FreeCinema

Follow us

ΑΤΑΚΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ (2016)

(DIRTY GRANDPA)

  • ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νταν Μέιζερ
  • ΚΑΣΤ: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζακ Έφρον, Ζόι Ντόιτς, Όμπρεϊ Πλάζα, Τζέισον Μαντζούκας, Τζέφρι Μπόιγερ-Τσάπμαν, Τζουλιάν Χάου, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: FEELGOOD

Λίγο πριν από τον γάμο του, ο Τζέισον πείθεται από τον πρόσφατα χήρο παππού του να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι αναψυχής που ξεφεύγει πέρα από κάθε μέτρο.

Δεν χρειάζεται να δεις τον «Άτακτο Παππού» για να διαπιστώσεις ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τα τελευταία – αρκετά – χρόνια επιλέγει τις ταινίες που θα παίξει μόνο με βάση την αμοιβή του. Τα παραδείγματα είναι πολλά και χάσιμο χρόνου – όπως και προσπάθειας να τις ανασύρει κανείς από τη μνήμη του – να τα αναφέρει κανείς. Ο «Άτακτος Παππούς» βρίσκεται στα πολύ χαμηλά αυτής της λίστας της ντροπής στη φιλμογραφία του Ντε Νίρο. Εκτός αυτού, προσπαθώ να σκεφτώ ποιο είναι το κοινό της ταινίας και με ποια κριτήρια το studio έδωσε το ΟΚ. Απευθυνόμενο στο ενήλικο κοινό, τους fans του Ντε Νίρο; Σε καμία περίπτωση. Τους πιτσιρικάδες της γενιάς του Ζακ Έφρον που θα δουν τον Ντε Νίρο σαν ένα υποκριτικό είδωλο που εξευτελίζεται για να βγάλει – λέμε τώρα – γέλιο; Σιγά που νοιάστηκαν.

Αυτό που υποθετικά θα μπορούσε να είναι μια ιστορία σχέσης παππού και εγγονού που δοκιμάζεται και αποδεικνύει τη σημασία της (αν ήταν λίγο πιο συναισθηματικό το σενάριο), τελικά είναι μια συρραφή χοντροκομμένων αστείων γαλαρίας, με τον Ντε Νίρο να βαράει συνεχώς και με μια ανεξήγητη εμμονή τον εγγονό του στα αχαμνά, συνοδεύοντας τις χοντράδες του με αστειάκια για «αδελφές» και λεσβίες.

Ο Ντε Νίρο δεν αποτελεί πλέον σφραγίδα εγγύησης για μια ταινία, οπότε από εκεί δεν είχαμε και πολλά να περιμένουμε. Σε παρόμοιο είδος χαβαλεδιάρικης κωμωδίας, στους «Ανυπόφορους Γείτονες», ο Ζακ Έφρον είχε καταφέρει πολύ καλύτερα πράγματα. Εδώ δεν έχει καμία απολύτως βοήθεια, ούτε από το σενάριο, ούτε από τη σκηνοθεσία, που το μόνο που κάνει γι’ αυτόν είναι να αναδείξει τους γραμμωμένους του κοιλιακούς. Από την πλευρά του ο συνσεναριογράφος και σκηνοθέτης Νταν Μέιζερ δείχνει ότι στις προηγούμενες δουλειές του, συμμετοχές στα σενάρια των «Borat», «Brüno» και «Ali G Indahouse», όλες δίπλα στον Σάσα Μπάρον Κοέν, η βασική του συνεισφορά πρέπει να ήταν τα πολύ βρώμικα αστεία. Εδώ κρατάει όλη (και μόνο) τη βρωμιά, χωρίς ίχνος από τον υπαινιγμό και την εξυπνάδα που υπήρχε σε εκείνες τις κωμωδίες.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Θα πήγαινες ποτέ διακοπές με τον ξελιγωμένο παππού σου σε ένα μέρος όπου κυκλοφορούν κορίτσια με bikini; Μάλλον όχι. Γιατί τότε να δεις μια ταινία με μια τέτοια ιστορία, που είναι μάλιστα και κακογραμμένη και καθόλου αστεία;


MORE REVIEWS

ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ

Ασύνδετη ομάδα παρανόμων απάγει ανήλικη μπαλαρίνα, με τη φήμη ότι πρόκειται για την κόρη ζάμπλουτου ο οποίος θα δώσει ασυζητητί το τεράστιο ποσό των λύτρων που θα του ζητηθεί. Η μικρή Άμπιγκεϊλ, όμως, δεν είναι ένα κοινό, απροστάτευτο κοριτσάκι…

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε ένα κοντινό, δυστοπικό μέλλον, η Αμερική σπαράσσεται από τον διχασμό ενός Εμφυλίου που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αληθινή ζώνη πολέμου. Καθώς μία ισχυρή φατρία ανταρτών κατευθύνεται προς τον Λευκό Οίκο για να σκοτώσει τον Πρόεδρο, μία φωτορεπόρτερ και η ομάδα συνεργατών της αγωνίζεται να προλάβει να φτάσει στη Γουόσινγκτον πριν να είναι αργά.

DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA - HASHIRA TRAINING

Ο Τάνζιρο, ο Γκένια και η Νέζουκο καταδιώκουν έναν δαίμονα Ανώτερης Τάξης στα δάση του Χωριού Ξιφασκίας, με τον πρώτο ν’ αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο δίλημμα. Βγαίνει κερδισμένος, αλλά δεν πρόκειται να χαρεί τη νίκη του, μιας και ο Άρχοντας Μούζαν θέλει να εκμεταλλευτεί εκείνη της «μολυσμένης» Νέζουκο έναντι του ήλιου!

MIA AND ME: Η ΤΑΙΝΙΑ

Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά - ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης, μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ίκο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία.

ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ

Διάσημος συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά του έπειτα από τριανταπέντε χρόνια απουσίας, προκειμένου να παραστεί σε επετειακές εκδηλώσεις. Η τυχαία συνάντηση με τον γιο παλιού συμμαθητή του, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος του εφηβικός έρωτας, ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων, αλλά και των συγκρούσεων.