FreeCinema

Follow us
02.0213:00

Όσκαρ 2019: Αν η αφίσα έλεγε την αλήθεια…


Κινηματογραφικές αφίσες που… λένε την αλήθεια; Και μάλιστα για τις οσκαρικές ταινίες της χρονιάς. Που θα έκαναν ακόμη και τα μέλη της Ακαδημίας να σκάσουν από τα γέλια ή να ξανασκεφτούν τι θα ψηφίσουν! Ναι, είναι η ώρα τους κι εφέτος!

Τα τελευταία χρόνια είθισται, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ, μερικοί δημιουργικοί φωτοσοπάδες (ή και… κανίβαλοι, αν προτιμάς) να αποφασίζουν να μιλήσουν χύμα και να σχολιάσουν δημόσια τα προτεινόμενα φιλμ, με τρόπο που τα κανονικά media… δεν θα τολμούσαν ποτέ! Τα Honest Posters ασχολούνται με τις βασικές ταινίες οι οποίες στοχεύουν στα Όσκαρ ετησίως, τολμούν να τις ειρωνευτούν με προφανή ειλικρίνεια και, ίσως χωρίς πλάκα, λένε και μερικές ουσιαστικές αλήθειες για το περιεχόμενο του κάθε φιλμ.

Το βρετανικό TheShiznit επέστρεψε κι εφέτος στο αγαπητό αυτό concept, με τους οκτώ τίτλους που διεκδικούν το Όσκαρ καλύτερης ταινίας να αποκτούν το αντίστοιχο «ειλικρινές poster» τους, στο καθιερωμένο timing τούτης της περιόδου. Τα «τρελά βαφτίσια» τους δεν είναι τόσο εμπνευσμένα για το 2019, όπως μπορεί να διαπιστώσει εύκολα κανείς, αλλά ποιος μπορεί να τους αδικήσει… με τέτοιες υποψηφιότητες; Εμείς ας τηρήσουμε την παράδοση κι ας ελπίσουμε σε περισσότερα και καλύτερα γέλια του χρόνου…