FreeCinema

Follow us
14.1110:20

Village Cinemas: Επόμενος σταθμός… Λάρισα!


Σινεμά δεν είναι μόνο η Αθήνα. Και το όνομα των Village Cinemas σημαίνει πάντα αναβάθμιση της κινηματογραφικής εμπειρίας στην Ελλάδα. Από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, η Λάρισα υποδέχεται τρεις νέες αίθουσες οι οποίες προστίθενται στον επιτυχημένο «στόλο» της εταιρείας που μπορεί να υπερηφανεύεται (διόλου άδικα) για το μεγαλύτερο ποσοστό εισιτηρίων στη χώρα.

Από το ξεκίνημα της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, η εταιρεία Village άλλαξε εντελώς τα δεδομένα της κινηματογραφικής εμπειρίας, με πολυκινηματογράφους που έφεραν νέες συνθήκες στην ποιότητα προβολής, πρωτίστως. Το αποτέλεσμα ήταν εύλογο. Σήμερα, τα Village Cinemas κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό προσέλευσης θεατών στη χώρα, γεγονός το οποίο δεν οδήγησε ποτέ σε εφησυχασμό την εταιρεία, που εξακολούθησε να καινοτομεί και να πειραματίζεται για το καλύτερο. Από τις αίθουσες Dolby Atmos, τις Village Kids και τις Sphera (με πρώτη και πιο εντυπωσιακή την πρώην VMAX του αθηναϊκού The Mall), τα τελευταία χρόνια η Village συνέχισε να δίνει το παράδειγμα μιας δραστηριοποίησης ακόρεστης στα κινηματογραφικά πράγματα. Όλα αυτά δεν αποτελούν «διαφημιστικές» φλυαρίες. Είναι η στοιχειώδης πραγματικότητα.

Χωρίς να απαξιώνει και την υπόλοιπη Ελλάδα, η Village εγκαινιάζει τη λειτουργία ενός καινούργιου multiplex στη Λάρισα, από τις 15 Νοεμβρίου. Οι τρεις κινηματογραφικές του αίθουσες βρίσκονται στο νέο εμπορικό και εκπτωτικό κέντρο της πόλης, το Fashion City Outlet. Διαθέτουν 647 καθίσματα συνολικά, μεγάλο parking και οι χώροι του είναι πλήρως προσβάσιμοι σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν ήταν δυνατόν να βρεθώ στη Λάρισα για να δω από κοντά το αποτέλεσμα, αλλά γνωρίζοντας τις ποιοτικές προδιαγραφές των Village Cinemas και στην Αθήνα, ειδικά με τις βελτιώσεις που επιδεικνύουν σταθερά εσχάτως, φαντάζομαι πως οι κινηματογραφόφιλοι της πόλης θα ικανοποιηθούν ιδιαίτερα με τις μεγάλων διαστάσεων οθόνες και τα κλασικά στοιχεία της ευκρινούς ψηφιακής προβολής και της ακουστικής του Dolby Digital Surround. Τα Village Cinemas της Λάρισας θα λειτουργούν καθημερινά από τις 17:00, ενώ στο weekend οι προβολές θα ξεκινούν από τις 14:00.

Σε μια περίοδο που τα εισιτήρια στους κινηματογράφους δείχνουν πτωτικές τάσεις και το home entertainment γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό, είναι ευχάριστο να βλέπουμε το ενδιαφέρον για τις κινηματογραφικές αίθουσες να παραμένει ζωντανό και το οικονομικό ρίσκο να μη λειτουργεί ανασταλτικά. Φροντίστε κι εσείς να υποστηρίζετε τέτοιες κινήσεις, σε όλη την Ελλάδα. Εσείς κερδίζετε από αυτές.

TAGS: