FreeCinema

Follow us

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ PARKOUR (2015)

(TRACERS)

  • ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντανιέλ Μπενμαγιόρ
  • ΚΑΣΤ: Τέιλορ Λότνερ, Μαρί Αυγκερόπουλος, Άνταμ Ρέινερ, Ράφι Γκαβρόν, Τζόνι Γου
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 94’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: ΣΠΕΝΤΖΟΣ / SEVEN FILMS

Ποδηλάτης courier που χρωστάει λεφτά στην κινέζικη μαφία, πέφτει πάνω σε καταδιωκόμενο κορίτσι που κάνει εντυπωσιακές κινήσεις parkour. Την ακολουθεί, θα γνωρίσει αυτήν και τη συμμορία της και θα θελήσει να γίνει μέλος κι εκείνος.

Όποιος μπει στην αίθουσα ανυποψίαστος, δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία. Η ταινία το λέει από τον τίτλο: «Η Συμμορία του Parkour». Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να δει κανείς και αν δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για το άθλημα, δεν υπάρχει και λόγος να μπει στο σινεμά. Από την άλλη πλευρά… αν σου αρέσει έστω και λίγο αυτό το εντυπωσιακό άθλημα, η ταινία του Ντανιέλ Μπενμαγιόρ σου προσφέρει πλήθος σκηνών και θεαματικών κινήσεων.

Από τη στιγμή που θα αρχίσει η ταινία, δεν χρειάζεται να έχεις μαγικές ικανότητες για να καταλάβεις πού το πάει. Δεν έχει και τόση σημασία, άλλωστε. Παρακολουθούμε τον Καμ, έναν courier που γυρίζει τη Νέα Υόρκη με το ποδήλατό του και χρωστάει στην κινέζικη μαφία. Επειδή είναι και άτυχος, διαλύει το ποδήλατο όταν θα πέσει πάνω στη Νίκι και θα χάσει και το μεταφορικό του μέσο. Όταν αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο ποδήλατο, θα επιδιώξει να τη βρει ξανά και θα ανακαλύψει ότι η Νίκι είναι μέλος μιας ομάδας που χρησιμοποιεί τις ικανότητές της στο extreme sport όχι αποκλειστικά για αθλητικούς λόγους, αλλά και για να κάνει «ύποπτες» μεταφορές.

Εννοείται ότι υπάρχουν κι άλλα twists, όπως ότι – surprise! – ο Καμ θα ερωτευτεί τη Νίκι, εκείνη θα τα έχει με άλλον, κάποιος δεν θα είναι ακριβώς ό,τι φαίνεται ότι είναι και… τα λοιπά «γνωστά». Έχει και πολλή σημασία; Σχεδόν καμία. Ολόκληρη η ταινία αποτελεί απλώς μια αφορμή για να γυριστούν εντυπωσιακές σκηνές parkour. Και είναι πράγματι πολύ θεαματικές. Ίσως όχι τόσο στον τρόπο που έχουν γυριστεί, αλλά κυρίως στην ικανότητα των stunt persons, που κάνουν ακραία ακροβατικά σε σκηνές μεγάλης διάρκειας και εμφανώς χωρίς την παρέμβαση CGI.

Ακόμη και οι ηθοποιοί έχουν δουλέψει πολύ σε αυτό το κομμάτι και φαίνεται. Μπορεί να μην έχεις να πεις πολλά για την υποκριτική γκάμα τού Τέιλορ Λότνερ ή της Μαρί Αυγκερόπουλος (δεν τους το ζητάει και η ταινία), αλλά σε σωματικό επίπεδο τα παιδιά ξεσκίστηκαν. Αν υπήρχε ένα σενάριο έστω και λίγο περισσότερο πρωτότυπο, ίσως και το φιλμ να ξέφευγε κάπως από τους περιορισμούς της κατηγορίας «αθλητικό ταινιάκι».

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Αν κάθε καλοκαίρι βλέπεις το πρωτάθλημα parkour της Σαντορίνης με ανοιχτό το στόμα, θα το κρατήσεις κι εδώ ορθάνοιχτο με τις εντυπωσιακές επιδόσεις που καταγράφονται από την κάμερα. Ως ιστορία, σενάριο, ερμηνείες, η ταινία… αποκλείεται από τον πρώτο γύρο!


MORE REVIEWS

ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ

Ασύνδετη ομάδα παρανόμων απάγει ανήλικη μπαλαρίνα, με τη φήμη ότι πρόκειται για την κόρη ζάμπλουτου ο οποίος θα δώσει ασυζητητί το τεράστιο ποσό των λύτρων που θα του ζητηθεί. Η μικρή Άμπιγκεϊλ, όμως, δεν είναι ένα κοινό, απροστάτευτο κοριτσάκι…

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε ένα κοντινό, δυστοπικό μέλλον, η Αμερική σπαράσσεται από τον διχασμό ενός Εμφυλίου που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αληθινή ζώνη πολέμου. Καθώς μία ισχυρή φατρία ανταρτών κατευθύνεται προς τον Λευκό Οίκο για να σκοτώσει τον Πρόεδρο, μία φωτορεπόρτερ και η ομάδα συνεργατών της αγωνίζεται να προλάβει να φτάσει στη Γουόσινγκτον πριν να είναι αργά.

DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA - HASHIRA TRAINING

Ο Τάνζιρο, ο Γκένια και η Νέζουκο καταδιώκουν έναν δαίμονα Ανώτερης Τάξης στα δάση του Χωριού Ξιφασκίας, με τον πρώτο ν’ αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο δίλημμα. Βγαίνει κερδισμένος, αλλά δεν πρόκειται να χαρεί τη νίκη του, μιας και ο Άρχοντας Μούζαν θέλει να εκμεταλλευτεί εκείνη της «μολυσμένης» Νέζουκο έναντι του ήλιου!

MIA AND ME: Η ΤΑΙΝΙΑ

Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά - ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης, μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ίκο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία.

ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Στα Τίρανα του σήμερα, ο Αγκίμ κι ο Γκεζίμ, κωφά και πανομοιότυπα δίδυμα αδέλφια που μοιράζονται την ίδια στέγη, ανακαλύπτουν πως οδηγούνται σταδιακά στην τύφλωση εξαιτίας μιας γενετικής ασθένειας.

MR KLEIN

MR KLEIN

Άμα κόβανε την ιστορία κι αφήνανε μόνο τα χοροπηδητά και τα ακροβατικά, θα ήτανε και γαμώ τα ταινιάκια…