FreeCinema

Follow us
24.1010:30

The Posters Ensemble: Part 22


Το FREE CINEMA, από τα πρώτα χρόνια της ιντερνετικής του παρουσίας, δήλωσε την αγάπη του για τις κινηματογραφικές αφίσες, είτε αυτές ήταν official είτε δημιουργίες των ανά τον κόσμο illustrators που δεν σταματούν ποτέ να εμπνέονται από το φιλμικό σύμπαν. Το «The Posters Ensemble» συνεχίζει να σε ξεναγεί σε αυτό το σύμπαν, με τα καλύτερα movie posters που συναντήσαμε πρόσφατα online.

Doctor Strange Character P ALL

Η νέα κινηματογραφική έφοδος της Marvel με το «Doctor Strange» μετρά μονάχα λίγες μέρες πριν γίνει ο σχετικός πανζουρλισμός στις αίθουσες. Το φιλμ ξεκινά την προβολή του στην Ελλάδα από τις 27 Οκτωβρίου (σε διανομή της εταιρείας Feelgood), μια εβδομάδα νωρίτερα από την Αμερική, παρακαλώ! Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και η «παρέα» του από το καστ, ως είθισται σε αυτές τις παραγωγές, έχουν αποκτήσει τις προσωπικές αφίσες των χαρακτήρων που υποδύονται στην ταινία. Ακολουθούν σύσσωμες και θα επιχειρήσουν να σου κάνουν «κεφάλι», αδιαφορώντας περί νόμου της βαρύτητας…

Doctor Strange Character P1 Doctor Strange Character P2 Doctor Strange Character P3 Doctor Strange Character P4 Doctor Strange Character P5 Doctor Strange Character P6

Ο ιδιαίτερα αγαπητός εδώ και χρόνια στο FREE CINEMA illustrator Λοράν Ντουριέ δημιούργησε μια μικρή σειρά από αριστουργηματικά posters για τον κλασικό «Ψαλιδοχέρη» του Τιμ Μπέρτον, με τα χεράκια… λεπίδες του Τζόνι Ντεπ να «κουρεύουν» το παγωμένο άγαλμα της Γουινόνα Ράιντερ, έναν δεινόσαυρο από τον κήπο της έπαυλής του και ένα poodle. Και… ήρθαν τα Χριστούγεννα μαζί τους!

Laurent Durieux - Edward Scissorhands 1 Laurent Durieux - Edward Scissorhands 2 Laurent Durieux - Edward Scissorhands 3

Συγγενής στο μπερτονικό σύμπαν και μια ακόμη δουλειά του Ντουριέ που είδαμε αυτές τις μέρες, η αφίσα που σχεδίασε για το «Willy Wonka & The Chocolate Factory», προτιμώντας όμως εδώ να ταυτιστεί περισσότερο με τον αισθητικό κόσμο της διασκευής του κλασικού παιδικού έργου του Ρόαλντ Νταλ από το 1971 και τον σκηνοθέτη Μελ Στούαρτ.

Willy Wonka & The Chocolate Factory - Laurent Durieux 1 Willy Wonka & The Chocolate Factory - Laurent Durieux 2

Όσος χρόνος κι αν περάσει από πάνω τους, τα cult έργα του παρελθόντος θα προκαλούν τους καλλιτέχνες που θα «ονειρεύονται» τη δική τους εκδοχή ενός κινηματογραφικού poster, όπως η «Μύγα» (1986) του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, για παράδειγμα. Ο Στίβεν Κι δείχνει να διασκεδάζει περισσότερο με την οπτική, φωτογραφική γεωμετρία της μετάλλαξης του ήρωα, ενώ ο Ματ Ράιαν Τόμπιν, στη συνέχεια, για λογαριασμό των Acme Archives και Grey Matter Art, προτιμά κάτι πιο παραδοσιακό και σχεδόν κομίστικο στο σχέδιό του.

The Fly by Steven Key THE FLY_VARIANT 2 THE FLY_VARIANT

Από την άλλη, ο Τζόναθαν Μπέρτον και η Mad Duck Posters παρουσίασαν δύο αποθεωτικής ομορφιάς αφίσες για το «Vertigo» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, με την Κιμ Νόβακ ως ρομαντική αυτόχειρα κάτω από την περίφημη Golden Gate Bridge του Σαν Φρανσίσκο. Ο Τζέιμς Στιούαρτ αναλαμβάνει τη διάσωσή της, καθώς το βλέμμα μας «επιπλέει» μαζί της πάνω στις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Vertigo - Jonathan Burton 1 Vertigo - Jonathan Burton 2 Vertigo - Jonathan Burton 3