FreeCinema

Follow us
22.099:45

V to the MAXest!


Κάτι συμβαίνει με την αίθουσα VMAX των Village Cinemas στο The Mall. Όπως δηλώνει και ένα teaser trailer που κυκλοφόρησε από την εταιρεία, «όλα αλλάζουν»! Και δεν είναι μονάχα το μέγεθος. Η συνολική κινηματογραφική εμπειρία θα εμπλουτιστεί από κάμποσα extras. Αναμένουμε με σοβαρό ενδιαφέρον.

Δεν κάθονται ήσυχα οι άνθρωποι των Village Cinemas. Και οι κινήσεις τους είναι οι πιο σωστές σε περιόδους όπως αυτή, όπου το θέαμα… μικραίνει και το σινεμά χάνει διαρκώς την αξία του. Ξέρουμε τι φταίει, πια. Και δεν είναι πρωτίστως το «τέρας» της «πειρατείας». Είναι οι κακές ταινίες που, εύλογα, δεν έχουν διάρκεια ζωής (με το Χόλιγουντ να αγγίζει φέτος ιστορικά χαμηλά ποσοστά σε ταμειακές εισπράξεις), δίπλα σε μια διαρκώς διογκούμενη άνθηση του τηλεοπτικού προϊόντος, το οποίο στρέφει το ενδιαφέρον σε… μικρότερα μεγέθη και κατ’ οίκον ψυχαγωγία.

Πως καταπολεμάται όλο αυτό; Με πολιτικές ποιοτικής προσφοράς σε αυτό που αποκαλούμε κινηματογραφική απόλαυση. Με διάθεση να καινοτομεί διαρκώς, η εταιρεία Village μας πρόσφερε κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας την ηχητική υπεροχή των αιθουσών ATMOS και την απρόσμενη… «παιδική χαρά» των αιθουσών V Kids (που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, αλλά πλέον ανοίγουν και στην Αθήνα). Και συνεχίζει, με την πλήρη ανανέωση της V MAX του The Mall, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει ξανά εντός των επόμενων εβδομάδων ως το πρώτο Sphera Premium Cinema στην Ευρώπη!

Η Ymagis Group, με ειδικότητα στις ψηφιακές τεχνολογίες που αφορούν την κινηματογραφική βιομηχανία και τις αίθουσες, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τα Village Cinemas, εγκαινιάζοντας στην Αθήνα ένα νέο premium format cinema concept, τη Sphera. Οι πρώτες πληροφορίες, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής εταιρείας πολυκινηματογράφων, μιλά για οθόνη wall-to-wall με ευρύτητα 25 μέτρων και 669 καινούργια καθίσματα ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα (από ειδικό υλικό που εξασφαλίζει μηδενική αντανάκλαση φωτός) για τη συγκεκριμένη αίθουσα. Οι δυνατότητες προβολής θα εξυπηρετούν 4K και 3D προβολές, ενώ ο ήχος θα είναι Dolby Atmos (με ενισχυμένο subwoofer και νέο σχεδιασμό ακουστικής στα τοιχώματα του κινηματογράφου). Ένα επιπλέον «μυστικό» της Sphera αφορά σε μια νέα τεχνολογία «light show», επεκτείνοντας και εντός της αιθούσης την ατμόσφαιρα και το feeling της μεγάλης οθόνης (κατά τη διάρκεια των trailers και στην αναμονή). Να συμπληρώσω πως αν υπάρξει και κάποια ειδική σήμανση να κλείνουν τα κινητά τηλέφωνα, θα αγαπήσουμε ολοκληρωτικά.

Αφήνοντας στον αέρα μια δόση προσμονής για κάτι πραγματικά μεγάλο σε απόλαυση, προσωρινά χαζεύουμε τα σχέδια που αφορούν το design της Sphera και ένα teaser το οποίο έχει κυκλοφορήσει στο εξωτερικό για το λανσάρισμα του concept (θα το βρεις στη video gallery, επάνω δεξιά, κλασικά) που θα κάνει το ευρωπαϊκό του «ποδαρικό» στη χώρα μας.

TAGS: ,