FreeCinema

Follow us
09.0210:00

Όσκαρ 2018: Αν η αφίσα έλεγε την αλήθεια…


Κινηματογραφικές αφίσες που… λένε την αλήθεια; Και μάλιστα για τις οσκαρικές ταινίες της χρονιάς. Που θα έκαναν ακόμη και τα μέλη της Ακαδημίας να σκάσουν από τα γέλια ή να ξανασκεφτούν τι θα ψηφίσουν! Ναι, είναι η ώρα τους κι εφέτος!

Τα τελευταία χρόνια είθισται, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ, μερικοί δημιουργικοί φωτοσοπάδες (ή και… κανίβαλοι, αν προτιμάς) να αποφασίζουν να μιλήσουν χύμα και να σχολιάσουν δημόσια τα προτεινόμενα φιλμ, με τρόπο που τα κανονικά media… δεν θα τολμούσαν ποτέ! Τα Honest Posters ασχολούνται με τις βασικές ταινίες οι οποίες στοχεύουν στα Όσκαρ ετησίως, τολμούν να τις ειρωνευτούν με προφανή ειλικρίνεια και, ίσως χωρίς πλάκα, λένε και μερικές ουσιαστικές αλήθειες για το περιεχόμενο του κάθε φιλμ.

Το βρετανικό TheShiznit επέστρεψε κι εφέτος στο αγαπητό αυτό concept, με τους εννέα τίτλους που διεκδικούν το Όσκαρ καλύτερης ταινίας να αποκτούν το αντίστοιχο «ειλικρινές poster» τους, στο καθιερωμένο timing τούτης της περιόδου. Στην επόμενη σελίδα, ακολουθούν οι αφίσες που έφτιαξε η ομάδα του College Humor, επίσης για τις ταινίες που διεκδικούν το σημαντικότερο και τόσο prestigious αγαλματίδιο για το 2018. Καλή διασκέδαση!