FreeCinema

Follow us
09.0514:00

Θα ξαναφωνάξουμε «Mamma Mia!» φέτος το καλοκαίρι!


Το καλοκαίρι του 2008, όλη η Ελλάδα μιλούσε για μια ταινία. Πιο σωστά, για να λέμε και την αλήθεια, την… τραγουδούσε. Σε λίγους μήνες θα το ξανακάνει, επιστρέφοντας στο νησί… Kalokairi, για ένα ξεφαντωτικό «reunion» της τεράστιας επιτυχίας του κινηματογραφικού «Mamma Mia!». Here they go again, indeed!

Σίγουρα έπαιξαν ρόλο και τα τραγούδια των ABBA. Ποιος μπορεί, όμως, να αμφισβητήσει το συνολικό αίσθημα ψυχαγωγικής ευφορίας που είχες βγαίνοντας από μια προβολή του «Mamma Mia το 2008; Με ελληνικό φόντο και τόσο καλοκαιρινή διάθεση, ειδικά σε θερινό σινεμά; Τρεις φορές το είχα δει, γιατί δεν μπορούσα να πω όχι σε παρέες φίλων που πήγαιναν για πρώτη φορά! Και η χαρά ήταν πάντοτε ίδια.

Βρισκόμαστε στο 2018, πλέον, η ταινία εκείνη βρίσκεται σε ράφια πολλών συλλογών, σε DVD ή Blu-Ray, έχουνε λιώσει τα δισκάκια από το παίξιμο, κι όμως… αν την πετύχουμε σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, θα σταματήσουμε το zapping και θα κολλήσουμε. Πώς βγαίνουμε από αυτό το χαρούμενο «τριπάκι»; Περιμένοντας το sequel! Μη σου πω ότι το timing της χρονιάς είναι σατανικό, διότι οι Σουηδοί επιστρέφουν στη δισκογραφία μετά από δεκαετίες, με νέο single τον Δεκέμβρη (σοκ και δέος).

Το «Mamma Mia! Here We Go Again» έρχεται τον Ιούλιο στους κινηματογράφους και το final trailer της ταινίας υπόσχεται όχι μόνο ένα τεράστιο déjà vu φιλμικής εμπειρίας, αλλά και αφηγηματικές λεπτομέρειες γύρω από το παρελθόν της Ντόνα και του περίφημου… «τριολέ» της. Δεν είναι πια τόσο μεγάλη έκπληξη η πληροφορία πως η ενήλικη version της ηρωίδας έχει πεθάνει (αν και η Μέριλ Στριπ θα εμφανίζεται σε μερικές σκηνές), ούτε το ότι η Σερ υποδύεται τη μητέρα εκείνης. Βέβαια, το ότι η Στριπ είναι γεννημένη το 1949 και η Σερ το 1946 (με τη δεύτερη να φαίνεται… νεότερη από την «κόρη» της στο trailer), το αφήνω ασχολίαστο. Μεγαλύτερη έκπληξη, ίσως, θα είναι τα τραγούδια των ABBA που θα έχει προσθέσει η παραγωγή αυτή τη φορά (μαζί με ενδεχόμενα cameos μελών τους;), γνωρίζοντας ήδη ότι πρόκειται να ακούσουμε το «Waterloo» και το «Fernando» (το οποίο τραγουδά η Σερ!).

New entries στα ονόματα των πρωταγωνιστών, η Λίλι Τζέιμς ως νεαρή Ντόνα, οι Τζέρεμι Έρβαϊν, Χιου Σκίνερ και Τζος Ντίλαν στους ρόλους των νεαρών… μπαμπάδων της Σόφι, οι Αλέξα Ντέιβις και Τζέσικα Κίναν Γουίν στους ρόλους των νεαρών φιλενάδων της κεντρικής ηρωίδας, ενώ ο Άντι Γκαρσία κάνει κάτι εντελώς καινούργιο σε σχέση με την πλοκή.

Στη video gallery (πάνω δεξιά, κλασικά) βρίσκεις όλα τα trailers που κυκλοφόρησαν για το «Mamma Mia! Here We Go Again» και το πιθανότερο είναι να πατήσεις το play στο repeat ουκ ολίγες φορές, ενώ θα ψάχνεις να βρεις πού έχεις βάλει το CD του «ABBA Gold». Αν αντέχει και παίζει ακόμη…

UPDATE [10/05]: Το studio της Universal αποκάλυψε σήμερα στο διαδίκτυο και μια ολόκληρη σκηνή από το φιλμ! Είναι το μουσικοχορευτικό opening από τα φοιτητικά χρόνια της νεαρής Ντόνα, υπό τους ήχους του τραγουδιού «When I Kissed the Teacher», των ABBA (φυσικά!). Το video (το οποίο βρίσκεται πλέον πρώτο στη σχετική gallery) περιέχει και τους στίχους, για καλύτερο sing-along. Θα ήθελες να ήταν Ιούλιος… τώρα!

Η ταινία «Mamma Mia! Here We Go Again» ξεκινά την προβολή της στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 19 Ιουλίου, σε διανομή της εταιρείας UIP.