FreeCinema

Follow us

EN LEFKO FILM FESTIVAL 2017 (2017)

  • ΕΙΔΟΣ: Φεστιβάλ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 27 Απριλίου - 3 Μαΐου
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: EN LEFKO

Από trend-setting ραδιοφωνικός σταθμός με προϊστορία σε επιτυχημένα μουσικά events, ο En Lefko προσθέτει πλέον στο ενεργητικό του και τη διοργάνωση ενός… Film Festival! Στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Δαναός, μέχρι και τις 3 Μαΐου το ποδαρικό.

Το πρώτο En Lefko Film Festival εγκαινιάζει μια νέα, ανοιξιάτικη κινηματογραφική γιορτή, σε μια εποχή δηλαδή στην οποία οι κινηματογραφόφιλοι της Αθήνας δεν έχουν και πολλές επιλογές να παρακολουθήσουν κάτι… ιδιαίτερα ποιοτικό στις αίθουσες, παρά την απίστευτη πληθώρα των τίτλων που διανέμονται (παραδόξως!). Οι προτάσεις του έχουν αρκετές ομοιότητες με τις υπόλοιπες κινηματογραφικές διοργανώσεις που γίνονται τον υπόλοιπο χρόνο σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά διαφαίνεται μια… «διορθωτική» τάση στα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, μέσω ενός πολλά υποσχόμενου (ιδίως για το μέλλον) mixing ιδεών.

Πιο ξεχωριστό ρόλο δείχνει να έχει η επιλογή ταινιών που δεν έχουν βρει κινηματογραφική διανομή στη χώρα μας (ανάμεσά τους και κάποιοι στουντιακοί τίτλοι που έγιναν reject με την αιτιολογία του αντιεμπορικού για την ντόπια αγορά), υπάρχει και εδώ το πολυφορεμένο τα τελευταία χρόνια τμήμα των μουσικών ντοκιμαντέρ, η διοργάνωση πρωτοτυπεί εύστοχα με την ένθεση προβολής επεισοδίων τηλεοπτικών σειρών (συμβαίνει και στο Φεστιβάλ Βερολίνου εδώ και χρόνια και φέτος οι Κάννες τολμούν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τα δύο πρώτα επεισόδια από τον επερχόμενο κύκλο του «Twin Peaks» του Ντέιβιντ Λιντς), προκαλώντας την αρχή ενός ενδιαφέροντος debate.

Δεν λείπουν τα αφιερώματα, όπως αυτό στην πρώιμη περίοδο του Καναδού Ντενί Βιλνέβ (η καριέρα του οποίου εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο Χόλιγουντ, πλέον), οι μεταμεσονύκτιες προβολές, άλλες σπουδαίες και επετειακές για κλασικούς τίτλους που πολλοί θεατές ενδέχεται να μην έχουν δει ποτέ στο σινεμά, ενώ τα highlights του προγράμματος καλούν το κοινό να βγει και… έξω από τις αίθουσες, σε προβολές υπαίθριες, ενίοτε διαδραστικές και λίαν εντυπωσιακές (όπως αυτή της drive-in εμπειρίας με το «Μπόνι και Κλάιντ» (1967) του Άρθουρ Πεν στο parking του θεάτρου του Λυκαβηττού!

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του πρώτου En Lefko Film Festival, στο επίσημο site της διοργάνωσης θα βρείτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό, αλλά και για προπωλήσεις εισιτηρίων και καρτών διαρκείας. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία, διότι παρατηρήσαμε σοβαρές προθέσεις από τους διοργανωτές του.

En Lefko Film Festival 2017 p1 En Lefko Film Festival 2017 p2 En Lefko Film Festival 2017 p3 En Lefko Film Festival 2017 p4 En Lefko Film Festival 2017 p5 En Lefko Film Festival 2017 p6 En Lefko Film Festival 2017 p7 En Lefko Film Festival 2017 p8 En Lefko Film Festival 2017 p9 En Lefko Film Festival 2017 p10 En Lefko Film Festival 2017 p11 En Lefko Film Festival 2017 p12


MORE REVIEWS

ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ

Ασύνδετη ομάδα παρανόμων απάγει ανήλικη μπαλαρίνα, με τη φήμη ότι πρόκειται για την κόρη ζάμπλουτου ο οποίος θα δώσει ασυζητητί το τεράστιο ποσό των λύτρων που θα του ζητηθεί. Η μικρή Άμπιγκεϊλ, όμως, δεν είναι ένα κοινό, απροστάτευτο κοριτσάκι…

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε ένα κοντινό, δυστοπικό μέλλον, η Αμερική σπαράσσεται από τον διχασμό ενός Εμφυλίου που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αληθινή ζώνη πολέμου. Καθώς μία ισχυρή φατρία ανταρτών κατευθύνεται προς τον Λευκό Οίκο για να σκοτώσει τον Πρόεδρο, μία φωτορεπόρτερ και η ομάδα συνεργατών της αγωνίζεται να προλάβει να φτάσει στη Γουόσινγκτον πριν να είναι αργά.

DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA - HASHIRA TRAINING

Ο Τάνζιρο, ο Γκένια και η Νέζουκο καταδιώκουν έναν δαίμονα Ανώτερης Τάξης στα δάση του Χωριού Ξιφασκίας, με τον πρώτο ν’ αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο δίλημμα. Βγαίνει κερδισμένος, αλλά δεν πρόκειται να χαρεί τη νίκη του, μιας και ο Άρχοντας Μούζαν θέλει να εκμεταλλευτεί εκείνη της «μολυσμένης» Νέζουκο έναντι του ήλιου!

MIA AND ME: Η ΤΑΙΝΙΑ

Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά - ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης, μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ίκο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία.

ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ

Διάσημος συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά του έπειτα από τριανταπέντε χρόνια απουσίας, προκειμένου να παραστεί σε επετειακές εκδηλώσεις. Η τυχαία συνάντηση με τον γιο παλιού συμμαθητή του, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος του εφηβικός έρωτας, ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων, αλλά και των συγκρούσεων.