FreeCinema

Follow us

ΑΡΚΟΥΔΕΣ (2014)

(BEARS)

  • ΕΙΔΟΣ: Ντοκιμαντέρ
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άλαστερ Φόδεργκιλ, Κιθ Σόλεϊ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 78’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: FEELGOOD

Η αρκούδα Σκάι ξυπνά από τη χειμερία νάρκη με τα δύο της αρκουδάκια, τον Σκάουτ και την Άμπερ. Πεινασμένοι, ψάχνουν για φαγητό, ενώ η Σκάι προσπαθεί να εκπαιδεύσει τα μικρά της και να τα προφυλάξει από τους κινδύνους που παραμονεύουν τριγύρω.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Disney ασχολείται με το ντοκιμαντέρ, για την ακρίβεια το φυσιολατρικό ντοκιμαντέρ. Τα τελευταία χρόνια, όμως, διανέμει ταινίες πιο στοχευμένα, με το label DisneyNature. Έπειτα από το «Πλανήτης Γη» και τους «Χιμπατζήδες», μια προφανής επιλογή είναι οι «Αρκούδες». Γιατί λίγα πράγματα είναι τόσο χαριτωμένα στο φυσικό τους περιβάλλον, όσο τα μικρά αρκουδάκια που είναι απολύτως εξαρτημένα από τη μαμά τους.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον Σκάουτ και την Άμπερ, τα δύο μικρά της αρκούδας Σκάι, που έχει φωλιάσει σε μια τρύπα στα βουνά της Αλάσκας. Όταν ξυπνήσει από τη χειμερία νάρκη, θα τραβήξει τα αρκουδάκια της από τα χιονισμένα βουνά, στο λιβάδι, όπου υπάρχει χορτάρι, νερό, ψάρια και άλλες αρκούδες. Καλό και κακό μαζί, γιατί κοντά στις αρκούδες που κάνουν παρέα, βρίσκονται ο αρχηγικός Μάγκνους και ο εξόριστος Τσίνουκ, που δεν διστάζουν να βάλουν στο μάτι τα μικρά τής Σκάι. Το ίδιο συμβαίνει και με έναν γκρίζο λύκο, και η μητέρα με όλες τις της δυνάμεις θα προσπαθήσει να προφυλάξει τα αρκουδάκια της και να τα κάνει να γίνουν το τυχερό 50% των μικρών που καταφέρνει να κλείσει τον έναν χρόνο ζωής.

Η ταινία που γύρισαν οι Φόδεργκιλ και Σόλεϊ έχει όλα τα θετικά μιας φροντισμένης παραγωγής της Disney, με λήψεις τόσο κοντά στα ζώα, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι «πώς τα κατάφεραν». Η φωνή του Τζον Σι Ράιλι στην αφήγηση είναι οικεία και ζεστή, αλλά το κείμενο που του έχουν δώσει να διαβάσει είναι τόσο αφελές, που δύσκολα θα αντέξει να το ακούσει κάποιος άνω των δέκα ετών. Παρά το καλό υλικό που αποτελεί την πρώτη ύλη, η ταινία απευθύνεται αποκλειστικά στο οικογενειακό κοινό.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Μαμάδες και μπαμπάδες, πάρτε τα παιδάκια σας και πηγαίνετε άφοβα για family entertainment. Το πιο ώριμο κοινό των ντοκιμαντέρ μάλλον θα βρει αφελή την αφήγηση. Σόρι Greek bears, αλλά η Disney δεν βγάζει… gay τσόντες με τριχωτά αγόρια.


MORE REVIEWS

ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ

Ασύνδετη ομάδα παρανόμων απάγει ανήλικη μπαλαρίνα, με τη φήμη ότι πρόκειται για την κόρη ζάμπλουτου ο οποίος θα δώσει ασυζητητί το τεράστιο ποσό των λύτρων που θα του ζητηθεί. Η μικρή Άμπιγκεϊλ, όμως, δεν είναι ένα κοινό, απροστάτευτο κοριτσάκι…

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε ένα κοντινό, δυστοπικό μέλλον, η Αμερική σπαράσσεται από τον διχασμό ενός Εμφυλίου που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αληθινή ζώνη πολέμου. Καθώς μία ισχυρή φατρία ανταρτών κατευθύνεται προς τον Λευκό Οίκο για να σκοτώσει τον Πρόεδρο, μία φωτορεπόρτερ και η ομάδα συνεργατών της αγωνίζεται να προλάβει να φτάσει στη Γουόσινγκτον πριν να είναι αργά.

DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA - HASHIRA TRAINING

Ο Τάνζιρο, ο Γκένια και η Νέζουκο καταδιώκουν έναν δαίμονα Ανώτερης Τάξης στα δάση του Χωριού Ξιφασκίας, με τον πρώτο ν’ αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο δίλημμα. Βγαίνει κερδισμένος, αλλά δεν πρόκειται να χαρεί τη νίκη του, μιας και ο Άρχοντας Μούζαν θέλει να εκμεταλλευτεί εκείνη της «μολυσμένης» Νέζουκο έναντι του ήλιου!

MIA AND ME: Η ΤΑΙΝΙΑ

Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά - ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης, μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ίκο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία.

ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Στα Τίρανα του σήμερα, ο Αγκίμ κι ο Γκεζίμ, κωφά και πανομοιότυπα δίδυμα αδέλφια που μοιράζονται την ίδια στέγη, ανακαλύπτουν πως οδηγούνται σταδιακά στην τύφλωση εξαιτίας μιας γενετικής ασθένειας.