FreeCinema

Follow us

22 JUMP STREET (2014)

  • ΕΙΔΟΣ: Αστυνομική Κωμωδία
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ
  • ΚΑΣΤ: Τζόνα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Άις Κιούμπ, Πίτερ Στορμάρε, Γουάιατ Ράσελ, Άμπερ Στίβενς
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 112’
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: FEELGOOD

Οι ντετέκτιβ Σμιντ και Τζένκο επιστρέφουν… στα θρανία, αυτή τη φορά προσπαθώντας να εξιχνιάσουν υπόθεση ναρκωτικών μετά φόνου σε κολέγιο. Τι… βαθμούς θα πιάσουν undercover;

Είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε αυτούς τους πράκτορες στη μεγάλη οθόνη και, όπως έδειξε το αμερικανικό box-office (βλέπε κάτι σαν 190.000.000 δολάρια) αλλά και άφησαν να εννοηθεί δύο teasing αναφορές (που έφτασαν να «καρφώνουν» έως και το χώρο δράσης, ίσως) κατά τη διάρκεια του φιλμ, δεν πρόκειται να είναι και η τελευταία. Το αστείο εδώ, όμως, είναι «τελευταίο», άρα, όσοι περιμένατε ένα βελτιωμένο και πιο κανιβαλιστικό sequel, μάλλον θα πρέπει να κάνετε υπομονή λίγα χρονάκια ακόμη…

Υπάρχει μια διάθεση déjà vu στο «22 Jump Street», που ξεπερνά την ιδέα ενός meta-sequel, το οποίο όχι μόνο πρέπει να θυμίζει την προηγούμενη ταινία αλλά και να την ξεπερνά… σε βλακεία! Είναι αυτοσαρκαστική η απόπειρα, προφανώς. Και ενώ το σενάριο περιλαμβάνει ουκ ολίγους λεκτικούς αστεϊσμούς και pop trivia παιχνιδίσματα, η ίδια η ιστορία δεν καταφέρνει ποτέ να χτίσει μια στέρεα πλοκή και η δράση παίρνει μπρος μόλις στα τελευταία λεπτά τού φιλμ, αφήνοντας για τη μέση όλο το «κλου» στο διαφυλετικό ρομάντζο του Τζόνα Χιλ (χωρίς περαιτέρω spoilers…).

Η αρχική σεκάνς της undercover αποστολής gone wrong, απλά, σε κάνει να ξύνεις λίγο το κεφάλι σου και υποψιάζει για τη διαπίστωση ότι θα τη βγάλεις με ένα παγωμένο χαμόγελο, ειδικά όταν εξέρχεται… ένα χταπόδι! Ο οδηγός επιβίωσης για το κολέγιο είναι σκηνή ανθολογίας, όμως το stand-up ποίησης και ένα «απαραίτητο» πέρασμα από τη φυλακή για τη σύνδεση με το προηγούμενο, αποδεικνύονται άστοχα χιουμοριστικά, έως και ρατσιστικά, εις το όνομα της δήθεν παρωδίας (seriously, τόσο αίμα όσο στη «Λάμψη» του Κιούμπρικ;).

Η σκηνή του μαστουρώματος σε split screen βγάζει το έξαλλο κέφι που θα ονειρευόμασταν για τούτο το sequel, όμως τα συστατικά (σε γραφιάδες και σκηνοθέτες) δεν ήταν τα κατάλληλα και το franchise έπρεπε να παραμείνει στα γνώριμα χωράφια του, για να ξανα-πουλήσει ένα προϊόν προκάτ εξωφρενικότητας που μας πηγαίνει στα λόγια του Αρχηγού Χάρντι (ο Νικ Όφερμαν κάνει και πάλι ένα μικρό πέρασμα, με το επικό μειδίαμά του) από το «21 Jump Street» του 2012: «The guys in charge of this stuff lack creativity and are completely out of ideas». Αυτή κι αν είναι μια σεβαστή τοποθέτηση!

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

Οι οπαδοί της «καμενιάς» θα βρουν κάτι για να διασκεδάσουν, όμως όλοι οι υπόλοιποι (νορμάλ) θεατές θα εύχονταν να έπεφτε και στα δικά τους χέρια το συγκεκριμένο, φανταστικό ναρκωτικό που κάνει τη ζημιά στο κολέγιο… Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ, πάντως, ή ντοπαρισμένος είναι ή δεν κάνει για κωμωδία.


MORE REVIEWS

ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ

Ασύνδετη ομάδα παρανόμων απάγει ανήλικη μπαλαρίνα, με τη φήμη ότι πρόκειται για την κόρη ζάμπλουτου ο οποίος θα δώσει ασυζητητί το τεράστιο ποσό των λύτρων που θα του ζητηθεί. Η μικρή Άμπιγκεϊλ, όμως, δεν είναι ένα κοινό, απροστάτευτο κοριτσάκι…

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε ένα κοντινό, δυστοπικό μέλλον, η Αμερική σπαράσσεται από τον διχασμό ενός Εμφυλίου που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αληθινή ζώνη πολέμου. Καθώς μία ισχυρή φατρία ανταρτών κατευθύνεται προς τον Λευκό Οίκο για να σκοτώσει τον Πρόεδρο, μία φωτορεπόρτερ και η ομάδα συνεργατών της αγωνίζεται να προλάβει να φτάσει στη Γουόσινγκτον πριν να είναι αργά.

DEMON SLAYER: KIMETSU NO YAIBA - HASHIRA TRAINING

Ο Τάνζιρο, ο Γκένια και η Νέζουκο καταδιώκουν έναν δαίμονα Ανώτερης Τάξης στα δάση του Χωριού Ξιφασκίας, με τον πρώτο ν’ αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο δίλημμα. Βγαίνει κερδισμένος, αλλά δεν πρόκειται να χαρεί τη νίκη του, μιας και ο Άρχοντας Μούζαν θέλει να εκμεταλλευτεί εκείνη της «μολυσμένης» Νέζουκο έναντι του ήλιου!

MIA AND ME: Η ΤΑΙΝΙΑ

Όταν η Μία επιστρέφει στο παλιό εξοχικό σπίτι της οικογένειας με τον παππού της, η πέτρα στο μαγικό της βραχιόλι φωτίζει ξαφνικά - ένα κάλεσμα για βοήθεια! Μέσω μιας αστραφτερής πύλης, μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά τον μονόκερο Στόρμι και τον Ίκο, ένα ξωτικό από το Νησί Λώτους, το οποίο χρειάζεται απεγνωσμένα τη βοήθειά της. Ο Τόξορ, ένας αποκρουστικός κακός που μοιάζει με βατράχι, θέλει να κατακτήσει το νησί με μαύρη μαγεία.

ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Στα Τίρανα του σήμερα, ο Αγκίμ κι ο Γκεζίμ, κωφά και πανομοιότυπα δίδυμα αδέλφια που μοιράζονται την ίδια στέγη, ανακαλύπτουν πως οδηγούνται σταδιακά στην τύφλωση εξαιτίας μιας γενετικής ασθένειας.

MR KLEIN

MR KLEIN

Πάνε κάτι μυστικοί σε κολέγιο για υπόθεση θανάτου που κάνει σύνδεση με νέο ναρκωτικό. Αν δεν έκανα ντραγκζ, θα έλεγα ότι κάπου το έχω ξαναδεί…