FreeCinema

Follow us

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2018 (2018)

(24TH ATHENS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL)

  • ΕΙΔΟΣ: Φεστιβάλ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 19 - 30 Σεπτεμβρίου 2018

Για 24η χρονιά, το καθιερωμένο ραντεβού των Αθηναίων που θέλουν να γιορτάζουν την αγάπη τους για το σινεμά δίνεται και πάλι στο κέντρο της πόλης, από τις 19 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας 114 μεγάλου μήκους ταινίες, 67 μικρού μήκους και 3 Διαγωνιστικά Τμήματα. Έτοιμοι για Νύχτες Πρεμιέρας;

Για 24η χρονιά, από τις 19 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, οι Νύχτες Πρεμιέρας προσφέρουν στο φανατικό κινηματογραφόφιλο κοινό της Αθήνας την αίσθηση μιας μεγάλης γιορτής που έγινε ουσιαστικός θεσμός και αφορμή για να πηγαίνεις στο σινεμά ξανά και ξανά, όχι μόνο για τις ίδιες τις ταινίες αλλά και για τη χαρά του να βρίσκεις μια αίθουσα γεμάτη (φαινόμενο που σπανίζει εσχάτως…).

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 114 μεγάλου μήκους ταινίες, 67 μικρού μήκους και 3 Διαγωνιστικά Τμήματα, και φιλοξενείται στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός (1 & 2), Odeon Όπερα (1 & 2), Άστορ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, αλλά και σε αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Παλλάς (για τις πρεμιέρες ανοίγματος και λήξης) και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση (για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μπάμπη Μακρίδη, «Οίκτος»). Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε και ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας από εδώ. Τα εισιτήρια διατίθενται στα 5€ (για τις προβολές με ώρα έναρξης έως τις 19:55) ή στα 6€ (για τις μετέπειτα προβολές).

Ακολουθεί το αναλυτικό, ωρολόγιο πρόγραμμα:


MORE REVIEWS

ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Άνδρας που ζει μοναχικά σε ορεινή περιοχή, ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του σε άγνωστη κοπέλα που, εν εξάλλω καταστάσει, του ζητά βοήθεια μέσα στη νύχτα, επικαλούμενη επίθεση πλάσματος (;) αγνώστου ταυτότητας και στοιχείων προς την ερευνητική ομάδα βιολόγων στην οποία ανήκει και είχε κατασκηνώσει στο παρακείμενο δάσος.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΡΩΑΣ

Γερμανική πολυεθνική που επιθυμεί ν’ ανοίξει supermarket σε χωριό της Σλοβενίας στέλνει επιτόπου εκπρόσωπό της για αυτοψία. Εκείνη, όμως, πέφτει πάνω σε κάτι φευγάτους τύπους που για hobby τους έχουν… την αναπαράσταση μαχών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ούτε ζωγραφιστούς δεν θέλουν να βλέπουν τους Γερμανούς!

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Ο Αρτ και ο Πάτρικ καψουρεύονται την Τάσι. Και οι τρεις τους παίζουν tennis επαγγελματικά. Και θέλουν να κερδίζουν. Αλλά στο… κρεβάτι τρίτος δε χωρεί.

ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών, η μικρή Σαλομέ βιώνει τον θάνατο της αγαπημένης της γιαγιάς. Εν μέσω οικογενειακών φιλονικιών περί των διαδικαστικών της κηδείας, το πνεύμα της μακαρίτισσας «στοιχειώνει» την αθώα πιτσιρίκα.

ΧΩΡΙΣ ΟΞΥΓΟΝΟ

Στο Μπρούκλιν του 2039, με τη ζωή να έχει σχεδόν εξαφανιστεί εξαιτίας της απώλειας οξυγόνου, μια οικογένεια επιστημόνων έχει βρει τη βιώσιμη λύση να αναπνέει… εντός της οικίας της, για να γίνει στόχος απρόσκλητων επισκεπτών που ή ζητούν τη βοήθειά της για ν’ αναπαράγουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό της ή επιδιώκουν να πάρουν τη θέση της.