FreeCinema

Follow us

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ (2016)

WOLVES AT THE DOOR

dvd / blu-ray

  • ΕΙΔΟΣ: Δραματικό Θρίλερ Τρόμου
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζον Ρ. Λεονέτι
  • ΚΑΣΤ: Ελίζαμπεθ Χένστριτζ, Κέιτι Κάσιντι, Άνταμ Κάμπελ, Μάιλς Φίσερ, Σπένσερ Ντάνιελς, Λούκας Άνταμς
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 73'
  • FORMATS: DVD
  • ΠΕΡΙΟΧΗ: 2 (με ελληνικούς υπότιτλους)
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: TANWEER

Ενδεχομένως να είχε ξεχαστεί… για πάντα από ολόκληρη την ανθρωπότητα τούτο το αμερικανικό θρίλερ, όμως έκανε την αιφνιδιαστική του εμφάνιση στο #1 (!) της λίστας των χειρότερων φιλμ που προβλήθηκαν το 2017 για τον Βρετανό κριτικό κινηματογράφου Μαρκ Κέρμοντ. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το αναζητήσω, έτσι ώστε να δω και να καταλάβω γιατί αδικήθηκε (κατάφωρα) και έχασε την κορυφή η animated κουράδα που ακούει στον τίτλο «The Emoji Movie».

Πρόκειται για παραγωγή της New Line, σε διανομή της Warner Bros., η οποία έκανε… ιντερνετική πρεμιέρα στις ΗΠΑ (είχαν προηγηθεί τα σινεμά της Ινδίας, του Κουβέιτ και της Γερμανίας!), ενώ στη χώρα μας κυκλοφόρησε straight to DVD. Εμπνέεται από τις περίφημες ομαδικές δολοφονίες της «Οικογένειας Μάνσον», το καλοκαίρι του 1969 στο Λος Άντζελες, με ένα από τα θύματα να είναι η (έγκυος τότε) ηθοποιός και σύντροφος του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ.

Με το πρώτο ημίωρο να σπαταλιέται (κυριολεκτικά) σε έναν άσχετο πρόλογο – απειλή για τη δράση των μελών της παρέας του Τσαρλς Μάνσον στο ευρύτερο L.A., αλλά και μια κάποια σύσταση «χαρακτήρων» των μελλοθάνατων, καταλήγουμε στην οικία όπου θα ολοκληρωθεί το δράμα (#diplhs). Εάν δεν γνωρίζαμε ότι η ταινία αφηγείται αυτή την αληθινή ιστορία (ελαφρώς ανεπίσημα), σίγουρα θα αναζητούσαμε περισσότερο το σενάριο παρά την ταυτότητα των δολοφόνων. Περιέργως, για την εξωφρενικά μικρή διάρκειά του, το «Wolves at the Door» μοιάζει να έχει τον ατελείωτο, με το σασπένς να έχει πέσει σε λήθαργο και το gore να απουσιάζει παντελώς, αφήνοντας ακόμη και τους fans του είδους ανικανοποίητους.

Όχι τόσο κακό όσο το «στόλισε» ο Κέρμοντ, απλά ανούσιο, ανέμπνευστο και πληκτικό, τούτο το θρίλερ δείχνει φτωχό ακόμη και για τα μέτρα της σημερινής τηλεόρασης, και η «τιμή» της χειρότερης ταινίας που διανεμήθηκε στις βρετανικές αίθουσες το 2017, που του επιδαψίλευσε ο συγκεκριμένος κριτικός (που συχνά μας βρίσκει σύμφωνους στο γούστο και δεν είναι καθόλου σοβαροφανής), είναι παντελώς άστοχη και περιττή. Ίσως πρέπει να του στείλουμε μερικά DVD με πρόσφατες ελληνικές παραγωγές…

EXTRAS

  • Περιέχεται το trailer της ταινίας

MORE HOME CINEMA