέξεις.

american-horror-story-season-5

«American Horror Story: Hotel», FX, 7/10

Δείτε το trailer. Τι κατέβασε πάλι η κούτρα τού Ράιαν Μέρφι; Σους χριστός (και Lady Gaga)!

Red Oaks

«Red Oaks», amazon, 9/10

Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν είναι ανάμεσα στους παραγωγούς αυτής της coming-of-age dramedy που έχει έξυπνους διαλόγους και έξυπνα τοποθετημένο καστ. Ανάμεσά τους θα βρείτε την Τζένιφερ Γκρέι, ενώ πρωταγωνιστής είναι ο Κρεγκ Ρόμπερτς. Έχετέ το υπόψιν.

Crazy Ex-Girlfriend

«Crazy Ex-Girlfriend», CW, 12/10

Θεότρελο μου φάνηκε το trailer: μια τύπα, στης οποίας τη ζωή επανέρχεται ο πρώην φιλενάδος, μετακομίζει στο Λος Άντζελες για να είναι κοντά του και έχει πάθει obsession. Στο μεταξύ τραγουδάει σαν σε μιούζικαλ και δεν ξέρεις αν θες να κλάψεις ή να γελάσεις. Σα ντελιριακή παρωδία φαίνεται τούτο το πράμα, αν και η εμμονή της ηρωίδας μου κάνει για «μπρρρ». Δύσκολο να λειτουργήσει, αλλά το CW παραδόξως πώς, κατά τρόπον τινά, τα καταφέρνει και τα λειτουργεί τα πονήματά του.

Truth Be Told

«Truth Be Told», NBC, 16/10

Tώρα, το ότι ένας λευκός και ένας μαύρος με διαφορετικό background είναι φίλοι και χασκογελάνε κοιτάζοντας τα bοοbs της νταντάς, είναι αστείο; Έτσι νομίζουν οι φωστήρες αυτής της σειράς.

Supergirl

«Supergirl», CBS, 26/10

Παρντόν;

Wicked City

«Wicked City», ABC, 27/10

H σειρά αυτή είναι τοποθετημένη στα 1982 (γιατί;), οπότε γίνεται ένα άγριο φονικό στο Sunset Strip και ο Τζέρεμι Σίστο ενώνει δυνάμεις με την Ταΐσα Φαρμίγκα να πιάσουν τον βασικό ύποπτο Εντ Γουέστγουικ, τον περίφημο Τσακ Μπας από το «Gossip Girl». Την άρπαξε την ευκαιρία ο Εντ και τυποποιείται φαίνεται σε ρόλους κακού, σηκώνει και το φρύδι, παίρνει και τις ανάλογες υφολογικές πόζες. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω.

Ash vs. Evil Dead

«Ash vs. Evil Dead», starz, 31/10

Από τη γνωστή horror κινηματογραφική σειρά του Σαμ Ρέιμι, πάντα με τον Μπρους Κάμπελ, ευχόμαστε να είναι αιματηρή και αυτοσαρκαστική μέχρι αηδίας. Ο Κάμπελ φαίνεται να είναι σε μεγάλες φόρμες, το trailer δείχνει να είναι θεότρελο, αλλά προσωπικώς δε θα πάρω. (Ο Φραγκούλης ρίχνει γράσο στο αλυσοπρίονο…) Εσείς που τα αγαπάτε αυτά, κοπιάστε άφοβα.

Angel from Hell

Και τον Νοέμβριο αρχίζουν διάφορες σειρές, πολυαναμενόμενες αρκετές από αυτές, έτσι για να έχουμε να περιμένουμε. Κρατήστε κάποιους τίτλους: «Angel from Hell» (6/11) του CBS, κωμωδία είναι αυτό. «Flesh and Bone» (8/11) που φέρεται ως mini και είναι από το starz που εμπιστευόμαστε, ειδικά όταν μας πάει στον κόσμο του μπαλέτου. «Agent X» (8/11) του TNT, κάτι με μυστικούς πράκτορες όπου παίζει η Σάρον Στόουν (στονγκ!). «Into the Badlands» (15/11), επιτέλους κάτι από το AMC που περιμένουμε με ενδιαφέρον, γιατί συνδυάζει πολεμικές τέχνες, action και drama: ένας warrior και ένα παιδί πρέπει να ταξιδέψουν περνώντας από τις περιοχές οκτώ βαρόνων σε μια post-apocalyptic Αμερική. «Chicago Med» (17/11) που συγγενεύει με το «Chicago Fire». «Jessica Jones» (20/11), Netflix, όπου οι φίλοι της Marvel σίγουρα θα στηθούν (όχι η γράφουσα, πάντως). «The Man in the High Castle» (20/11) από το amazon, κι αυτό φαίνεται ενδιαφέρον και βασίζεται σε στόρι του Φίλιπ Ντικ. «The Expanse» (14/12) από το SyFy (προσωπικά ό,τι πιο αδιάφορο σε κανάλι, ξέρω ότι οι περισσότεροι δε με συμμερίζονται). Τον Δεκέμβριο θα παίξει και το «A Very Murray Christmas», μια σειρά έκπληξη για όσους αγαπάνε τον Μπιλ Μάρεϊ, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι τόσο cult μορφή και όλη η υφήλιος περιμένει πότε θα του το αναγνωρίσει και η Ακαδημία με ένα Όσκαρ.