FreeCinema

Follow us

ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΜΑΓΕΙΑ (2015)

(STRANGE MAGIC)

  • ΕΙΔΟΣ: Animation
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκάρι Ράιντστρομ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 99'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: FEELGOOD

Μια πριγκίπισσα που έχει απογοητευθεί από τον έρωτα, ξωτικά, σκοτεινά πλάσματα, νεράιδες και ένας ιππότης αναζητούν το ίδιο μαγικό φίλτρο σε μια – πολύ ελεύθερη – διασκευή του σαιξπηρικού «Όνειρου Καλοκαιρινής Νύχτας».

Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση σε αυτή την παραγωγή της LucasFilm, τώρα πια που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Disney, είναι το soundtrack, που περιλαμβάνει αναρίθμητα τραγούδια, από Έλβις Πρίσλεϊ, μέχρι Γουίτνεϊ Χιούστον, Lady Gaga και Μπερτ Μπάκαρακ. Πέρα από το προφανώς πολύ υψηλό κόστος των δικαιωμάτων, το δεύτερο που σκέφτεται κανείς είναι πώς σκέφτηκαν ότι αυτά τα συγκεκριμένα τραγούδια (τα περισσότερα άγνωστα στις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται η ταινία) θα είναι ελκυστικά για τα παιδιά.

Ίσως να είχε ενδιαφέρον η ιδέα ενός jukebox musical σε animation, όμως τόσο η σύλληψη, όσο και η εκτέλεση είναι άχαρα και στα όρια του κακόγουστου. Επίσης, όλα αυτά τα τραγούδια που ακούγονται ακατάπαυστα, καταλήγουν σε ενοχλητικό θόρυβο.

Το να διασκευαστεί ένα σαιξπηρικό έργο, συγκεκριμένα το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», μπορεί να μη διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας. Θα μπορούσε, όμως, να βάλει τα παιδιά στον κόσμο του κλασικού έργου, με μερικές δόσεις ανανέωσης. Αυτό που έκανε ο Γκάρι Ράιντστρομ, τελικά, είναι να δημιουργήσει απωθητικά πλάσματα, να χρησιμοποιήσει έντονα, άσχημα χρώματα και να καταλήξει σε μια ταινία, που η καριέρα της μοιάζει προορισμένη να ολοκληρωθεί στις «παιδικές» προσφορές των εφημερίδων.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Μόνο αν δεν έχεις κλείσει ακόμη τα 2 έτη ζωής και για κάποιον παράξενο λόγο δεν έχεις δει άλλο φιλμ κινουμένων σχεδίων στη ζωή σου, μπορεί να βρεις κάτι που ίσως σε διασκεδάσει σε αυτό το άχαρο animation.


MORE REVIEWS

ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ

Ασύνδετη ομάδα παρανόμων απάγει ανήλικη μπαλαρίνα, με τη φήμη ότι πρόκειται για την κόρη ζάμπλουτου ο οποίος θα δώσει ασυζητητί το τεράστιο ποσό των λύτρων που θα του ζητηθεί. Η μικρή Άμπιγκεϊλ, όμως, δεν είναι ένα κοινό, απροστάτευτο κοριτσάκι…

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε ένα κοντινό, δυστοπικό μέλλον, η Αμερική σπαράσσεται από τον διχασμό ενός Εμφυλίου που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αληθινή ζώνη πολέμου. Καθώς μία ισχυρή φατρία ανταρτών κατευθύνεται προς τον Λευκό Οίκο για να σκοτώσει τον Πρόεδρο, μία φωτορεπόρτερ και η ομάδα συνεργατών της αγωνίζεται να προλάβει να φτάσει στη Γουόσινγκτον πριν να είναι αργά.

DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA - HASHIRA TRAINING

Ο Τάνζιρο, ο Γκένια και η Νέζουκο καταδιώκουν έναν δαίμονα Ανώτερης Τάξης στα δάση του Χωριού Ξιφασκίας, με τον πρώτο ν’ αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο δίλημμα. Βγαίνει κερδισμένος, αλλά δεν πρόκειται να χαρεί τη νίκη του, μιας και ο Άρχοντας Μούζαν θέλει να εκμεταλλευτεί εκείνη της «μολυσμένης» Νέζουκο έναντι του ήλιου!

MIA AND ME: Η ΤΑΙΝΙΑ

Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά - ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης, μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ίκο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία.

ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ

Διάσημος συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά του έπειτα από τριανταπέντε χρόνια απουσίας, προκειμένου να παραστεί σε επετειακές εκδηλώσεις. Η τυχαία συνάντηση με τον γιο παλιού συμμαθητή του, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος του εφηβικός έρωτας, ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων, αλλά και των συγκρούσεων.

MR KLEIN

MR KLEIN

Είναι κάτι ξωτικά και κάτι παιδικά τρέχα γύρευε και ψάχνουν για ένα μαγικό φίλτρο. Αυτό που σε κάνει να ξεχάσεις την ταινία;