FreeCinema

Follow us
17.1015:15

Καλά 60, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξή του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσίασε τα τέσσερα μικρού μήκους spots που θα συνοδεύουν τις προβολές του, από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου 2019. Τα εξήντα «κεράκια» της διοργάνωσης σβήνει πίσω από την κάμερα ο Βασίλης Κεκάτος.

Μεγάλη η φετινή επέτειος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Εξήντα ολόκληρα χρόνια! Πώς προσεγγίζει κανείς οπτικά μία τέτοια γιορτή; Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος, με τη φήμη του φετινού νικητή του Χρυσού Φοίνικα για ταινία μικρού μήκους στις Κάννες (για το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς»), αναλαμβάνοντας το project των spots που προηγούνται κάθε προβολής κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης (από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου), έδωσε αυτή την απάντηση:

«Σκεπτόμενος πως όταν γιορτάζει ένα Φεστιβάλ γιορτάζει και η πόλη του, ο μόνος τρόπος που μπόρεσα να προσεγγίσω την πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν η ευαισθησία. Αναγνωρίζω τη Θεσσαλονίκη σε πολλά ακόμη πρόσωπα και σώματα, κάθε φορά όμως αυτό που θα επέλεγα να κάνω θα ήταν να την κοιτάξω με ζεστασιά και να της ευχηθώ χρόνια πολλά μέσα από όλους αυτούς τους χαρακτήρες και τις φωνές που το σινεμά μου δίνει τη δυνατότητα να κατοικήσω, έστω και για μερικές στιγμές.»

Η σεξουαλικότητα και η αποδοχή της, η απόσταση από τους ανθρώπους που αγαπάς, το «περίεργο» της νιότης και μία παιδική χειρονομία καλοσύνης δίνουν τέσσερα ξεχωριστά μηνύματα στα αντίστοιχα φιλμάκια που μπορείς να παρακολουθήσεις το ένα μετά το άλλο εντός της video gallery (επάνω δεξιά, κλασικά), πατώντας ένα απλό play. Ευχές για ένα όμορφο Φεστιβάλ από εμένα. Ραντεβού εκεί, σε λίγες μέρες…