FreeCinema

Follow us

ΚΑΡΕΝ ΦΟΥΚΟΥΧΑΡΑ & ΤΖΑΪ ΚΟΡΤΝΕΪ: The cool «Squad».


Η Κάρεν Φουκουχάρα και ο Τζάι Κόρτνεϊ υποδύονται δύο από τους πιο γήινους ήρωες της «Ομάδας Αυτοκτονίας». Θα μπορούσαν να είχαν βγει από τον φιλμικό κόσμο του Κουέντιν Ταραντίνο ή του Γκάι Ρίτσι! Και αυτό τους κάνει ακόμη πιο cool. Ο Ηλίας Φραγκούλης μίλησε μαζί τους και το διασκέδασε. Αποκλειστικά για το FREE CINEMA.

Ήταν ένα από τα ζευγαρώματα του press junket της «Ομάδας Αυτοκτονίας» που… δεν σου γέμιζε και πολύ το μάτι. Στο φιλμ, οι ήρωές τους περνάνε σε κάπως δεύτερη μοίρα (αδίκως), αλλά σίγουρα τους κάνεις κέφι. Σου θυμίζουν και άλλα πράγματα από ένα ευρύτερο κινηματογραφικό genre βίας. Μπαίνοντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο περίμεναν τον κάθε επόμενο δημοσιογράφο, τους πέτυχα τόσο ευδιάθετους που ξαφνιάστηκα. Ο Τζάι Κόρτνεϊ με κοίταξε και είπε στην Κάρεν Φουκουχάρα ότι, μάλλον, είμαι ένας cool τύπος, άρα η κουβέντα μαζί μου θα βγει καλή. Δεν ήξερα αν το εννοούσαν ή «τρόλαραν» από την κούραση της ημέρας. Έδειξα ευγενικά… αμέτοχος στην παρατήρηση και κάθισα μπροστά τους. Η Φουκουχάρα με ρώτησε αν τα παπούτσια που φορούσα ήταν ALL STAR. Της απάντησα θετικά και εκείνη έκανε χαρές, επαναλαμβάνοντας επιφωνήματα για τα μαύρα, δερμάτινα μποτάκια μου. «Σου το είπα. Αυτός ο τύπος είναι cool», συνέχισε ο Κόρτνεϊ.

Με την πρώτη ερώτηση, αρχικά, έδειξαν έτοιμοι να το… πάρουν πίσω όλο αυτό το «εισαγωγικό». Όταν διευκρίνισα στον Κόρτνεϊ τι ακριβώς εννοούσα, όμως, εκείνος κατάλαβε (σωστά) ότι επρόκειτο για ένα κομπλιμέντο. Και χάρηκα που γνώριζε τόσο καλά το παράδειγμα που του έθεσα. Φυσικά, συμφώνησε. Και λίγο αργότερα, γελάσαμε. Προέκυψε να είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές συνεντεύξεις του λονδρέζικου junket για την «Ομάδα Αυτοκτονίας». Υπήρχαν καλά vibes. Και ο χρόνος κύλησε χωρίς να μοιάζει με αγγαρεία. Για κανέναν. Ιδανική φάση, δηλαδή. Για τα υπόλοιπα, πατάς play στη video gallery (πάνω δεξιά), κλασικά.

Η ταινία «Ομάδα Αυτοκτονίας» παίζεται στους ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή της εταιρείας Tanweer.


MORE INTERVIEWS

Ο Κρίστιαν Φρίντελ για τη «Ζώνη Ενδιαφέροντος».

Ο Κρίστιαν Φρίντελ, πρωταγωνιστής της «Ζώνης Ενδιαφέροντος» του Τζόναθαν Γκλέιζερ, δεν παρουσιάζει τον ήρωά του σαν ένα κτήνος του ναζισμού στην περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Απλά, υποδύεται έναν Γερμανό αξιωματικό που τυγχάνει να μεγαλώνει την οικογένειά του, όμορφα και ειρηνικά, δίπλα από το στρατόπεδο του Άουσβιτς! Ας δούμε τι είχε να μου πει για την εμπειρία της προετοιμασίας και των γυρισμάτων της καλύτερης ταινίας του 2023.

Τζον Κάμερον Μίτσελ: The cum revolution.

Στις Κάννες του 2006, ένα φιλμ τόλμησε να προκαλέσει όσο κανένα άλλο στο παρελθόν, προτείνοντας την ευφορία του πανηδονισμού σαν λύση απέναντι στην ολοταχώς οπισθοδρομική Αμερική του Μπους. Είχα την τύχη να ζήσω το «Shortbus» ακριβώς όταν… έσκασε εκεί, όσο και την τεράστια απόλαυση του να μιλήσω με τον Τζον Κάμερον Μίτσελ για μια ταινία που θεωρώ instant classic, όσο κι αν φόβισε (και θα φοβίζει πάντα) το κοινό!

Ο Βασίλης Κατσούπης για το «Inside».

Το «Inside» αποτελεί το ντεμπούτο του Βασίλη Κατσούπη στη μυθοπλασία μεγάλου μήκους. Αλλά δεν είναι μία κοινή «ελληνική» ταινία. Ομιλεί την αγγλική, πρωταγωνιστεί ο Γουίλεμ Νταφόου και διανέμεται παγκοσμίως από το studio της Universal! Πως έγιναν όλα αυτά; Βρεθήκαμε στην Αθήνα για να μου «ξηγηθεί», κανονικά και συνολικά.

Τζόρνταν Πιλ: Hell yeah!

Η απόλυτα απρόσμενη επιτυχία του «Τρέξε!» πρόσφερε στον Τζόρνταν Πιλ την ελευθερία να τολμήσει ακόμη περισσότερο και να ξεφύγει από τα όρια του mainstream σινεμά, παραμένοντας εντός του πλαισίου των μεγάλων χολιγουντιανών παραγωγών! Το «Ούτε Καν» είναι η πιο… ακραία (μέχρι σήμερα) περίπτωση της σπουδαίας και ανανεωτικής για τα είδη του σινεμά τρόμου και φαντασίας πορείας του. Ο Ηλίας Φραγκούλης μίλησε μαζί του, σε αποκλειστικότητα για την Ελλάδα και το FREE CINEMA.

ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΧΕΡΤ: ΑΠΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΟΒΟΥ.

Συναντηθήκαμε το καλοκαίρι του 2004 στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την έξοδο του «Σκοτεινού Χωριού» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Ήταν ενθουσιασμένος με την εμπειρία της συνεργασίας τους. Θαυμάσιος ηθοποιός, ίσως ακόμα πιο ωραίος άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Ο θάνατός του, σε ηλικία 71 ετών, από φυσικά αίτια, ξάφνιασε τους πάντες χθες το βράδυ και με έκανε να θυμηθώ αυτή τη συνέντευξη από τότε…