FreeCinema

Follow us
21.1117:00

«The Walking Dead ART»: Create to survive!


Το κανάλι FOX πρωτοτυπεί και πάλι, καλώντας τους Έλληνες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δική τους ματιά μέσα από έργα που εμπνέονται από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The Walking Dead», με τελικό σκοπό τη δημιουργίας μιας σχετικής έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάρτιο του 2018. Είστε έτοιμοι να πάρετε μέρος;

Το κανάλι FOX, στο πλαίσιο του νέου κύκλου «The Walking Dead» καλεί καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα να δηλώσουν συμμετοχή στην ενέργεια «The Walking Dead ART». Η σειρά θα αποτελέσει έμπνευση για τη δημιουργία έργων από όλες τις μορφές τέχνης, τα οποία θα εκτεθούν σε μια ανοικτή προς το κοινό έκθεση, στις αρχές του επόμενου έτους.

Με τη σειρά να διανύει ήδη την όγδοη σεζόν της, ο μετα-αποκαλυπτικός κόσμος του «The Walking Dead», η πλοκή και οι χαρακτήρες, αποτελούν την τέλεια πηγή έμπνευσης. Oι Walkers έχουν περάσει στο παρασκήνιο και η πραγματική πρόκληση είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, που προσαρμόζεται, επαναστατεί, διαμορφώνει νέες ομάδες και νέους κανόνες. Η προσπάθεια για επιβίωση, η μάχη με αντιπάλους, ζωντανούς και νεκρούς, αλλά κυρίως η μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό, έχει κάνει τους χαρακτήρες δυνατούς, σκληρούς, δίκαιους, ευαίσθητους, πολυμήχανους, αλλά και επικίνδυνους, καθώς προσπαθούν να βρουν τη θέση τους σε τούτον τον νέο κόσμο.

Σκοπός της ενέργειας «The Walking Dead ART» είναι να παρουσιάσει τον κόσμο της σειράς μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ, καταθέτοντας το καλλιτεχνικό τους portfolio. Μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών, θα επιλεγούν 30 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, τα οποία θα αποτελέσουν το αντικείμενο της αντίστοιχης έκθεσης.

Η έκθεση «The Walking Dead ART» θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018, στο Ωδείον Αθηνών, θα είναι ανοιχτή στο κοινό, και το τελευταίο θα μπορεί να ψηφίζει το αγαπημένο του έργο. Παράλληλα, μια ειδική επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους του χώρου της τέχνης, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θα κρίνει τα έργα και – σε συνδυασμό με την ψηφοφορία του κοινού – θα ανακηρυχθούν τρεις νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν μεγάλα δώρα.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του «The Walking Dead ART» έχει αναλάβει η M art. H ενέργεια διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με στήριξη από το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το οποίο λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα νέα επεισόδια του «The Walking Dead» προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22:40, αποκλειστικά στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την πρεμιέρα τους στην Αμερική, ενώ είναι επίσης διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play.