FreeCinema

Follow us
02.1015:00

Μπήκαμε στη Sphera. Και είναι εμπειρία!


Το Σάββατο που μας πέρασε, ανάμεσα στις υπόλοιπες αίθουσες των Village Cinemas του The Mall, λειτούργησε για πρώτη φορά η πλήρως ανακαινισμένη VMAX, εγκαινιάζοντας στη χώρα μας ένα νέο premium format cinema concept, τη Sphera. Μπήκαμε πρώτοι για να ζήσουμε την εμπειρία. Και, όντως, τηρεί τις υποσχέσεις της!

Δεν είναι υπερβολή το να πω ότι πρόκειται για την καλύτερη κινηματογραφική αίθουσα που διαθέτουμε στην Αθήνα σήμερα. Μια αίσθηση πολυτέλειας και υψηλής κλάσης σε υποδέχεται πρωτομπαίνοντας στη Sphera, αυτό το απίθανο upgrade της εντυπωσιακής σε μέγεθος VMAX των Village Cinemas στο The Mall.

Λίγη ώρα πριν ανοίξει τις πόρτες της και για το κοινό (με μια sold-out προβολή της ταινίας «Το Αυτό»), περπάτησα με άνεση και χαρά μικρού παιδιού πάνω στη μοκέτα της αίθουσας που σου χάριζε τη φρεσκάδα του καινούργιου. Το περιβάλλον σχεδόν παντού μαύρο, με 669 καινούργια καθίσματα ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα (από ειδικό υλικό που εξασφαλίζει μηδενική αντανάκλαση φωτός) για τη συγκεκριμένη αίθουσα. Επιβλητικός χώρος, με την τεράστια οθόνη να σου ανοίγει την όρεξη για σινεμά και το «light show» των κρυμμένων led στα αριστερά και δεξιά τοιχώματα να παίζει ευχάριστα με χρωματικές αποχρώσεις που κατά τη διάρκεια της προβολής των trailers και των υπόλοιπων διαφημιστικών προκαλεί την ψευδαίσθηση της διάχυσης του οπτικού περιεχομένου από το πανί παντού εντός της αιθούσης!

Τόσο καλή ήταν η αρχική μου εντύπωση, ποιοτικά και αισθητικά, που αναρωτήθηκα αν το σημερινό κοινό… αξίζει πραγματικά αυτό που προσφέρει η Sphera. Δύσκολη και σκληρή ερώτηση. Ένα βιντεάκι που συστήνει στους θεατές τις ηχητικές δυνατότητες του Dolby Atmos συμπληρώνει την υπεροχή μιας ήδη θαυμάσιας προβολής, πριν καν ξεκινήσει το φιλμ. Το κάθισμα είναι βολικό, με άνεση χώρου για τα πόδια, με σωστά «μπράτσα» για να ακουμπάς τα χέρια σου χωρίς να… ανταγωνίζεσαι τον διπλανό σου, και με τη δυνατότητα κλίσης προς τα πίσω, χωρίς να ανησυχείς ότι από την υπερβολική ανάπαυση μπορεί να σε πάρει και ο ύπνος (δεν «βουλιάζεις» εντός, ευτυχώς)!

Δεν έχω κάτι πιο κολακευτικό να πω για τη συνολική ποιότητα της Sphera. Η τιμή του εισιτηρίου θα κυμαίνεται μεταξύ 10, 11 και 12€, ανάλογα με το αν η ταινία θα προβάλλεται σε παραδοσιακό 2D, 2D με Atmos ή 3D με Atmos. Το κοινό την υποδέχτηκε μάλλον ενθουσιωδώς, με τα εισιτήρια του Σαββάτου και της Κυριακής να ξεπερνούν τα 2.000. Κάποιοι από τους επερχόμενους τίτλους που θα δεις εκεί μέχρι το τέλος του 2017 είναι οι εξής: «The Snowman», «Thor: Ragnarok», «Justice League» και «Star Wars: The Last Jedi».

Δαπανηρό αλλά άξιο τόλμημα για την ελληνική αγορά, το πείραμα της εταιρείας Village φανερώνει ενδιαφέρον και σεβασμό προς τον καταναλωτή. Ειλικρινά. Ακριβώς πάνω σε αυτό, θα ήθελα να προσθέσω κάτι για τη συμπεριφορά του κοινού (αρκετά νεαρού σε ηλικίες λόγω της ταινίας «Το Αυτό»). Μπήκα σε μια αίθουσα κόσμημα, με την απόλυτη καθαρότητα του καινούργιου, σαν να λέμε «του κουτιού», και βγήκα αντιμετωπίζοντας εικόνες… επέλασης Ούνων! Επειδή φαντάζομαι ότι δεν ζείτε σε χοιροστάσια, δεν τινάζετε popcorn όπου βρεθείτε κι όπου σταθείτε, ούτε και αφήνετε σκουπίδια κι αποφάγια για να σας τα μαζεύει κάποιος (κατ’ οίκον) «δούλος», καλό είναι να σέβεστε και τους θεατές που θα μπουν στην επόμενη προβολή ή και τον ίδιο σας τον εαυτό, αν πρόκειται να επισκεφθείτε ξανά τη Sphera. Είναι μια υπέροχη αίθουσα. Και καλό θα ήταν να παραμείνει έτσι σε βάθος χρόνου.

TAGS: ,